Styling | Hårtrends til kvinder

Trendy frisure i 2015: Backcomb Grunge

Sød eller sexet? Backcomb Grunge-looket giver alle kvinder mulighed for at vælge lige præcis den styling, der passer til deres humør. "Udtrykket 'gør hvad der passer dig' er virkelig rammende for dette look," forklarer stjernefotografen Mario Testino.

"Hvis dit hår er blondt, og du bærer dette look, bør farven være meget lys – en smuk hvidblond farve som Claudia Schiffers ville være helt perfekt," tilføjer Schwarzkopfs hårekspert Armin Morbach om denne frisurer 2015. Udgangspunktet er, at håret som minimum skal gå ned til kinderne og samles i en løs hestehale i nakken. Herefter kan hver enkelt kvinde selv bestemme, om hun vil have midter- eller sideskilning – det vigtigste er blot, at håret skal være helt glat mod ansigtet. Armin Morbach anbefaler produkter, der tilfører håret intens næring, som hjælp til at vedligeholde looket og sikre, at håret bevarer en smuk, sund og velplejet struktur. Hans bonustip: Toupér håret med en børste for at mindske slid. 

Vi giver en smagsprøve på stylingen og fotoshootet i vores galleri.

Galleri: Styling af Backcomb Grunge-looket

Schwarzkopf hair expert Armin Morbach on the trendy look

Backcomb Grunge: Hvad er det helt særlige ved dette look?
ARMIN MORBACH: Looket kan forvandle en blondine med et relativt almindeligt udseende til noget helt specielt. Det ville egne sig fantastisk godt til en smuk blondine med helt lyse øjenbryn. 

Hvilken type blondine passer looket bedst til? Og er der en grænse for, hvor kort håret må være, hvis looket skal være vellykket?
ARMIN MORBACH: Farven er vigtig. Det er en helt lys og klar blond, men med en mat tekstur, og den ser altid lidt askeagtig ud. Looket vil dog også fungere utrolig godt med rødt hår. Og brunetter kan også sagtens bære Backcomb Grunge. For at håret nemt kan samles i nakken, skal det som minimum gå ned til skuldrene. De forskellige proportioner vil især fungere godt, hvis håret er ca. 10-20 centimeter længere end skulderlangt. 

Afblegning og toupering er hårdt ved håret. Hvilke hårprodukter vil du anbefale til at bevare hårets blødhed og glans?
ARMIN MORBACH: Det er helt rigtigt. Man bør helt sikkert ikke toupere sit afblegede hår hver dag, men der sker ikke noget ved at gøre det en gang imellem, hvis man for eksempel skal en tur i byen i weekenden. Jeg anbefaler desuden altid at toupere håret med en børste i stedet for en kam, fordi en kam gør håret mere sårbart hurtigere. 

Hvilken stil passer til Backcomb Grunge?
ARMIN MORBACH: Du kan skabe et virkelig harmonisk udtryk ved at kombinere frisuren med mode inspireret af 60'erne og 70'erne. Looket kunne også være rigtig fedt sammen med et par enkle boyfriend-jeans, en T-shirt og knaldrød læbestift. 

Backcomb Grunge leder lidt tankerne hen på Brigitte Bardot, ikke sandt?
ARMIN MORBACH: Helt sikkert! Det er naturligvis det, der har givet inspiration til looket, men i hendes storhedstid var der også flere brunetter, som stylede sit hår på denne måde – f.eks. Sophia Loren og Gina Lollobrigida.