Hårfarve | Pleje af farvet hår

Behandling af brunt hår – kunsten at gøre det elegant

Blond og rødt hår vækker straks folks opmærksomhed – men kun et kort øjeblik. Andet øjekast er bedre, man dvæler, og opmærksomheden varer længere. Derfor er der god grund til at få det brune hår til skinne mest muligt

Brunt hår

Brunt hår: Man kan aldrig have for meget glans.

Brunt hår har tendens til først at appellere til os ved andet øjekast, ligesom vores højt elskede sorte kashmeresjal, vores perfekte sportsjakke eller vores yndlingsjeans. Vi påskønner det mere, når vi ser nærmere på det. Af alle hårfarver er brunt rigest på pigment. Velplejet brunt hår - også smukt farvet eller tonet brunt hår - er en fryd for øjet, fuldstændig som en femretters middag er for vores sanser. Men begge ting kræver, at man gør sig umage, er dedikeret og bruger de rette midler.

Behandling af brunt hår – hvordan man bevarer fantastisk brunt hår imponerende flot

  • UV-beskyttelse er vigtigt for brunetter, næsten lige vigtigt som for blondiner. Selvom naturligt brunt hårpigment konverterer UV-strålerne til varme, vil solen på længere sigt alligevel få brun hår til at se falmet ud. Brunt hår skal beskyttes imod solens stråler, især når håret er farvet. UV-stråler får kunstigt pigment til at blegne hurtigere end naturligt. Er håret udsat for UV i længere tid, bliver det desuden svagt og destabiliseret.

  • Når du har ændret din hårfarve til brun, bør du anvende hårplejeprodukter til farvet, brunt hår. Specialprodukterne bevarer farven og giver samtidig håret glans. Ud over specielle shampooer og balsammer, der får brunt hår til at skinne mere, kan du også bruge leave-in produkter eller kure, som bliver sprøjtet på håndklædetørret, fugtigt hår. Disse plejeprodukter giver den brune farve mere dybde og tilfører dit hår varme, lyse reflekser.

  • Vand, der er tilsat klor eller indeholder kobber, kan frembringe et synligt grønt skær i lysere brunt, farvet hår. De fleste blondiner har et husråd mod det. Det består i en skylning enten med citronsaft fortyndet med vand eller med vand, der indeholder opløste aspirin-piller.

  • Den brune farve kan miste sit skær mellem farvningerne. Hvis det sker, kan du friske dit hår op ved at bruge en ammoniakfri tonercreme, som renser, men ikke grundlæggende ændrer din hårfarve. Tonercremen tilfører dit hår en dyb farveeffekt med varme, lyse reflekser.

  • Naturlige olier som olie fra oliven, argannødder og abrikoskerner plejer og hjælper med at opbygge hvert enkelt hårs indhold. Brugen af disse olier er den bedste måde for brunetter at pleje deres hår på og give det varig, naturlig glans. Du får det bedste resultat, hvis du jævnligt bruger et opbyggende produkt, der booster din naturlige glans.