Hårfarve | Frisure og hårfarvetrends

Trendy frisure i 2015: Double Square

En smule rebelsk, en smule trodsig og en smule inspireret af 80'erne: Kvinder med Double Square-looket vil altid tiltrække sig opmærksomhed. "Gadens Jeanne d'Arc" – det er det, Armin Morbach forbinder med Double Square-looket.

"Dette look er specielt egnet til den frigjorte kvinde," siger Schwarzkopfs hårekspert. Klipning og farve går hånd i hånd, når det gælder Double Square-looket. Double Square får sin helt unikke karakter fra disse to ting samt de lidt tilfældige konturer og dristige kontraster mellem eksempelvis rød og sort. Armin Morbach: "Dette look har ikke nogen snorlige kanter; alt er klippet en smule tilfældigt eller med skarpe spidser." Voksagtige strukturer er med til at fremhæve lookets egenskaber. "Det skal ikke se pænt og ordentligt ud; det skal helst ligne en page, der ikke er blevet friseret siden i går," fortæller Armin Morbach. "Double Square består af rene linjer, som brydes af lookets klipning, der kan virke en smule tilfældig." Et sort jakkesæt eller en rød aftenkjole vil forvandle Double Square til det ultimativt moderigtige look. Lookets rene linjer afspejles også i makeuppen: Kraftigt markerede øjne og en dybrød læbestift vil fuldende udtrykket. 

Vi viser højdepunkter fra styling og fotoshoots i vores galleri.

Galleri: Styling af Double Square-looket

Schwarzkopfs hårekspert Armin Morbach fortæller om det trendy Double Square-look

Kan du beskrive looket med nogle få sætninger, hvor du kommer ind på klipning, farve og særlige egenskaber?
ARMIN MORBACH: Double Square er meget moderne. Looket har noget fransk over sig, men kunne samtidigt lige så godt stamme fra New York med dets overgang mellem røde og sorte toner. Jeg er helt vild med, når man for eksempel bruger en rød nuance som den primære farve og derefter farver undersiden af håret to nuancer mørkere. Jeg er også meget glad for Double Squares voksagtige strukturer. 

Er de dristige og lidt tilfældige konturer en integreret del af denne trendy frisure?
ARMIN MORBACH: Det tilfældige look er meget vigtigt. Som frisør kunne man tilmed vælge at skære denne frisure frem for at klippe den med en saks. 

Hvad udtrykker en kvinde med denne trendy frisure?
ARMIN MORBACH: Denne kvindetype vil gerne ses, og lookets farver er også så intense, at det bliver svært at undgå. Frisuren er oplagt til at skabe dristige kontraster, såsom blondt hår og mørk hud eller sort hår med røde nuancer. Kvinder af denne slags er ligeglade med, om deres mand siger til dem, at den stil ikke passer til dem. Disse kvinder elsker at påkalde sig opmærksomhed.

Hvilken mode egner sig bedst til dette look? 
ARMIN MORBACH: Jeg forestiller mig stilen til en arkitekt i New York, for eksempel en type a la pigerne på Helmut Newtons billeder med masser af selvtillid. Et cool sort jakkesæt eller en knaldrød aftenkjole kombineret med en klar læbestift vil passe fantastisk godt til Double Square. Dette look vil altid være et udtryk for moderigtig, personlig stil. Double Square består af rene linjer, som brydes af lookets klipning, der kan virke en smule tilfældig. 

Hvilken makeup ville fuldende looket?
ARMIN MORBACH: Dette look kan sagtens klare en kraftig makeup. Jeg vil foreslå øjne indrammet af sort eyeliner, uden nogen markante øjenskygger, kombineret med en sort neglelak eller noget mere punket, dog alt sammen præsenteret på en elegant facon. Jeg ville ikke vælge at fremhæve læberne sammen med dette look. Fokus skal helt klart være på øjnene.