C-\fakepath\For frisører DK-NO
Hårstyling

Flettede frisurer til kort hår

Flettede frisurer til kort hår
Pixie med et tvist: Modellen Ruby Rose har gjort sin korte frisure endnu mere raffineret med en flettet detalje foroven.
© Getty Images

Vigtigt spørgsmål: Fungerer de meget populære og trendy fletninger kun i langt hår? Vores svar er nej – og lad os så aflive myten om, at langt hår er et krav. Vores top fem er et klart bevis på, hvor flotte de flettede elementer kan være i korte frisurer, hvad enten du er til pixie eller page. Er du også ramt af flettefeber? Så flet bare løs!

 • Den trendy klassiker: Romantiske, afslappede eller med masser af kant – flettede frisurer er meget populære lige nu. Stjerner, kendte bloggere og andre skønheder dukker op overalt med dette look (selv på den røde løber) og fletter på livet løs. Smukke fletninger kan give frisuren et ekstra pift på nærmest ingen tid, og perfekt styling med masser af præcision er bestemt ikke et krav. Det er lige nøjagtigt grunden til, at flettefeberen i øjeblikket er på sit højeste. Den nye generation af fletninger med tilfældige kombinationer, løse lokker og en mere rodet styling vækker masser af opsigt!


  Men det kræver, at man har langt hår, ikke sandt? Ikke nødvendigvis: De trendy fletninger kan også komme smukt til udtryk i kort hår – som en interessant lille detalje eller en sofistikeret, komplet frisure. Det vil helt sikkert komme bag på dig, hvor meget du rent faktisk kan få ud af en pixie, page eller anden kort klipning. Vores galleri viser fem idéer til fletninger i kort hår, som du nemt kan sætte selv.

   

 • Flettede frisurer til kort hår

  Flettede frisurer til kort hår

  © Getty Images  

  Flettet frisure med undercut

  Kelly Osbourne har helt styr på stylingen af sit korte hår. Her kombinerer hun ikke færre end tre forskellige hårtrends: lilla nuancer, barberede sider (= cool undercut) og fletningen! Rocksangerinden har flettet det lange hår bagpå i en fransk fletning, der starter nedefra og bevæger sig op. Det resterende hår øverst på hovedet er snoet til en lille bølge og fastgjort med et glitrende hårspænde (venstre side af billedet) – hvilket rent faktisk er hårtrend nummer fire, som hun også får med...

  Flettede frisurer til kort hår

  © Getty Images  

  Flettet midterskilning

  Har du en pixiefrisure? Så flet håret ned gennem midten. Det længere hår øverst på hovedet er nemt at sætte i en iøjnefaldende flettet midterskilning. For at lave denne frisure skal du arbejde en mængde hårvoks ind i spidserne for at skabe ekstra hold og derefter dele det forreste hår i to lokker lige over panden. Kryds dem ind over hinanden, og fastgør de samlede spidser med en hårnål, der matcher din hårfarve. Gentag nu dette med de næste to lokker osv., indtil du når om bag på hovedet. På denne måde får du en "falsk" fletning. Til sidst skal du fiksere hele frisuren med hårspray.

  Flettede frisurer til kort hår

  © Getty Images  

  Pixie med treenighed

  Har dit korte hår den samme længde over det hele? Hvis det er tilfældet, kan du lave tre små "falske" fletninger i stedet for én bred fletning. Eller prøv ganske enkelt at sno lokkerne. Det er lige så populært som den flettede udgave, men fungerer bedst i helt kort hår. Stylingvoks holder lokker og spidser på plads, så frisuren ikke falder sammen. Siderne forbliver uflettede og helt naturlige, eller skrabes bagud med en smule hårgel.

  Flettede frisurer til kort hår

  © Getty Images  

  Cornrows i kort page

  Skab forandring ved at give din page et strejf af "rasta" – med fletninger, der følger hovedbunden, de såkaldte "cornrows". Fletningerne har fået dette navn, fordi deres struktur minder om en majskolbe, og har fået et stort comeback, i takt med at trends fra 90'erne også bliver genoplivet. I dag er looket ligeledes kendt som bokserfletninger eller hollandske fletninger. Frisuren består i, at alt håret flettes stramt fra rod til spids. Du kan dog også vælge en lidt blødere udgave, hvor det kun er nogle enkelte lokker i hver side, der flettes. Det skaber desuden den populære sidecut-effekt!

  Flettede frisurer til kort hår

  © Getty Images  

  Kort gelfrisure med flettet element

  Kort gelfrisure med flettet element
  Går du efter det lidt skævere look? Prøv en diagonal fletning – så er der i hvert fald ingen, som ser skævt til dig! Skuespillerinde, DJ og model Ruby Rose viser her, hvordan det skal gøres, med sin ultrachikke korte frisure. Hun har delt sit korte hår i den ene side og flettet den længere del foroven diagonalt bagud. En sofistikeret, romantisk detalje i en ellers meget minimalistisk gelfrisure – brugen af gel er forresten også med til at give fletningen et helt perfekt look uden løse lokker. Vores dom over det flettede look: En fantastisk kontrast i en ellers cool og minimalistisk frisure!