Hårfarve | Farv dit hår

Farvel til ujævnt farvet hår

Du ville bare pifte din hårfarve lidt op med en hårtoner, eller du havde bestemt dig for at ændre hele dit udseende sammen med din hårfarve. I stedet for det er du endt med multifarvet, skjoldet hår. Har du nogensinde været i den her situation før? Du bliver sikkert glad for at høre, at der er ekspertise og midler til at afhjælpe ulykken.

Der kan være flere grunde til, at dit hår optager farve ujævnt. Du kan have påført farven forkert, pigmentrester i dit hår kan forvride farveresultatet, du kan have rester af stylingprodukter i håret eller din hårstruktur kan være ujævn. Uanset hvad grunden er, skal der nu handles hurtigt.

Hav mod til at ændre din hårfarve

Før du farver dit hår igen, bør du vaske håret med peelingshampoo. Giv så dit hår en nærende hårkur for at reparere de strukturelle skader i håret. Brug samme produkt som før til den nye farvebehandling. Hvis du bruger en mørkere farve, bør du reducere behandlingstiden for gradvist at udjævne farveforskellene.

Den mørke side

Hvad gør man, når regelmæssigt farvet hår bliver mørkere med hver eneste farvebehandling? Hvis du bruger en intensiv farvetoner eller en permanent farve, så påfør først det nyudvoksede hår farven, og først de sidste få minutter af behandlingstiden påføres hele håret farven. Skyllefarver eller tonere bør være vasket ud af håret, før en ny farve påføres. Det forhindrer pigmenterne i at hobe sig op ned imod hårspidserne.

I øvrigt har spidserne af længere hår en tendens til at være mere porøse og derfor optage højere koncentrationer af pigment. Påfør derfor det nyudvoksede hår farve først og kun spidserne i de sidste få minutter af behandlingstiden. Det hjælper også jævnligt at behandle spidserne af langt hår med intensive hårkure. Kurene er afgørende for at sikre jævne farveresultater.

Korthårsfrisureløsningen

Det er ganske vist en noget radikal løsning og kun relevant for de mest alvorlige farveuheld. Men det er særdeles effektivt at klippe håret, hvis de spaltede spidser har opsuget mere pigment end resten af håret. Det sker meget ofte med spaltede eller porøse hårspidser. Når spidserne forsvinder med en korthårsfrisurer, er håret igen sundt og farveresultatet bliver jævnt.

Den sidste udvej

Er det alt sammen for meget og for stort et arbejde for dig? Et besøg hos din frisør kan redde dig fra flere hårkriser. Hvis du er i tvivl kan din hårstylist lægge lidt striber i dit hår for at aflede opmærksomheden fra farvningen.