Hårpleje | Stresset hår

Akut hjælp til beskadiget hår

Hår finder sig i lidt af hvert uden at klage – fra hyppig hårvask til farvninger, føntørring og udglatning. Men selv det bedste hår når til sidst derhen, hvor der ikke er nogen vej tilbage, og vi må se i øjnene, at hår ikke holder til ALT. Det er her, at mange skrappe behandlinger tilsammen har skabt én stor hårkatastrofe med tørt, spaltet og udpint hår. Det er en situation, hvor effektive produkter til reparation af håret er en stor velsignelse. De reparerer skaden og giver dig silkeblødt og sundt hår på meget kort tid. 

Hår består primært af hårdføre, snoede peptidkæder, som igen er snoet sammen til hårets stærke keratinstruktur. I et sundt hår er strukturen stærk og perfekt. Beskadiget hår fremviser derimod alle mulige uregelmæssigheder i keratinstrukturen. Der kan være mange årsager til uregelmæssighederne som forkert hårpleje, hyppig føntørring med meget varm luft, brug af varmestyling samt gentagne blegninger. Før eller siden vil følgerne af gentagne, skrappe behandlinger blive kun alt for synlige. Til forskel fra det naturlige, silkeagtige udseende ser beskadiget hår stridt, trist og glansløst ud, og især spidserne får en tendens til at knække og spalte. Her er tricket at reparere det beskadigede keratinlag. Heldigvis kan det lade sig gøre. Du kan sagtens finde produkter, der kan reparere dit hår. Vælg efter din hårtype.

Dyrebare olier til beskadiget hår

Beskadiget hår er også tit tørt. Det gælder især krøllet eller kruset hår. Hyppige afblegninger og lyse striber udtørrer også håret og beskadiger hårets skællag. Dyrebare planteolier hjælper med at give stridt hår dets naturlige silkeglans tilbage. Alle planteolier er gavnlige, men argan- og solsikkeolie virker ekstra godt, fordi de indeholder umættede fedtsyrer, der ligner de naturlige fedtstoffer, som talgkirtlerne producerer. Beskadigede hårstrukturer har en affinitet for deres velbekendte struktur og er klar til at acceptere dem som identiske med naturlige hårsubstanser. Tørt, beskadiget hår reagerer særligt godt på sheasmør (også kendt som karite), der presses af nødderne fra det afrikanske smørtræ. Sheasmør er særligt rigt på E-vitamin og karoten, ligesom høje koncentrationer af ingredienser, der ikke danner sæbe, er årsagen til de mange gavnlige virkninger, sheasmør har på hår og hud. Ingredienserne i sheasmør absorberes af hårets skællag, hvor de beskytter håret mod yderligere oxidation og anden skade.  

Naturens byggeklodser til beskadiget hår

Dit hår kan godt være beskadiget, men samtidig fint og glat. Her er væsker med keratin den perfekte løsning. Keratinen styrer hen til de beskadigede strukturer i håret, hvor den naturligt hører til. På den måde udfyldes og udglattes hårets struktur af keratinen. Det umiddelbare resultat er hår med større glans. Nyere produkter indeholder tre gange så meget keratin som de gamle. De gavner altså nødstedt hår. 

Nænsom styling af beskadiget hår

Du kan også gøre meget for beskadiget hår, mens du styler det. Visse typer styling mousser og hårsprayer er designet til at omslutte håret med et beskyttende lag. To af deres ingredienser er fugtgivende glycerol og amerikansk olie, som plejer beskadiget hår. Masser af vitaminer og dyrebare fedtsyrer i disse stylingprodukter genopretter sundhed og glans i trist, beskadiget hår. Beskadiget hår skal naturligvis have kærlig pleje foretaget med let hånd. I stedet for at vaske håret hver dag kan du lade håret hvile lidt og bruge tørshampoo mellem hårvaskene. Sørg for ikke at bruge varmt vand, når du vasker håret. Vær nænsom og brug lunkent vand i stedet. Brug kun en grov kam i vådt hår. Når du har haft shampoo i håret er det blødere og særligt følsomt over for mekanisk slid. Sidst, men ikke mindst, så pas på med varmen, når du styler håret, og brug altid et varmebeskyttende produkt. Lad håret lufttørre, når det er muligt, og brug glattejern og ionisk føntørrer med varmestyring.