Hårfarve | Hårfarvetrend pastel

Ikke vores mødres hårfarver

Hvorfor ikke skifte hårfarve til farver i samme skala som blommer, granatæbler eller tomater – eller prøve en helt anden af regnbuens farver? Med blåt eller lilla hår risikerer man i hvert fald ikke blot at blive væk i mængden. Men dette påpeger også vigtigheden af et hår, der skinner og er glansfuldt, så de funklende hårfarver kommer til sin ret. Vi hjælper dig med farve- og stylingtips hertil. 

Trendsetters som Katy Perry, Jessie J. og Taylor Momsen har vidst det i lang tid: At være kedelig er et dødskys. At farve håret lilla, grønt eller blåt er uden tvivl en potentiel modgift mod kedsomhed. Det er ikke længere ’grupperegler’, der bestemmer sådanne hårfarvevalg. Derimod er en god portion selvtillid essensen.

Utraditionelle hårfarver er lettilgængelige

Udover nuancerne af blond, brun og sort, kan man nu også finde farvestrålende hårfarver på hylderne. Det kan være sjovt at eksperimentere med disse utraditionelle hårfarver, da det giver mulighed for en helt nyt look. Det store udvalg af farver giver virkelig plads til at skabe sit eget individuelle udtryk. Moder Natur inkluderer desværre ikke så intense hårfarver i sin pallette. Lilla, skrigrød eller grønt hår kan derfor tiltrække en del blikke. Gør dig derfor klar til at udtrykke din personlighed, hvis din hårfarve følger de nye farvetrends. Der vil uden tvivl blive lagt mærke til dig, hvis du kommer med lilla eller farvestrålende orange hår.

Heldigvis er det let at finde og bruge disse utraditionelle hårfarver. Vi kommer med et par forslag, som måske kan lokke dig til at afprøve de moderne, intense hårfarver.

Sådan udvælger din utraditionelle hårfarve

Det er bestemt ikke noget problem at skifte hårfarve. Dog kan det tage lidt tid at finde den helt rigtige, ekstravagante hårfarve, som fremhæver din stil og teint. Alternativet kan være at følge ’prøv og fortryd’-metoden, som Bonnie Strange, der ofte skifter hårfarve, benytter sig af (se billedgalleri). En semi-permanent hårfarve kan være en god løsning, hvis du ikke er helt sikker på farvevalget. Det kræver lidt flere færdigheder at bruge de permanente, vilde hårfarver, men de giver samtidig også mere intense farveresultater.

Sådan applikerer du de utradionelle hårfarver

 

 

  • Lyst hår er nemmere at farve end mørkt hår. Hvis du gerne vil opnå den kraftige, klare farve, bør mellemblondt til mørkt hår først afbleges. Farven vil ellers blive afdæmpet eller blot være en svag skyggefarve i håret. Afbleget hår tager også bedre imod farve.

  • Efter du har farvet håret, skyl dit hår til vandet er helt klart.

  • En farveskylning efter at have applikeret farven, forsegler de farvede partikler inde i håret. Dette vil bibeholde den livlige farve i længere tid.

  • Det er bedst at bruge to pakker hårfarve til langt hår (længere end skulderlangt)

 

Stylingtips til farvestrålende hår

Utraditionelle hårfarver er mest prægtige i kombination med en simpel styling. De kraftige farver kommer rigtig til udtryk, når håret får lov til at falde naturligt uden for meget styling. Cheryl Cole gør dette meget overbevisende. De casual bølger fremhæver skæret i hendes mahogni-farvede hår. Simple styles og glat hår leder opmærksomheden hen på intensiteten i hårfarven. Taylor Momsen kombinerer effekten af sin ekstravagante hårfarve med en markant øjenmakeup.

Vi håber, at stjernernes spektakulære hårfarver i fotogalleriet vil give masser af inspiration.

 

Galleri: Utraditionelle hårfarver