Hårpleje | Shampoo

Lad dit hårs naturlige glans træde frem!

For meget styling og tør, opvarmet luft kan desværre give mat og slapt hår – og ru og tørt hår kan slet ikke reflektere sol og lys. Hår skal være intakt, blødt og spændstigt for at vise det lokkende samspil med lyset. Heldigvis er det i dag meget nemt at gøre håret sundt igen. Her viser dig vores bedste og hurtige tricks til at give dit hår den særlige levende glans tilbage

Hår er spændstigt og ser strålende ud, så længe det får den rette pleje. Hold altid udkig efter de hårplejeprodukter, der er beregnet til din hårtype og farve. Der er for eksempel særlige hårplejeprodukter til pleje af blondt hår med gyldne pigmenter, som giver ekstra glans. Disse produkter indeholder også ingredienser, som blidt giver det yderste hårlag glans ved at udfylde tomrum og uregelmæssigheder i hårets ydre skællag med stoffer, der minder meget om hårets egne byggesten. De nu meget glattere håroverflader er klar til samspillet med forårssolens lys eller med levende lys om aftenen.

Plejeserier til farvebehandlet hår har en lignende effekt. Farvebeskyttelsesmidler bevarer de intense farvepigmenter i håret, filtrerer uv-lys fra og giver nærende pleje til håret hele vejen ud til spidserne.

Flydende silkeingredienser giver mere glans og spændstighed til mat, skørt hår.

Olie til håret og nærende serummer forøger også hårets evne til at reflektere lyset. Tørt, udpint hår har gavn af plejeprodukter, der indeholder sheasmør og kashmirprotein, der trænger dybt ind i håret. Disse ingredienser gør håret utroligt spændstigt og i stand til at reflektere lyset på fascinerende vis. Efter det særlige plejende middel er påført, så læg plastfolie om håret for at opnå de bedste resultater. Den fugtige varme, der udvikler sig, forøger virkningen af de plejende ingredienser.

Når du overhovedet har mulighed for det, så giv dit hår en intensiv plejende kur-behandling en gang om ugen. Hvis ikke, så gør det mindst en gang om måneden. Det giver dit hår den nødvendige fugtighed.

En god tommelfingerregel er at bruge hårplejeprodukter fra samme producent. Det er den bedste strategi. Produkterne fra en enkelt serie bliver til en harmoniseret vifte af ingredienser, der supplerer og forstærker hinanden. På den måde får du mere for pengene.

Ekstra tips til ekstra glans

Der er også noget andet, du kan gøre for at give dit hår en silkeagtig glans. Det er faktisk det, du ikke gør, der hjælper allermest: Lad være med at overbehandle eller beskadige dit hår. Vask håret med shampoo med lunkent vand i stedet for varmt vand og skyl håret rent med lunkent til køligt vand. Giver den blotte tanke om køligt vand dig gåsehud? Prøv det et par gange. Du kan ende med at blive glad for det forfriskende kølige vand og føle dig spillevende efter hver overskylning. Dup håret tørt med håndklædet i stedet for at gnubbe det med hårde bevægelser. Hvis der er tid til det, så lad håret lufttørre eller brug føntørreren ganske kort. Sørg altid for at påføre et varmebeskyttelsesmiddel før brug af varme stylingredskaber som føntørrer eller glattejern.