Hårpleje | Shampoo

Keratin – mirakuløs pleje indefra og ud

Nogen, men ikke alle mennesker, er velsignet med et stort og sundt hår. Vi vil gerne hjælpe, hvis du ønsker dig et stærkere og sundere hår. Din bedste allierede for at få sundt, medgørligt hår er hårets naturlige byggesten, keratin. Selvom du måske ofte har hørt om keratin, så er dens effekter måske knap så kendte. Så det er nu, du skal læse videre, hvis du vil høre mere om keratins mirakuløse effekter på håret.              

90% af hvert eneste hårstrå består af keratin og (alt efter luftfugtigheden) 5-10% vand; de øvrige bestanddele er fedt, pigment og mineraler. Keratin er et fiberigt protein, som giver styrke og elasticitet til den indre og ydre hårstruktur. Keratinens protein består af lange kæder peptid, som former stærke hårstrå. Sammensætningen af peptid-kæderne bestemmer strukturen af det enkelte hårstrå. 

Ubeskadiget keratin er ikke bare elastisk, men også uopløseligt i vand. Keratin kan tolerere ekstreme temperaturer, høje såvel som lave. Takket være keratin er håret bygget til at modstå (eller i det mindste til at tolerere for en periode) både de varme stråler fra solen, den iskolde vinter og ligeledes varmen fra stylingredskaberne såsom et krøllejern, glattejern, curlers og andre opvarmende værktøjer.

Hår med rigeligt af keratin er godt rustet til at modstå angreb fra klimamæssige stressfaktorer. Vedholdende stresseksponering vil dog i sidste ende gøre skade på de lange tråde af keratin, som ellers sørger for at holde hvert hårstrå intakt. Når først keratinen er nedbrudt til små nok tråde, kan det opløses i vand og bliver vasket væk.

Keratin styrker håret

Hvis dit hår er beskadiget, eller du gerne vil glatte og styrke dit hår eller gøre det mere modstandsdygtigt over for stress, er der ingen grund til ikke at nyde de mange fordele af et af de mange hårpleje- og stylingprodukter som indeholder keratin.

Keratin er tilføjet som en kraftig ingrediens til hårplejeprodukter, da det styrker håret ved at forbedre hårstrukturen indefra og ud. Resultatet er, at dit hår vil genvinde dets sunde, naturlige struktur. Keratin udfylder sprækker i håret og gør det mere smidigt, skinnende og lettere at style.

Keratin er ikke blot en ingrediens i hårplejeprodukter, men findes ligeledes i stylingprodukter som mousse og hårsprays. Alle disse produkter kan indeholde flydende former for keratin, som er identiske med hårets naturlige keratin. Hårplejeprodukter med keratin sørger for optimal beskyttelse mod tørt hår.