Hårfarve | Eksotiske hårfarver

Trendy blå striber

Smukke toner og nuancer af blå er altid en klar favorit blandt utallige farvemuligheder. Lige nu er blå striber den helt store trend inden for hårmode. Nuancer og toner, der veksler mellem koboltblå, turkisblå og himmelblå, blander sig med blondt, brunt og gråt hår. Ud over at være smukke og attraktive er farver også med til at påvirke vores sanser og humør.

Ifølge en undersøgelse foretaget af websitet "The Top Tens"(http://www.thetoptens.com/top-ten-favorite-colors/) er de flestes yndlingsfarve blå – himlen og havets farve. Farven blå beroliger sjælen og symboliserer frihed, ro, harmoni, pålidelighed og troværdighed. Isblå og gråblå farver associeres dog ofte med kulde og distance, så vælg de havblå farver, hvis du går efter et afslappet og legende udtryk. Der er mange gode ting at sige om farven blå, og ikke bare det, at den tilfældigvis er på mode i øjeblikket.

Lad dig betage af farven blå

Har du en forkærlighed for blå eller blålig øjenskygge, mascara eller eyeliner? Der er ikke langt fra blå eller blålig makeup til blå hårfarve. De fleste kvinder dypper dog ikke alt deres hår i blå farve, men nøjes med at farve nogle enkelte lokker. Iøjnefaldende detaljer skabt ved hjælp af hårfarve vil sandsynligvis blive en langtidsholdbar modetrend (se artiklens billeder).


Tip: Anvend blå mascara i dit hår for at afprøve, om blå striber kunne være noget for dig.

Blå striber kombineret med grøn og grå

Trendy blå striber

Model med blå striber under modeugen i Tokyo (billede til venstre) og Carola Bernards "street style" i Milano med brede blågrønne striber (billede til højre).

Kreativ og legende (billede til venstre): Blå striber skaber en tydelig kontrast i lyst hår (f.eks. askeblond). Kølige blå og turkise striber kombineret med bløde krøller og sideredt hår får dig måske til at tænke tilbage på 1980'erne. Kongeblå øjenmakeup fuldender looket. 

Ukonventionel (billede til højre): Unge kvinder, der farver deres hår gråt med turkise striber, udtrykker en rebelsk og uafhængig side ligesom vores "street style"-designer Carola Bernard. 

Blå striber og makeup

  • Hvis du ønsker, at fokus udelukkende skal være på de blå striber i dit hår, er sort mascara og en transparent lipgloss et perfekt valg. Makeuppens farver vil ikke konkurrere med hårfarven om opmærksomheden. 
  • En hvid streg på øjenlåget (se artiklens første billede til højre) skaber et strejf af mystik.
  • Makeup i varme farver passer også godt til hår med blå striber. Du kan eksempelvis bruge en gyldenrød læbestift eller orange eyeliner (blå og orange er komplementærfarver). 
  • Sorte og kongeblå smokey eyes er et mere dristigt valg, som egner sig godt til de blå striber.

Links:

Flere billeder af Carola Bernard >> instagram.com/carolabernard

Street style: Carola Bernard >> citizencouture.com