C-\fakepath\For frisører DK-NO
Hårstyling

Inspiration fra catwalken til sommerhårstyles 2013

Sommer hårstyles
Mens han introducerede sin ready-to-wear sommerkollektion, viste Salvatore Ferragamo også, hvor nemt og enkelt det er at skabe matchende ready-to-wear hårstyles.
© Getty Images

Solen har erstattet vinteren og dens barske vejr, som holdte os indendørs eller pakket ind I flere lag af tøj. Det er tid til åbne sko og korte sommerkjoler. Men vent! Vi mangler stadig at overveje de perfekte sommerstyles til håret. Modeller på catwalken viser smukke, nemme hårstyles – og vi vil gerne hjælpe med et par tips til, hvordan dit hår kan se ud I løbet af sommeren.

 • Nu er det tid til at øve sig på unikke med simple sommerstyles, så du kan se godt ud uanset hvor, du holder sommer henne. Om du skal holde dit livs sommerferie på eksotiske kanter, gøre sig klar til fest I din baghave eller opleve smukke floder i skoven, og søer i nærheden, må din hairstyle være simple og under ingen omstændigheder stoppe dig I at have sjov I solen. Det kan heller ikke betale sig at bruge en masse tid på sommerhårstyling. Varme, fugtighed og vind kan alligevel hurtigt spolere din frisure. Lad være med at ærgre dig, hvis din frisure ikke bliver helt som planlagt. Bare kald det din afslappede sommerstyle. Sommerstyles behøver ikke være perfekte eller stylet indtil håret er fuldkommen glat eller til hver enkelt krølle sidder. Tillad et par løse, tilfældige lokker. Tilfældige styles er in. Men afslappet er ikke synonymt med sløset. Uplejet hår er ikke cool.

  Vi håber, at vores tips og inspiration hjælper dig med at finde en frisk og let style til dine yndlings sommeraktiviteter. Her kan du finde frisurer til alle aktiviteter.

 • Sådan sørger du for at holde dit hår sundt hele sommeren

  Dit hår overlever måske en dag i solen uden tegn på skader. Men en længere periode med kombinationen af sol, vind, salt- og klorvand vil sætte sit præg på dit hår ved at gøre det glansløst og skrøbeligt.

  Uanset om du er blond eller brunette kræver dit hår ekstra pleje i sommermånederne for at holde sig livligt og skinnende.

 • Hårpleje med UV beskyttelse: UVA og UVB filtre beskytter håret og den sarte hovedbund. I dag indeholder mange produkter disse beskyttende ingredienser.

  Dæk dig til: Gå med hat, hvis du gerne vil bruge tid i solen. Hatte beskytter ikke bare dit hår og hovedbund, men beskytter også mod hedeslag. En hat pifter også dit outfit op.

  Fjern pandehåret: I sommermånederne kan pandehår været generende. Under håret kan varme og talg ophobe sig og forårsage urenheder i panden. Lad pandehåret gro og sæt det til siden.

  Hold en pause fra føntørreren: Brug din føntørrer så lidt som muligt. Dit hår ser sundt og naturligt smukt ud efter lufttørring i den varme sommerbrise.

 • I vores galleri viser vi de nyeste sommerstyles i 2013 og giver gode stylingtips.

 • Sommerstyles som på catwalken

  Summer Hairstyle by Naeem Khan Fashion

  © Getty Images  

  Adelig sommerstyle: Den ’slyngeformede’ hestehale

  Modeller for Naeem Khan Fashion viste elegante hestehaler med en ’slyngetformet’ hestehale.

  Lav en lavt siddende hestehale og stop den ind for at skabe et loop. Tag enden af hestehalen og sno den rundt om basen af hestehalen. Sæt den fast med hårnåle.

  Tilføj et personligt touch ved at pakke basen af hestehalen ind med, ikke enden af hestehalen, men med et snoet læderbånd, et guld spænde som set til Dries van Notens modeshow eller pynt hestehalen med fjer ligesom hos modellerne fra Gucci.

  Den ’slyngeformede’ hestehale ser perfekt ud i kombination med glat, skinnende hår og midterskilning. Blazere i pastelfarver (pink, orange og røde nuancer) er ideele til denne style.

  Vådt hår’-looket

  © Getty Images

  Edgy sommerstyles: ‘Vådt hår’-looket

  Rag & Bone redefinerer ‘det våde look’ med hans nye styles. Kun dele af håret ved hårrødderne, og ikke hele håret, er stylet i et ‘vådt’ look. De lange ender af håret bliver bevaret naturlige. Vi så ligeledes denne styling i modeshows præsenteret af Chanel og Alexander McQueen.

  Håret skal skinne, men uden at se fedtet ud. Det er derfor vigtigt at være forsigtig med geleen. Eugene Souleiman (hårstylist for Stella McCartney og andre designere) tilføjer gelen med en hårbørste fremfor fingrene. Det fordeler geleen mere ens i håret. Du burde give dette smarte tip et forsøg.

  Denne style ser især godt ud i kombination med definerede øjenbryn og neonfarvede overdele.

  Fletninger

   

  Kreativ sommerstyle: Fletninger

  Vi så denne style til Emerson’s modeshow. Flere fletninger sad kunstnerisk på hovedet og blev kombineret med en lav knold. Denne style holder håret væk fra ansigtet. Stylen holder måske endda til en svømmetur i poolen.

  For at skabe denne style skal du lave flere franske fletninger, så fletninger krydser dit hoved. Ved din nakke snor du fletningerne til en chignon. Denne style er også velegnet til kort hår.

  Fletningerne er lette at style, hvis dit hår er tykt og let at sætte. Opsætningen ser perfekt ud i kombination med en læderjakke over en lys sommerkjole.

  Langt, løst hår med snoet pandehår

   

  Nonchalent sommerhår: Langt, løst hår med snoet pandehår

  Denne style er bade smuk og praktisk. Modeller for modehusene Gucci, Louis Vuitton og Luca Luca sætter det bagud-snoede pandehår fast med hårspænder eller iøjnefaldende hårsmykker. De bløde bølger giver et fint, nonchalant touch.

  Det bliver ikke mere simpelt! Tag to totter hår på hver side af hovedet og sno det bagud. Sæt de to totter sammen bagpå hovedet og hold dem fast med en fin håraccessory.

  Looket er perfekt for bølget hår i kombination med Bermuda shorts.

  Bølget hår

   

  Sommerstyle: Bølget hår

  Victoria’s Secret’s engel, Candice Swanepoel, bærer vores yndlingssommerlook – bølget hår og et stort smil. Miranda Kerr beviser også hvor smukke brune bølger er.

  Bølgerne i enden af håret skabes med et krøllejern. Hold krøllejernet vertikalt, mens du vikler totter af hår rundt om det. Håret vikles tilfældigt om krøllejernet enten mod eller væk fra ansigtet. Hold enderne på hver tot med dine fingre, mens håret er rundt om krøllejernet, i stedet for at holde det fast med ’klemmen’. Det er essentielt for at skabe de karakteristiske, afslappede bølger.

  Det perfekte outfit for bølget strandhår er selvfølgelig en bikini med en semi-transparent top.

  Håret til siden

   

  Glamourøs sommerstyle: Håret til siden

  Maika Monroe viser det classy look med håret til siden. På varme sommerdage holder det også nakken kold ved at holde den fri for hår.

  For at lave denne style skal du samlet håret og smide det løst over den ene skulder. Du kan eventuelt sætte håret, der krydser nakken nederst, fast med hårnåle.

  Glamourøse bølger fuldender denne sommerstyle, som ser perfekt ud i kombination med cut-out toppe og kjoler.