Hvad er Balayage?

Farveteknologien, som er efterspurgt af mange, tryller en wow-faktor frem i dit hår - og ser utroligt naturlig ud. Men hvad vil balayage rent faktisk sige? I denne artikel fortæller vi dig om det: Hvordan det virker, hvordan det adskiller sig fra ombré, og hvilke farver man skal gå efter.  

Bala-hva?

Vad är balayage?

Ordet kommer af fransk 'balayer', som betyder at feje eller børste. Balayage er en hårfarvningsteknik, hvor farven håndmales på håret for at skabe et naturligt solbleget udseende. Teknikken, der er udviklet af franske professionelle frisører, har nu opnået popularitet i hele verden.

 

Den adskiller sig fra den traditionelle farvningsteknik, hvor de enkelte lokker farves fra spidserne til hårrødderne, idet frisøren med balayage arbejder frit med farven i håret for at opnå en mere naturlig dækning. Placeringen af farve kan tilpasses efter den enkeltes ønsker, og teknikken fokuserer på at tilføre en lysere farve rundt om ansigtet med en jævn overgang til mørkere hårrødder, som man ofte ikke gør noget ved. 

 

Med balayage kan frisøren skabe forskellige farveintensiteter ved hjælp af forskellige børster, der hver især egner sig til den pågældende hårtype. Ved at kombinere mørkere nuancer med lysere toner er teknikken perfekt til at fremhæve ansigtet og skabe et individuelt look, som kan blødgøre eller indramme ansigtstræk.  

Hvordan adskiller balayage sig fra ombré?

null

Farveteknikken ved ombré skaber en gradvis udtoning af farve, ofte fra mørkere hårrødder til lysere spidser. For at skabe en stærkere vandret kontrast mellem de to farver, skabes ombré normalt ved at komme farve i enten den øverste eller nederste del af håret i niveau med øret. Stilen kan også opnås ved den omvendte påføring, hvor man går fra lysere hårrødder til mørkere spidser - denne stil kaldes tofarvet. I modsætning til balayage påføres ombré ikke på individuelle hårlokker. Den væsentligste forskel på de to teknikker er derfor kontrasten mellem de påførte nuancer, hvor balayage i modsætning til ombré sigter mod at opnå en naturligere farveovergang.  

Hvilke hårfarver kan bruges til balayage?

null

Det bedste ved balayage er, at alle farver kan bruges. Du kan live håret op ved at vælge en mere naturlig farve eller gå efter en  dristig forandring og vælge en ny kombination. Uanset om du går efter de klassiske solblegede blonde spidser sammen med mørkt hår eller et strejf af lys pink med mørkere hårrødder - slutresultatet vil med garanti blive en showstopper. 

Hvorfor ikke prøve det selv?

Hvorfor ikke prøve det selv inden for dit hjems trygge rammer. Kom i gang med din balayage-rejse med vores Schwarzkopf Blonde farvekit. 

 

M1 Super Slingor

Brug hætten til striber eller den nemme applikatorbørste til at skabe dit helt eget look.

Efter lysningsprocessem styrker Blonde-balsamen hårstrukturenog giver en glat fornemmelse. Lysner med op til 4 til 6 nuancer ved striber. Passer til mellemblondt til mellembrunt hår

 

M3+ Easy Highlights

Den medfølgende nemme applikator gør det nemt at lave lyse striber: Du kan vælge mellem to forskellige resultater - smalle eller brede striber, som vil danne en skinnende kontrast til din naturlige hårfarve. Efter lysningsprocessen styrker Blonde-balsamen hårstrukturen og giver en glat fornemmelse. Lysning op til 3-5 toner for lyse striber. Velegnet til lysblond eller mørkblond.