Hårpleje | Tyndt hår

Førstehjælp til fint hår

Ville du gerne have været udstyret med en flot og fyldig manke? Op med humøret! Selv med fint hår kan du gøre stort indtryk. Klipning, pleje eller styling – med vores tricks vil du snart mestre alle de små genveje til at få dit hår til at se ud af mere. Vi løfter bl.a. sløret for, hvordan du styrker tyndt hår eller får dit hårs volumen til at syne af mere under styling.

Fint hår ser måske ikke ud af så meget, men antallet af hårstrå er faktisk ofte væsentligt større, end man umiddelbart skulle tro. Det er udelukkende fordi, alle de enkelte hår har en mindre omkreds, at manken generelt får et mindre fyldigt udseende. Normalt har et hårstrå en diameter på 0,05 til 0,07 millimeter, hvorimod fint hår ikke måler mere end 0,04 millimeter. Det gør en stor forskel, når man kigger på helheden. Hårets tykkelse er desuden medfødt og således mere eller mindre naturbestemt. Du er derfor nødt til at leve med den grundstruktur, du fik ved fødslen, men derfor kan du jo godt forsøge at få det til at se ud af lidt mere med de rette tips og tricks.

Stærkt! Vidste du, at fint hår har mange styrker?

 

Fint hår...

...tørrer hurtigere

...har mere elasticitet fra naturens hånd

...er nemmere at pleje, end du måske tror

...er let og derfor bekvemt

...egner sig perfekt til korte frisurer (kommer ikke til at ligne en hjelm)

...skal ikke tæmmes forud for styling (hvis du f.eks. skal sætte en flettet frisure)

Det lyder da meget godt, ikke? Og skulle du af og til få lyst til at give dit look lidt ekstra kant, kan det også sagtens lade sig gøre. Her er vores imponerende tricks til forstærkning af håret:

 

Førstehjælp til fint hår: Klipning

En af de hotteste trends i øjeblikket er den helt skarpe page – også kendt som blunt-cut – der er som skabt til en finere hårstruktur. Håret klippes helt lige og skarpt i én længde. Det får de helt tynde og skarpe spidser til at syne kraftigere, og håret ser generelt mere fyldigt ud. Vælg den gyldne middelvej, når det gælder længden. En mellemlang frisure er ikke blot super moderne, men gør også dit hår mere luftigt, da dets lethed ikke får det til at klaske så hurtigt sammen.

Derudover kan du benytte dig af det, der kaldes støttende lag, for at øge din volumen. Enkelte sektioner under den øverste del af håret klippes kortere ved hjælp af en særlig teknik. Disse korte hår støtter din manke og får den generelt til at virke fyldigere.
Og når du nu alligevel er ved frisøren, hvorfor så ikke prøve en ny hårfarve? Man kan benytte særlige farveteknikker til rent visuelt at fremtrylle større volumen. En af disse er balayage-metoden, hvor lyse og mørke striber pensles på håret med fri hånd. Hvis farvekontrasterne påføres de rigtige steder i håret, kan det være med til at give indtrykket af mere dybde og fylde.

Ønsker du derimod at dyppe hele manken i en ny nuance, er en skyllefarve den bedste løsning. Eftersom de tilførte pigmenter sætter sig på ydersiden af hårfibrene, bliver dit hår rent faktisk tykkere på grund af farvelaget.

Førstehjælp til fint hår: Pleje

Jo mere, jo bedre? Forkert! Tyndere hår har ikke brug for mere pleje for at blive styrket, men derimod den rette pleje. Det handler først og fremmest om at være nænsom. For at bevare hårets lethed frem for at gøre det livløst og fladt skal du vælge plejeprodukter, som er letopløselige i vand og således nemme at skylle ud. Der findes også specielle hårplejeserier, som egner sig særligt godt til fint hår, da de både styrker og tilfører volumen. De polymere stoffer i produkterne indkapsler f.eks. hvert enkelt hårstrå og kan derfor gøre det kunstigt tykkere. Shampooer med kollagenkomplekser er ligeledes et godt valg. De gør håret kraftigere ved rødderne og giver således mere fylde.

Førstehjælp til fint hår: Styling

Gør mousse til din bedste stylingmakker. Dette bløde hjælpemiddel til styling giver fantastiske resultater uden at tynge dit hår. Håret bliver mere fyldigt, får ekstra hold og øget volumen. Og frisuren bliver siddende, som den skal, i længere tid. Arbejd en mængde mousse ind i håndklædetørret hår, og føntør det derefter hen over en rundbørste. For endnu hurtigere resultater og mere volumen kan du toupere den øverste del af håret (dvs. frisere det imod vokseretningen) – det giver fremragende støtte til en opsat frisure eller hestehale. En anden enkel metode er at anvende hårpudder ved rødderne, hvilket har en øjeblikkelig hårrejsende effekt!

Brug din føntørrer til at give håret et boost til hverdag. I stedet for at føntørre håret med hovedet nedad bør du vippe hovedet til siden og blæse den varme luft ind mod rødderne. Det giver mere fylde, som også holder længere.

Lav af og til din skilning et nyt sted for at give din frisure en smule variation. På denne måde "genrejser" du hårrødderne, som ellers har tendens til at flade sig ud efter noget tid. Intet står altså i vejen for at give dit fine hår et stærkere udtryk!

Opdag: Tyndt hår