Hårfarve | Frisure og hårfarvetrends

Farvning af spidser

Hvad er farveskalaens største trend lige nu? Hårfarvning, der ender lykkeligt! Teknikker og frisurer, hvor kun hårets nederste halvdel og spidser farves. Ombré eller ecaille: Vi fortæller dig, hvad der er hot, hvordan man gør, og alt om den pleje, der kræves for at opnå et holdbart resultat.

Små detaljer, stor effekt: Sæsonens store farvetrends kræver nye spidskompetencer og udvider i dén grad farvepaletten. Hvad enten du er til harmoni eller høj kontrast, elegant eller ekstravagant, eller ganske enkelt går efter sublim skønhed, er der helt sikkert noget for dig blandt de mange looks! Det sværeste bliver at vælge. Hvilke farvetoner og frisurer er i spil lige nu? Se med her:

Førende farvetrends

Dip-dye: Dette markante look består i at pensle hårspidserne (og i nogle tilfælde også den nederste del af længden) i den ønskede farve. Den naturlige hårfarve kan enten lysnes eller udskiftes med en pangfarve, f.eks. lilla, lyserød eller tilmed grøn. Uanset hvad man vælger, vil overgangen fra én farve til en anden dog være meget tydelig.

Ombré: Kan nogenlunde beskrives som en light-udgave af dip-dye. Her lysnes hårets nederste længder og spidser, dog kun med et par nuancer. Farven påføres ikke med en pensel, men ved hjælp af en kam, hvilket giver en flydende farveovergang med et naturligt smukt udseende.

Ecaille: Denne store trend er kendetegnet ved diskrete farveovergange og harmoniske farvekombinationer, som regel af blond og brun. De fine lyse striber fordeles i hele håret med fri hånd – og altså ikke kun i den nederste del som ved dip-dye og ombré, men også i den forreste del for eksempel – og helt ned til spidserne. På denne måde får håret et mere levende og alsidigt farvespil. Og det bedste af det hele: Looket er meget tilpasningsvenligt og vil med garanti klæde enhver kvinde!

Er du endelig klar til at bekende kulør? Få inspiration til farvekombinationer og -teknikker i vores galleri:

Galleri: Farvning af spidser – de største trends

De vigtigste spidskompetencer inden for pleje af farvede spidser:

  • Anvend en conditioner med farvebeskyttelse efter hårvask. Hårkur egner sig oprindeligt bedst til spidserne, da man helst skal undgå at "overpleje" rødder og hovedbund – så lad hårkuren virke der, hvor den gør mest gavn.
  • Fordel en smule hårolie i længder og spidser. Denne målrettede pleje giver farven ekstra glans. Olien beskytter også imod UV-stråler – hvilket desuden forhindrer farven i at falme for tidligt.
  • Husk at anvende et varmebeskyttende produkt i dit hår inden styling. Med den rette beskyttelse er der ikke noget, der står i vejen for de førende trendy looks!