Hårpleje | Tørt

Fra tørt hår til silkeblødt

Silkeblødt hår er smukt og lækkert at røre ved. Heldigvis kan et næsten hvilket som helst hår hurtigt ændres fra at være tørt, slidt og uhåndterligt til at få dets elasticitet og glans tilbage. Vi gør dig i stand til at kunne fremvise en smuk hårpragt igen. Følg et par enkle trin, og nyd godt af dit sunde hårs fornyede glans.

Hvordan vil du beskrive dit hår? Vil du bruge ord som genstridigt, slidt, skadet, kedeligt eller det, der er værre? Det eneste, dit hår har brug for, er en smule fedt, fugt samt masser af omsorg og pleje. Fra naturens hånd har de skællag, der dækker alle hårstrå, en fast struktur, der skaber en ensartet og lysreflekterende overflade. Når håret er skadet, er der noget galt; skællagene danner ikke en naturlig, fast og ensartet overflade. I denne tilstand reflekterer hårets ydre skællag ikke ret meget lys. Som et resultat heraf ser skadet hår kedeligt og livløst ud.

Regelmæssig og omhyggelig pleje vil give dit hår vitalitet og silkeblød glans. Fremgangsmåden til at få sundt hår er hurtig og nem, så snart du ved, hvad du skal gøre og ikke gøre.

1. trin: Shampoo

Anvend en mild shampoo med masser af conditioner. Det er vigtigt at massere shampooen med conditioner direkte ind i hovedbunden for så vidt muligt at holde shampooen væk fra spidserne. Skyl shampooen ud, men stop med at skylle, mens håret stadig føles silkeblødt. Hvis håret er meget skadet, kræver det behandling, der er beregnet til at reparere skadet hår.

2. trin: Tørring af håret

Føntør dit hår fra rod til spids frem for omvendt. Det er mere skånsomt for skællagene og gør håret mindre kruset. Denne teknik bidrager til at bevare dit hårs naturlige glans.

3. trin: Styling

Plejende olie er det ultimative middel mod trist hår. Blot en lille mængde hårolie kan genskabe dit hårs naturlige glans og elasticitet. Elektrisk hår opfører sig ordentligt, hvis du behandler det med en glans- eller fugtspray.

Andre midler mod tørt hår

Ud over korrekt hårpleje kan regelmæssig hovedbundsmassage forhindre håret i at tørre ud, idet blodtilførslen til hovedbunden stimuleres. Det hjælper også at børste dit hår fra rod til spids. Hver gang håret redes igennem, overføres der talg fra hovedbunden til hårspidserne.  Børstning vil give dit hår mere elasticitet og en dyb glans.

I denne video deler Schwarzkopfs hårekspert Armin Morbach sin ekspertise inden for behandling af skadet hår med dig. Dit hår vil opnå mere elasticitet og glans på ingen tid!

Video: How to Turn Damaged Hair into a Head of Shiny Silk