brown
Hårfarve | Brun hårfarve

Skyllefarve, intensiv toning eller farvning til dit brune hår

Du er måske træt af din naturlige hårfarve eller måske vil du bare prøve et nyt look. Der er mange gode grunde til at farve dit brune hår. Når det drejer sig om glans og blanke reflekser, slår de brune hårfarver de konkurrerende blonde farvemuligheder med flere længder. Du kan frit vælge mellem de tre forskellige måder at ændre din hårfarve på, nemlig skyllefarve, intensiv toning og farvning. Vi vil gerne hjælpe dig med at vælge den rette metode til netop dit hår

Farvning af dit brune hår
© Getty Images

Skyllefarve, intensiv toning eller farvning: Tre metoder, ét resultat

Prøv at forestille dig det! Brunt hår stråler med de mest lysreflekterende farvepigmenter og udkonkurrerer derfor de blonde nuancer. Din professionelle hårstylist er i stand til at hjælpe dig, hvis du er ved at blive brunette eller godt vil have din naturlige hårfarve til at stråle lidt. Alternativt kan du blot farve dit hår selv.

En farveskylning er en mulighed for alle, der bare vil eksperimentere med en ny hårfarve. Der bliver ingen grimme overraskelser, og farven vil falme lidt, for hver gang, du vasker håret. Afhængig af, hvor intensivt du toner håret, vil farven holde op til 15 gange hårvask. Sammenlignet med hårfarvning er farveskylninger blidere ved håret. Skyllefarvernes farvepigmenter lægger sig kun på den udvendige del af håret og giver håret en ny nuance og ekstra glans. Farvepigmenterne lægger sig på håret og giver fint hår ekstra volumen. Generelt kan en skyllefarve gøre den naturlige hårfarve mere intens og tilføre den nuance og dybe. Skyllefarver kan dog ikke lysne dit hår. Alle, der har brunt hår, vil bevare det brune skær, men med et styrket udtryk inden for hele det brune spektrum. Men er du derimod blond, bliver du brunette af en brun skyllefarve.

Efter en skyllefarvning vil farvepigmenterne give det fine hår ekstra volumen

Som du måske allerede har gættet, er intensiv toning en mellemting mellem skyllefarvning og rigtig farvning. Intensiv toning kan gøre den naturlige hårfarve mørkere med op til tre nuancer. Det er også en blid måde at dække grå hår på. I princippet fungerer intensiv toning som en farvning. I processen bliver hårets skæl- eller kutikellag åbnet, og farvepigmenterne bliver ledt dybt ind i håret. Ligesom skyllefarver kan intensiv toning ikke gøre håret lysere, og farven bliver vasket ud efter 24 gange hårvask. Forskellen mellem toning og en intensiv skyllefarve er følgende: Hvis det gøres regelmæssigt, vil intensiv toning efterlade håret en smule mørkere, end det er normalt. Hvis du bruger intensiv toning gentagne gange, skal du tilføre toningen lige over det nyudvoksede hår. Det gør, at dit hår forbliver jævnt brunt.

Hårfarvning er for den selvsikre beslutningstager, for den nye hårfarve vil være permanent. Selv gråt hår kan blive helt dækket af en hårfarvning. Tilgengæld er du nødt til at farve de nyudvoksede hår med nogle ugers mellemrum. Hvor ofte, du skal peppe det op, afhænger af, hvor hurtigt dit hår vokser.

Ønsker du at skifte farve permanent eller midlertidigt? Det skal du overveje inden du vælger ny hårfarve. I sidste ende vil alle tre metoder have den ønskede effekt: Dit hår vil skinne i en ny farve.

Hvordan du farver brunt hår

  1. Varme farvenuancer klæder dit hår særligt godt, hvis du har olivenfarvet tein med et touch af gul eller gylden fx karamel, bronze og kastanjebrun. Hvis din teint er kølig med et touch af blåt eller pink, bør du vælge en lys brun eller mørkebrun hårfarve med et stænk af rødt eller gyldent.
  2. Jævnlig og korrekt pleje af dit hår er det bedste udgangspunkt for en hårfarvning. Resultatet af en farvning er mere markant og holder længere, hvis du lægger ud med sundt hår med et jævnt fordelt kutikellag.
  3. Toning giver en mere intensiv farveeffekt, jo længere du lader farvelotionen sidde i håret. For at få en mere intens farve kan du lade farven sidde i håret i nogle minutter længere og måske endda helt op til en halv time.
  4. Du får mere glæde af din nye hårfarve og bevarer farven i håret i længere tid, hvis du vælger hårprodukter til farvet hår.