Hårpleje | Beskyt

Sådan bevarer du farven om sommeren

Vi elsker alle sommer, og vi kan ikke få nok af de mange solskinsdage, blå himmel og lange, lyse aftener. Men vores hår er ikke helt så glad for det. For meget sol har nemlig en skadelig virkning, der resulterer i tørt, porøst hår med spaltede spidser og falmet farve. Og det bliver kun værre, når vi bader, da både saltvand og klorholdigt vand forstærker skaderne på håret. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvad du skal holde øje med i sommermånederne, og hvordan du giver dit hår den ekstra pleje, det har brug for. 

Sådan påvirker sommeren håret

null
© istock

Hvordan sommerens elementer påvirker dig afhænger af flere forskellige faktorer og varierer fra person til person – som f.eks. hvor lang tid du opholder dig i solen, hvor meget du bader og din hårtype – dvs. hvor porøst det er, og om det er farvet. Læs videre for at finde ud af, hvorfor det kan være skadeligt for dit hår, hvis det udsættes for følgende i længere tid.

 

Solen

Håret påvirkes af solens UV-stråler på samme måde som et stykke farvet stof, der ligger i solen for længe – solen bleger det og får det til at falme. Farvet hår er mest udsat for skader, da UV-strålerne nedbryder farvemolekylerne og kan ændre farven – hvilket får det til at få en messingagtig tone eller blive gulligt eller orange. Hvis håret overeksponeres for sol, ændrer det ikke kun farve, men også struktur og udseende, så det ser livløst og tørt ud.

 

Badning og vådt hår

Sommer er lig med vand. Uanset om du er en strandbabe, der elsker at hoppe i havet, eller du foretrækker en forfriskende dukkert i en kølig pool, er der gode chancer for, at du kommer til at tilbringe en masse tid i vandet til sommer. Og det er ikke særlig godt for dit hår. De fleste swimmingpools indeholder klor, som er en form for blegemiddel, der fjerner farven fra håret. Farvet blondt hår lider mest skade og kan endda blive grønt af de blå pigmenter fra klor. Selv om saltvand er knap så skadeligt som klorvand, kan det også få din hårfarve til at falme og få håret til at skifte farve og gøre det mere porøst. 

Tre tips til at bevare hårfarven i løbet af sommeren

null

Gliss Color Protect & Shine er specielt udviklet til at beskytte farvet hår.

Alle disse potentielle skader lyder måske lidt alarmerende, men det er ikke nødvendigt at gå i panik ved udsigten til, at solen skinner, og føle, at du skal krybe i skyggen hele sommeren. Der er forholdsregler, du kan tage for at få din hårfarve til at se flot ud og pleje dit hår.

 

1. Til blond hår: bevar den naturlige blonde farve

Få dit hår til at se lyst og sommerligt ud med Schwarzkopf Blonde S1 Lightening Spray, der reagerer sammen med varme og gør dit hår gradvist lysere ved hver påføring og giver diskrete, sommerlige reflekser. Sprayen kan bruges til trinvist at lysne hele håret, friske håret op eller skabe sommerlige lyse striber. Produktet indeholder nærende arganolie, der plejer håret både under selve lysningen og bagefter.

null

2. Korrekt pleje af sommerhår

Giv dit hår den pleje, det har brug for, med produkter, der er målrettet mod at reparere og give håret næring, hvis det er blevet beskadiget og udsat for solens skadelige stråler. Gliss Color Protect & Shine-serien indeholder et UV-filter og reparerer skader og genopretter hårets farve. Sørg for at supplere din hårpleje med Gliss Color 2-i-1, der kan bruges som balsam eller hårmaske til at reparere skader, skabe naturlig glans og genoprette hårets struktur.

null

3. Opfriskning med toning eller lyse striber

Nu er det sikkert ikke det bedste tidspunkt at eksperimentere med dristige nye farver, men det er nemt at vedligeholde eller fremhæve din egen hårfarve med tonere eller highlights. Hvis dit hår er farvet eller har tendens til at blive messingfarvet i sommermånederne, er tonere en god måde at undgå de uønskede gule eller orange toner på. Den toner hårfarven ned, så den dækker de varme undertoner, neutraliserer den metalliske farve og giver håret et glansfuldt boost. Highlights kan også gøre underværker, eftersom de fremhæver det solkyssede strandlook uden de helt store anstrengelser. De hjælper med at dække udgroninger, når håret vokser ud, og bevarer et naturligt og flot look med minimal indsats. Blonde highlight kits M1 Super Highlights og M3+ Easy Highlights hjælper dig med at friske din sommerblonde farve op. 

Pas på derude

Ud over disse tips er der en række andre skridt, du kan tage for at minimere farvetab og skader på håret i sommermånederne. Tag hat på, når du kan, prøv at skylle håret efter en dukkert i havet eller swimmingpoolen, og vær nænsom mod håret, når det er vådt. Dit hår vil takke dig for det!

Opdag: