Hårpleje | Tyndt hår

Den nemme vej til stærkere hår

Et stærkt og sundt hår er lige inden for rækkevidde. Vi deler her nogle afprøvede og dokumenterede metoder til at opnå stærkere hår. Enkle tricks vil give dit hår ekstra wow-faktor.

Håret afspejler ofte, hvordan vi går og har det. Det modsatte gør sig dog også gældende. Hvis håret ser trist og kedeligt ud, er det ikke just noget, der giver et smil på læben. Heldigvis er det nemt at få stærkere hår. Det kræver ikke hemmelige supervåben at slippe af med de dårlige hårdage. En smule pleje og nogle enkelte nemme tricks vil give dit hår smuk glans og fornyet styrke.

Pleje og styling med henblik på stærkere hår

Pleje og styling med henblik på stærkere hår
Håret bliver stærkere, hvis du tilpasser din hårpleje til din hårtype og anvender skånsomme stylingmetoder. Dit hår vil med tiden opnå større spændstighed og komme til at se mere fyldigt ud, efterhånden som din hårstruktur bliver forbedret.

Hårvask med shampoo: Shampooen skal være beregnet til at styrke håret og genopbygge beskadigede hårstrukturer. Dette vil forhindre, at håret knækker, og skabe grundlaget for et stærkere hår.

Mere er ikke altid bedre: Anvend den rette mængde shampoo og hårplejeprodukter. Hvis du anvender en for stor mængde produkter og nærmest skaber en belægning på dit hår, vil det ikke have nogen elasticitet, og alle forsøg på styling vil være spildt.

Den rette dosis >> Sådan bestemmer du den rette mængde af hårprodukter

Tørring: Start med at tørre dit hår med en føntørrer ved middel varme. Du skal ikke tørre håret helt. Fordel en lille mængde stylingmousse i det stadigt våde hår, inden du tørrer det fuldstændigt med føntørreren. Dit hår vil se mere fyldigt ud og få større elasticitet, hvis du bruger en fønbørste til forsigtigt at trække dit hår væk fra hovedbunden, mens du føntørrer det.

Det skal du ikke gøre: Brug aldrig et håndklæde til at massere dit hår tørt, da det vil beskadige hårets ydre skællag.

Styling: Anvend stylingprodukter, der giver volumen, for at opnå større fylde og elasticitet. Lette sprays med "push-up-effekt" er perfekte til dette formål, men volumenpulver fungerer også fint. Tørshampoo er også et hurtigt og nemt stylingprodukt til at fjerne talg fra hår og hovedbund. Det giver et øjeblikkeligt boost af volumen.

Hårspray: Hvis du vælger at bruge hårspray, skal du tage mindre hårlokker og sprøjte hårspray på fra undersiden af den løftede hårlok. Når stylingen er færdig, kan du sprøjte et meget tyndt lag hårspray på hele overfladen for yderligere beskyttelse.

Styling med henblik på stærkere hår

Den rette klipning har stor betydning for, hvordan dit hår tager sig ud. Hvis håret er klippet på den rigtige måde, vil det se både fyldigere og stærkere ud. Frisurer med flere lag eller let pandehår får også håret til at virke mere fyldigt.

Klip dine hårspidser regelmæssigt for at undgå slidte eller spaltede spidser. I sidste ende vil dit hår se både sundere og stærkere ud.