Hårpleje | Kruset hår

Flyvsk hår – 5 tips til bedre styr på lokkerne

En smule vind i håret kan være rart... men ikke hvis det flyvske hår ødelægger en ellers fed frisure! Det er især i løbet af efterår og vinter, at der nærmest ikke skal noget til, før enkelte hårstrå plages af statisk elektricitet, som får dem til at stritte vildt og voldsomt ud til alle sider. Men hvad kan man stille op imod de løsslupne lokker? Vi giver her nogle gode tips til vellykket tæmning af ustyrligt hår.

Du er på toppen over din fede frisure. Men pludselig melder en masse forstyrrende elementer deres ankomst! Bittesmå ustyrlige hår, som dukker op hist og her og hurtigt ødelægger et ellers fænomenalt look. Velsatte frisurer kæmper specielt imod dette problem, når det bliver koldere i vejret, da hårpragten risikerer at blive ladet med statisk elektricitet på grund af den tørre varme fra opvarmede rum og friktion fra strikhuer, tykke halstørklæder og uldsweatre. Disse omstændigheder er med til at gøre håret flyvsk. Heldigvis findes der en række tricks til at tæmme lokkerne – så de bliver der, hvor de skal være.

Tip 1: Den bedste kur mod ustyrligt hår? Ordentlig pleje!
God hårpleje kan virkelig betale sig, for velplejet hår opfører sig bare pænere. Tørt hår med spaltede spidser kan hurtigt give et slidt og usundt udtryk – og øger risikoen for ustyrlige lokker betydeligt. En nærende og genopbyggende hårkur, som trænger dybt ind i hårlagene, kan give håret nyt liv og gøre det silkeblødt. Første skridt i kampen mod ustyrligt hår er generelt at sørge for ordentlig hårvask efterfulgt af en ren forkælelseskur. En sådan kur efter hårvasken, som ideelt set foregår med en såkaldt "anti-frizz-shampoo", består som minimum af at bruge en god conditioner samt hårkur – produkter til intensiv pleje giver håret vigtige næringsstoffer og masser af elasticitet. Pas på varmen! Varmen fra en føntørrer fjerner fugt fra håret og kan skade dets struktur. Derfor er det altid bedst at lufttørre håret. Og hvis du bare ikke kan undvære din føntørrer, så glem ikke at anvende et varmebeskyttende produkt!

Tip 2: En velsmurt maskine har brug for plejende olier
Døjer du også med små, uregerlige hår, der stritter som små antenner? Prøv at bruge en plejende olie, som både nærer og styrker håret, så det med garanti opnår mere elasticitet, der gør det nemmere at styre. Du skal ikke være bange for, at håret kommer til at se fedtet ud. De nærende olieprodukter, der findes på markedet i dag, er kendetegnet ved at have en enestående, let tekstur, som absorberes hurtigt uden at fedte håret til. I stedet efterlader de håret med en fantastisk smuk og sund glans – den perfekte prik over i'et, når du sætter dit hår! Et lille ekstra tip: Massér det plejende produkt ind i både længder og spidser. Det er med til at kontrollere viltre hår – selv i en trendy, helt glat hestehale.

Hestehale med helt styr på manken

Tips til flyvsk hår

Det gør den silkebløde og helt skarpe hestehale endnu smukkere – set til Erin Fetherstons modeshow i New York.

Tip 3: Hårspray – den ultimative forsegling
Midlet over dem alle til at tæmme ustyrlige lokker: Du kan ganske enkelt ikke undvære en fikserende spray, hvis du vil sikre dig et perfekt stylet og kontrolleret look, hvor de viltre hår lige så godt kan gå hjem og lægge sig. Et godt råd er at starte med at spraye de enkelte sektioner af håret, inden du går i gang med selve stylingen. Det giver et klart defineret, holdbart look. Til sidst skal du give den færdige frisure endnu et lag hårspray fra en afstand af ca. 30 cm. På denne måde fordeles partiklerne mere jævnt, og frisuren risikerer ikke at falde fra hinanden efter noget tid. Professionelt trick: Sprøjt hårspray på dine hænder, og kør dem forsigtigt hen over frisuren. Glat de små viltre hår i tindingerne ud med en gammel tandbørste, som du har givet en omgang hårspray.

Tip 4: Det hele går glat – med en smule gel
Hvis intet andet formår at få de flyvske lokker ned med nakken, er stylinggel altid en sikker løsning. Hårgel er et meget anvendeligt produkt, især hvis du går efter en af de meget trendy frisurer med helt glat hår eller wet look. En gel sikrer, at håret altid sidder lige, som det skal, og skaber et chikt, elegant og dramatisk udtryk!

SOS – førstehjælp til håret: Du kommer direkte fra kulden ind i et opvarmet rum, tager din strikhue af, og pludselig står håret ud til alle sider, mens det nærmest slår gnister. En håndcreme eller læbepomade kan gøre underværker, når du er på farten – også i dit hår. En hurtig løsning på vildt og uregerligt hår, som du næsten altid går rundt med i håndtasken. Sådan gør du: Fordel en lille smule i dine håndflader, og kør dem forsigtigt hen over lokkerne.

Tip 5: Let og lækkert – "anti-frizz-produkter"
Få silkeblødt hår: Såkaldte "anti-frizz-produkter" er nøglen til at opnå kontrol over ustyrligt hår. Uanset om der er tale om hårspray, eliksir eller balsam, kan disse professionelle hårtæmmere reparere hårets fibre, øge elasticiteten samt give masser af fugt, hvilket alt sammen er med til at forhindre flyvske hårstrå. Forebyggelse og ordentlig hårpleje er under alle omstændigheder det bedste middel mod ustyrligt hår. Det hele starter med børstning af håret; du må aldrig rede vådt hår med en børste! Brug i stedet en bredtandet kam, så du undgår, at håret knækker og spalter.

Galleri: Farvel til flyvsk hår. Goddag til glatte og glansfulde frisurer.