Hårpleje | Tørt hår

Hvad protein kan gøre for dit hår

Hår består hovedsageligt af lange proteinfibre, der kan blive beskadiget på grund af hyppig vask og styling med varme. Overbehandlet hår kan være et meget trist og kedeligt syn. Men proteinholdige hårplejeprodukter forbedrer hårets struktur og får håret til at skinne sundt igen. Læs videre og find ud af, hvordan de nye mirakelkure til ødelagt hår virker 

Læser du generelt etiketten på emballagen og tjekker ingredienserne i de hårprodukter, du bruger? Så er du sikkert også klar over, hvor mange ingredienser, der er i de hårprodukter, du køber. Du har måske undret dig over, hvad silkeproteiner eller keratin (den største proteinbyggesten i vores hår) skal gøre godt for. Hvorfor er det, at proteiner er så gode for vores hår?

Trist og kedeligt hår lider ofte af proteinmangel. Løsningen på problemet er en ret enkel hårkur. Brug proteinholdige balsamprodukter til at rette op på problemet og resulterer i, at dit hår straks vil blive mere smidigt og glansfuldt.

Hvad får dit hår til at hungre sådan efter pleje og proteiner? Den udbredte synder er varmt vand, føntørring og børstning. Hvis du permanenter dit hår, giver det samme problem, fordi behandlingen går ud over dit hårs proteinstruktur. Overbehandlet hår kendetegnes ved spaltede spidser og mangel på den silkeglans, der er så tiltrækkende ved sundt hår. Skællaget er ødelagte, og det kan ses.

Hårplejeløsninger med protein

Proteinholdige, plejende produkter (bl.a. produkter med soja-, silke-, hvede- og havreproteiner) er i stand til at reparere porøse hårstrå. Proteinet trænger ind i hårskaftet, hvor det reparerer skaderne i din hårstruktur. Et tyndt, beskyttende lag giver håret det silkeagtige look tilbage ved at udfylde huller og skader i det ødelagte skællag. Proteinerne i hårplejeprodukterne lægger sig rundt om de ødelagte hårrødder og får dem til at se sundere og stærkere ud på et øjeblik. Porøst hår får sin silkeagtige glans tilbage, og stridt hår bevæger sig igen livligt, når du går. Ligesom et sundt og energisk udseende også gør dine skridt mere energiske.

Skræddersyede proteiner til dit hår

Ny teknologi gør det muligt at bestemme, hvilke proteiner der er ødelagt i det triste og porøse hår. Det næste skridt bliver naturligvis at hjælpe naturen med at genopbygge den ødelagte struktur ved at supplere med netop de proteiner, der kan fylde hullerne ud og reparere de ødelagte strukturer. Du er sikkert ikke overrasket over, at disse nye mestre inden for hårgenopbygning ligner hårets naturlige proteinbyggesten utrolig meget. De er derfor bedre til at genopbygge håret end deres mere forældede sidestykker. Det giver god mening at anvende de nye og mere udviklede muligheder for at gendanne dit hår, så det genvinder sin naturlige silkeagtige skønhed. 

Mere hjælp til at bevare håret silkeagtigt

Varmebeskyttende produkter er nødvendige, hvis du bruger hårtørrer og glattejern. Varme har tendens til at ødelægge strukturerne i det ubeskyttede hår, der som oftest er bygget op af lange, snoede protein- (keratin) strenge.

Ud over at bruge proteinholdige hårplejeprodukter hjælper koenzymet Q10 (CoQ10) også med at forene mere af hårets proteinbyggesten, keratin. 

Opdag: Tørt hår