Hårpleje | Stresset hår

Gør udpint hår smidigt igen

Der er dage, hvor håret virker, som om det har sin egen vilje og nægter at fravige sine oprørske tendenser. Håret ligner børster, og spidserne peger i alle retninger. Engang havde dit hår måske noget, der lignede glans …

Bliv ikke fortvivlet. Vi fortæller dig her, hvordan du kan forvandle hø til silke.

Udpint hår er altid overanstrengt hår. Årsagerne er utallige og omfatter bl.a. brug af føntørrer ved høj varme, hyppig brug af glattejern og blegning. Andre faktorer som sygdom, bestemte lægemidler eller skrappe slankekure kan også være årsagen til, at dit hår mest af alt minder om candyfloss. Hvad årsagen end er, så er hårets skællag ru, og dets struktur er ikke længere så glat, som det burde være. Vores guide til akut hårpleje vil hjælpe dig med dit udpinte hår.    

Den perfekte pleje til udpint hår

Dit hår har muligvis været meget igennem for nylig – med fx farvning, blegning eller permanentbehandling. Er virkningen kun alt for tydelig at se? Træk fløjlshandskerne på og begynd at give dit hår en blidere behandling. Fløjlshandskeprogrammet starter med en nænsom hårvask. Altså ikke noget med at gnubbe vildt! Du skal massere shampooen blidt ind i hår og hovedbund. Det forhindrer håret i at filtre for meget, og så kan du nemmere rede det ud, mens det er vådt. Det er nødvendigt at bruge conditioner efter hver hårvask. Hver trin i processen skal udføres nænsomt. Det gælder også hårtørring. Svøb håndklædet om hovedet og lad håret tørre lidt, før du blidt reder det ud med en meget grov kam. En leave-in hårkur gør det nemmere at rede håret ud – fx en kur med ekstrakter af tranebær og acaibær. Begge bær er propfulde af vigtige vitaminer og antioxidanter, som kan beskytte håret imod tørhed og varmen fra føntørreren. De reparerer også til dels det beskadigede hår.  

Meget nænsom styling til udpint hår

Anti-frizz produkter eller glatteprodukter er endnu kraftigere hårtæmmere end leave-in kure, især hvis du har meget hår, og hvert enkelt hår er tykt. Anti-frizz produkter dækker hvert enkelt hår med et ganske tyndt lag silikone, som dækker og udfylder revner og defekter i skællaget. Det gør skællaget glat og skinnende, fordi det igen kan reflektere lyset. Sikke en fantastisk effekt! Glansen er tilbage i dit hår! Lad også helst håret tørre af sig selv. Men er det en luksus, du ikke har tid til, så indstil højst føntørreren til medium varme og lav luftstrøm. Føntørrere med diffusere og ioniseringsteknologi er særligt nænsomme ved dit hår. Uregerligt hår bliver mere smidigt og glansfuldt, når de næsten tørre hårlokker føntørres over en meget stor rundbørste. Det er meget vigtigt at holde føntørreren mindst 15 til 20 cm fra hovedbunden og altid børste håret fra rødderne til spidserne. Det gør skællaget fladt og giver håret mere glans. Vælg dine stylingprodukter fra serier, der giver håret glans. Produkter med voks eller gel voks er særligt velegnede til udpint hår.