Hårfarve | Frisure og hårfarvetrends

Trendy frisurer i 2015: Interview med Mario Testino

Mario Testinos kamera har indfanget et utal af vigtige personer, ikoner, stjerner og modeller, lige fra Lady Diana til Cara Delevingne. Denne gang tog Testino eksklusive fotografier af Schwarzkopf Looks 2015 sammen med håreksperten Armin Morbach. I kraft af sit samarbejde med Schwarzkopf følger han i fodsporene på en perlerække af stjernefotografer, heriblandt Ellen von Unwerth (2011), Peter Lindbergh (2012), Patrick Demarchelier (2013) og Karl Lagerfeld (2014).

Mr Testino, ...

...hvad opfatter du som værende budskabet bag Schwarzkopf Looks 2015? Har de en fællesnævner?
MARIO TESTINO: Budskabet er helt tydeligt: Gør som du vil, for alt er muligt. Schwarzkopf Looks 2015 giver alle kvinder mulighed for at vælge en udgave, der passer til hendes stil og personlighed. Med sine bud på trendy frisurer i 2015 præsenterer Schwarzkopf trends, som også gør sig gældende inden for modeverdenen. Backcomb Grunge-konceptet komplementerer eksempelvis de kommende kollektioner fra Gucci, Louis Vuitton og Saint Laurent. Herudover kan Backcomb Grunge-looket både styles til at være sexet og vildt eller cool og afslappet. Princippet "gør hvad der passer dig" er også meget rammende for de øvrige looks, Micro Fringe, Pastel Story og Double Square.

Hvad er indbegrebet af grunge-looket efter din mening?
MARIO TESTINO: I de sene 1990'ere var grunge en livsstil. Dens tilhængere var ligeglade med succes og status. Grunge repræsenterede den vrede og desillusionering, man så hos Generation Y, og fænomenet dukkede også op inden for mode, musik og livsstil. Tingene er helt anderledes i dag. Unge mennesker er ambitiøse og ønsker at opnå personlig succes. Grunge findes stadig den dag i dag, men nu beskriver den mere et look frem for en hel livsstil.  

Hvilken type kvinde kan bære Micro Fringe-looket?
MARIO TESTINO: Dette look kræver et meget udtryksfuldt ansigt. Micro Fringe indrammer ansigtet, næsten ligesom et maleri. Det er med til at fremhæve ansigtstræk og særlige karakteristika. Det korte pandehår og de glatte strukturer leder blikket hen på smukke øjne, en unik mund eller en klassisk profil. På denne måde har looket et meget skarpt udtryk. Det vil altid være med til at fremhæve en kvindes helt særlige træk. Med det meget korte pandehår kan du komme til at se enten cool, mystisk, hård eller elegant ud. 

Hvad gør pastel hårfarverne fra Pastel Story til noget helt specielt?
MARIO TESTINO: Dette look kan få en hvilken som helst stil til at virke mere feminin. Pastel Storys afdæmpede farvedetaljer vil klæde enhver kvinde og en hvilken som helst hårtype. Jeg er helt vild med dette look! Der skal blot nogle enkelte farvenuanceringer til hist og her for at friske udseendet op på en diskret måde – uden at foretage store ændringer som en helt ny frisure eller farve. 

Hvad kan du fortælle os om Double Square-looket?
MARIO TESTINO: Det er iøjnefaldende og moderne. Dets vigtigste egenskaber er de stærke kontraster og farver, som forekommer todimensionelle ved første øjekast – et fænomen, der også afspejles i modekollektionerne fra Emanuel Ungaro, Celine og Marni. De lidt tilfældige spidser og konturer kombineret med ombré-farvningen er med til at afdæmpe lookets stærke kontraster.

Har du en favorit blandt Schwarzkopfs bud på trendy frisurer i 2015?
MARIO TESTINO: Det er ikke muligt for mig at udpege ét enkelt look som min favorit. Jeg holder meget af individualitet og sætter stor pris på at se et look, der passer til en kvindes personlighed. 

Hvad syntes du om samarbejdet med Schwarzkopfs hårekspert Armin Morbach?
MARIO TESTINO: Armin er professionel helt ud til fingerspidserne. Han var altid fokuseret og velforberedt til de enkelte fotoshoots, men også altid i godt humør og afslappet. Det var virkelig en god oplevelse og så sjovt at arbejde sammen med Armin. 

Ud fra hvilke kriterier udvælger du dine modeller? Og er der forskel på, om du skal vælge modeller til et modeshoot eller et beautyshoot?
MARIO TESTINO: Der er kæmpe forskel på modeshoots og beautyshoots. Når det gælder shoots til kosmetik og hårprodukter, drejer alting sig om ansigtet og frisuren. Jeg tager flere closeups af modellerne, og selv de mindste detaljer skal være helt perfekte. På modeshoots handler alting om det specifikke look.