trend-hairstyle-2016-interview-morbach
Styling | Hårtrends til kvinder

Trendy frisurer i 2016: Interview med Armin Morbach

Hvad er de sidste nye hårtrends? Schwarzkopf og stjernestylisten Armin Morbach har svaret: Fire fascinerende looks fanger essensen af de førende trends. Cool, individuelle, feminine og urbane – den legendariske fotograf Annie Leibovitz præsenterer hårets nye højdepunkter i ægte newyorkerstil.

Hvordan var det at arbejde sammen med Annie Leibovitz?
ARMIN MORBACH:
Annie er en helt særlig person, og det var en ære at få lov til at forevige Schwarzkopfs 2016-looks sammen med hende. Hun er meget professionel og forventer naturligvis det samme af det hold, hun arbejder med. Du lader ikke en stor personlighed som Annie Leibovitz vente – du får to minutter, og så skal frisurerne sidde lige i skabet. Så det var lidt ligesom at lave mad på settet: Alle looks var først færdige lige inden servering. Det er også det, der er med til at gøre dem lige til at gå til.

Makeuppen til de forskellige looks er kreeret af franske Stéphane Marais. Hvordan var stemningen mellem jer på settet?
ARMIN MORBACH:
Stéphane er nærmest et ikon inden for sit felt. Jeg tager virkelig hatten af for ham. Han har opnået så utroligt mange ting. Det var en fantastisk oplevelse at arbejde sammen med ham, og det hele var meget afslappet.

Hvordan vil du beskrive makeuppen til de forskellige looks?
ARMIN MORBACH:
Stéphane havde fokus på tre ting: bryn, vipper og læber. Han lavede altid nogle helt perfekte øjenbryn og vipper, som ikke klistrede eller klumpede sammen. Læberne blev fremhævet hver gang, også selvom det blot var i en helt nude-farvet nuance. Takket være den naturlige farveskala har det hele et meget frisk og usminket udseende.

Hvad betyder "Vivacity" for dig i forhold til frisurerne?
ARMIN MORBACH:
For mig er "Vivacity" lig med et internationalt look med fokus på hver enkelt kvindes helt særlige træk. Billederne blev taget i New York med henblik på at frembringe det multikulturelle islæt, der hersker der. Når du går en tur i New York, ser du måske først en latinamerikansk kvinde, så en rødhåret kvinde og derefter en blondine. Vi ønskede virkelig at fremhæve det aspekt tilført den rette mængde glamour fra high fashion-verdenen. De smukke kvinder på billederne skal ligne stjerner på forsiden af et magasin. Derfor sørgede vi for at vælge modeller med masser af personlighed, som allerede har opnået en vis berømmelse i deres hjemlande. Det gælder f.eks. Alena Blohm, der efterhånden også er blevet et stort internationalt navn.

Hvor meget lod du dig inspirere af mode?
ARMIN MORBACH:
Denne gang fandt vi inspiration hos klassiske modehuse som Missoni og Gucci. Når du ser deres modeller på catwalken, har de altid et særligt og fuldkommen fantastisk look.

Hvilke lejligheder passer de forskellige frisurer til?
ARMIN MORBACH:
Jeg synes, at de egner sig til alt. Big City Waves, som umiddelbart er et meget sexet og elegant look, fungerer også fint sammen med en halvslidt T-shirt, jeans og høje hæle. Denne form for kontrast gør den samlede pakke endnu mere interessant.

Hvad er det specielle ved Big City Waves?
ARMIN MORBACH:
Når en kvinde går ind på en restaurant med sådan en frisure, vil hun fange alles blik – ganske enkelt fordi den er sexet.

Hvilken type kvinde kan bære Loose Breeze?
ARMIN MORBACH:
Loose Breeze giver et ungt udseende og får mig til at tænke på "naboens søde datter". Lette bølger og en smule volumen klæder de fleste kvinder. Med sit naturlige og friske udseende har Loose Breeze selvfølgelig også et strejf af hippie over sig. Blomstrede kjoler og blonder passer perfekt dertil.

Hvad er inspirationen bag Shoulder Touch?
ARMIN MORBACH:
Shoulder Touch minder mig om de sene 1960'ere og tidlige 1970'ere, der bød på alt fra rock and roll til hippier. Her har vi specielt haft fokus på det lidt vildere og tilfældige look. Det ser nærmest ud til, at modellen lige har været ude at surfe. Denne trend har allerede været fremme et godt stykke tid og var endnu en gang et populært indslag til modeugerne i New York, London og Milano. Jeg kan også sagtens se den her frisure sammen med en elegant kjole. Det skaber en spændende kontrast.

Hvad får Pretty Jaws-looket dig til at tænke på?
ARMIN MORBACH: 
Kvinder med dette look udstråler masser af selvtillid. Jeg kan bedst se det for mig på en kvinde med et markant og måske endda lidt maskulint udtryk. Et kreativt menneske, der altid har fart på. Hun har ikke tid til at bruge flere timer foran spejlet. Det vigtigste her er kvindens egen personlighed, ikke selve looket.

Trendy looks i 2016: Backstage-billeder