Sådan dækkes grå hår

Hvad hjælper mod grå hår? Sæsonens smukkeste hårfarver naturligvis! Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår. 

 

Skuespillerinden Katie Holmes har, ligesom millioner af andre kvinder og mænd: gråt hår. Få er begejstret for det, så spørgsmålet er: Hvordan kan jeg dække mine grå hår? Og endnu vigtigere: Hvilken hårfarve giver mig et naturligt look? Vi har alle svarene. 

Sådan dækkes grå hår

null

Det varer længere før blondiner får grå hår. De første grå hår kan skjules med med simple highlights.

Hvis du vil skjule grå hår fuldstændig, skal du vælge en permanent hårfarve med god dækning af grå hår. Vi anbefaler, at du læser anvisningerne bag på pakken grundigt. Farveprøverne fortæller dig, hvor meget gråt en nuance kan dække. Husk på, at ikke alle permanente hårfarver giver 100 % dækning af grå hår.

 

Hvis du bare har nogle få grå hår, kan prøve at dække dem enkeltvis. Men du har brug for hjælp fra en frisør til at finde den helt rigtige nuance, der passer til resten af dit hår.

 

Hvis du har passeret den fase, hvor du kan har enkelt grå hår, og dit hår er blevet helt gråt, skal du sørge for, at farveskiftet ikke er alt for radikalt. At gå fra grå til sort kan f.eks. godt få dig til at se yngre ud, men det kan også virke meget hårdt.  At gå fra en lysere til en mørkere nuance er også en stor forandring, som kræver en total makeover.

 

For at opnå et naturligt resultat anbefaler vi, at du vælger én nuance lysere end din naturlige farve. Det giver et mere harmonisk resultat, og skjuler udgroninger. 

Farvning af grå hår: De bedste teknikker

null

Natural & Easy giver op til 100 % dækning af grå hår.

Hvis du er blond og kun har nogle få grå hår, anbefaler vi, at du bruger highlights og en let skyllefarve. Jo flere grå hår, jo mere farve skal der til. Vælg en askeblond nuance – for at undgå det gule skær og udgroninger, der kræver hyppigere farvning.

 

Blonde nuancer, der lysner og dækker grå hår samtidig, har man kunne få i nogle år – en ideel kombination til tidligere blond hår, der er blevet gråt. Naturligt blond hår har tendens til at gradvist at blive mørkere, før de første grå hår kommer til syne.

 

Dem med mellemblond eller sort hår kan med fordel anvende genpigmenteringsprodukter. Disse produkter indeholder farvepigmenter, der udfylder det grå hårs manglende pigment og næsten helt kopierer den naturlige farve. Men håret skal være helt ubehandlet for at genpigmenteringen virker, og det fungerer slet ikke i naturligt rødt hår. 

 

For at dække nogle få grå hår eller grå udgroninger mellem frisørbesøg, er hårmascara en rigtig god og hurtig løsning. Som navnet antyder, fungerer det lige som en mascara. Børsten giver mulighed for præcis påføring, produktsammensætningen gør det nemt at vaske ud. 

Sådan plejer du farvet hår

Colorprotect_Find_your_gliss_800x800

Alle vil gerne have et glansfuldt og velplejet hår! For at forhindre at denne effekt forsvinder skal du anvende et specielt plejeprodukt til farvet hår én gang om ugen. Den rigtige shampoo og conditioner kan også få farven til at holde længere – f.eks. produkter fra Gliss Color Protect & Shine-serien. Produkterne indeholder en innovativ formel og indeholder UV-beskyttende egenskaber og paranøddeolie, der er specielt velegnet til farvet hår.  

Grå hår: indrøm det!

null

Hvad hvis man gerne vil bevare sine grå hår uden at farve håret? Så læs det her. Du kan sagtens opnå en mere permanent og glansfuld farve og undgå det gule skær forårsaget af sol og sved ved hjælp af en silver shampoo. De blå-violette pigmenter fjerne det gule skær og giver det grå hår et smukt sølvfarvet skær. Du kan veksle mellem denne type shampoo og det produkt, du plejer at bruge, alt efter behov.

 

En god klipning gør underværker for grå hår. Silver kan mere end nogen anden hårfarve tiltrække opmærksomhed, når det kombineres med en god klipning. Hvad med en frisk lang page eller en stilfuld korthårsfrisure? Få din frisør til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige frisure til din ansigtsform.

Opdag: