Hårfarve | Farve

Farv dit hår derhjemme og gør det perfekt!

Er du klar til kobberrødt hår? Har du lyst til at parkere dit liv som blondine og se, hvad nøddebrunt hår vil gøre for dit image? Fra platinblond til kulsort hår – hjemmefarvebehandlinger giver dig uendelige valgmuligheder. Er du ikke glad for, at du ikke engang behøver at gå til frisøren for at ændre din hårfarve? Vi betror dig alle hårfarvningshemmelighederne. Benyt vores enkle tips og tricks, og så kan du selv bestemme din hårfarve - derhjemme.    

Hårfarvning derhjemme

Vi elsker dette flotte mellemblonde hår med let askeblonde nuancer. Nu er det din tur til at stråle med med en skinnende ny hårfarve! Du kan gøre det derhjemme på ingen tid!

Hårfarvning er ægte indfarvning, dvs. at farven ikke forsvinder efter hårvask ligesom med en toningsfarve. Hårfarvning og toning bygger på forskellige kemiske processer. Inden for hårfarvning fjerner brintoverilte de naturlige farvepigmenter fra dit hår, mens nye, kunstige farvepigmenter trænger ind i hvert enkelt hårstrå. Det forankrer den nye farve til dit hår. Behandlinger med hårfarve kan endda dække grå hår fuldstændig. Intensive toninger også indeholde ægte hårfarver. Du har med ægte hårfarve at gøre, når du skal blande to komponenter (farven og farveudvikleren) straks inden brug.

Hårfarvning: Store skridt eller diskrete træk?

Du får en masse at vælge imellem! Hårfarver er der nok af, men hvad er den rigtige farve til dig? Er det flødekaramelblondt eller lysebrunt? Hvad med nogle rødlige nuancer? Ville askeblonde toner se bedre ud? Når du har først har bestemt dig for at farve dit hår, er valget tilsyneladende endeløst. Men eksperterne anbefaler farver, der ikke er mere end to toner lysere eller mørkere end dit naturlige hår. Det vil give dig det mest naturlige resultat. Hvis du går fra meget mørk til helt lysblond, kan du ende med et disharmonisk resultat, fordi øjen- og øjenbrynsfarver ikke matcher håret. Disharmonien fortæller hele verden, at din farve er fake.

Du skal også se på din hudfarve i ansigtet, før du kommer røde, kobberfarvede eller gyldne nuancer i håret. Rødt passer ikke til gullige hudfarver eller olivenhud og heller ikke til meget rødlig hud. Den ideelle hudfarve til rødlige hårfarver er en jævn teint og meget lys, let rosa hud. Du skal også huske, at mørke hårfarver kan få en allerede lys teint til at se meget bleg ud. Askeblondt hår i perleagtige toner har en tendens til at få gullige teinter til at se farveløse og grå ud. Derimod kan perleagtige nuancer se ret levende ud sammen med gyldne eller rødlige striber på kvinder med rødlige undertoner i deres teint (flertallet af indfødte europæere). 

Hårfarvning: Præcision og efter bogen

Der er meget lidt, der kan gå galt, når du farver håret derhjemme. Men det er altid klogt at læse brugsanvisningen i pakken meget grundigt. Det er vigtigt, at du overholder den angivne påføringstid. Det er især vigtigt til blonde nuancer og ægte blonde farvebehandlinger. Hvis blonderingsmidlet bliver vasket ud for tidligt, kan dit hår få et orange eller gulligt skær, og hvis det sidder for længe, vil det beskadige dit hår.  

Hårfarvning derhjemme – nyttige vink og overvejelser

  • Læg alle farveværktøjer og ingredienser frem inden for rækkevidde og glem ikke køkkenuret. Tag din mest slidte T-shirt på og træk handskerne fra hårfarvepakken på.  
  • Udfør altid en allergitest, før du anvender en hårfarve. Du finder instruktionerne til testen på brugsanvisningen i pakken sammen med farvevejledningen.
  • Påfør farven som angivet i brugsanvisningen. Husk at tjekke, om farven skal påføres tørt eller fugtigt hår. 
  • Rester af hårfarve fra gamle farvebehandlinger kan få farveresultatet til at afvige fra den farve, der er angivet på pakken. 
  • Pas på! Indfarvningsresultatet kan overraske dig en del, hvis du har farvet håret med henna eller et produkt, der indeholder hennafarveekstrakter fra planter i de foregående fire måneder. Det samme gælder et skift fra syntetiske til naturlige hårfarver.  
  • Hvis din hårfarve er blevet askeagtig eller grålig, så brug en tonerfarvebehandling eller en farveshampoo til at tilføje en rødlig eller gylden nuance. 
  • Har du planer om at permanente og farve dit hår? Gør det ikke på samme tid eller lige efter hinanden! Giv dit hår en uge eller to til at komme sig efter en permanent- eller farvebehandling.
  • Sandsynligvis bliver du rigtig glad for din nye hårfarve. Husk at skrive farvenuancen ned til din næste behandling. Det er ikke sjovt at skulle gætte, næste gang du køber en hårfarve. 
  • Brug shampoo og balsam til farvebehandlet hår, så din hårfarve bevarer sin glans og flotte udseende. Farvebehandlet hår skal have særlig pleje. En gang om ugen bør du bruge en plejende hårkur for at bringe skønheden frem i dit hår.