Hårpleje | Stresset hår

Sundt hår med den rigtige pleje

Vil du gerne kunne fremvise et sundt hår med masser af glans – men har omfattende skader efterladt dit hår livsløst og kedeligt? Der er hjælp at hente! Moderne hårprodukter kan øjeblikkeligt forbedre hårets struktur og behandle det. Resultatet er øjeblikkelig glans.

Sundt hår har en naturlig glans. For at få naturligt, skinnende hår kræver det derfor, at man vender tilbage til hårets naturlige stadie. Endvidere kan nutidens hårplejeprodukter med det samme skabe bløde hårstrå, som kan reflektere lyset. Hårplejeinnovationen gør det også nemmere end nogensinde at genoprette skadet hår til at blive skinnende og glansfuldt.

Det første skridt til at få skinnende hår starter med den rette shampoo og olie til håret. Specielt skadet hår må blive behandlet med forsigtighed. Du kommer langt med at bruge den rette shampoo med gode egenskaber i jagten på et sundt hår. Vær’ opmærksom på ikke at bruge en større mængde shampoo end nødvendigt er og brug desuden lunkent fremfor varmt vand. Når du er færdig med at vaske håret bør du duppe det forsigtigt med et håndklæde i stedet for at ’gnubbe det’.

Skadet hår har brug for ekstra pleje i form af regelmæssige, intensive hårkure. Det gør sig særligt gældende ved tørre eller spaltede spidser.

Ofte har varme stylingredskaber ansvaret for skader på dit hår. Hvis du er nødt til at bruge dem, bør du huske at bruge en varmebeskyttende creme eller spray forinden. Lad også dit hår lufttørre så tit som muligt.

Øjeblikkelig glans til skadet hår

Det vigtigste i jagten på sundt, skinnende hår består i at genoprette hårets naturlige struktur. Det betyder dog ikke, at du er nødt til at leve med kruset, kedeligt hår i flere uger eller måneder, mens dit hår kommer sig oven på længere tids skader. Stylingprodukter kan tilføre glans til selv det mest skadede hår. De indeholder som behandler og hjælper med at genoprette hårstrået. Dyrebare olier og andre ingredienser gør dit hår blødt, skinnende og smidigt. Andre stylingprodukter såsom hårspray og mousse findes også i højglans versioner. Gelevoks med olier øger også glansen i håret indtil næste hårvask. Du kan desuden bruge glansforstærkere, som virker gennem tre hårvaske og i op til syv dage. Glansforstærkere er tilgængelige i anvendelige éngangs-pakker, som passer i selv den mindste lomme eller taske. Glansforstærkere bruges som shampoo og sørger for glans selvom håret er skadet.