Hårfarve | Pleje af farvet hår

Skyl glans og farvebevaring ind i dit hår

Glansen fra friskfarvet hår er fantastisk. Det rige, dybe skær og den intense glød er ganske enkelt fantastisk. Med særlig pleje kan du nyde den funklende skønhed i et godt stykke tid. En passende balsam til farvebehandlet hår bevarer farvepigmenterne i dit hår i længere tid og beskytter det også mod at blegne på grund af uv-stråler. Skylningen forbedrer oven i købet også hårstrukturen.

Kunstige pigmenter har den kedelige tendens, at de forsvinder ud af håret. Det gælder for skyllefarver, semi-permanente og endda også (næsten) permanente farver. Skyllefarver dækker kun håret med et tyndt lag af pigmenter, der hurtigt forsvinder igen. Mere intensive farver eller farvning med ‘permanente’ farver placerer pigmenterne inde i hårskaftet. Naturligvis er disse velplacerede pigmenter bedre til at forblive i håret, og den rette pleje til farvebehandlet hår booster deres evne til at blive i håret. Ud over at bruge en meget mild, farvebevarende shampoo er en specialbalsam en nødvendighed snarere end en mulighed. Balsammen bevarer kutiklerne i den rette, glatte form rundt om hårskaftet, og den forsegler pigmenter inde i hårskaftet. Du kan få samme nyttige effekt fra blødgørende hårplejeingredienser som fx proteiner fra blade fra moringatræ, Amaranth, abrikoskerne eller ultralette mikroolier, som ikke får håret til at klaske sammen. Basammerne giver også beskyttelse mod blegning forårsaget af UV-stråler og meget reaktive oxiderende frie radikaler. Både UV-stråler og frie radikaler skader håret. 

Balsam til farvebehandlet blondt hår

Farvebehandlet blondt hår har endnu mere brug for særlig pleje end andre hårtyper, der er farvet, især hvis dit hår er lysnet flere toner end din naturlige farve. Den slags intensiv lysning kræver, at man fjerner de naturlige mørke pigmenter fra hårkernen. Håret skal gøres gennemtrængeligt for pigmenterne i denne proces. Der er naturligvis også skylninger, der hjælper dig med at afhjælpe skaderne af blegning. Særlig balsam til blondt hår giver lysnet hår en særlig gylden tone uden et gult skær. Flydende hårkomponenter som keratin bliver tilført for at supplere det bearbejdede hårs struktur og reparere de fine spalter og svage punkter i håret efter blegning. Resultatet er silkeagtigt fremfor end trist og porøst blondt hår.  

Der er en balsam for alle hårplejebehov

Hårbalsam findes i mange forskellige udgaver. Forskellige balsammer har en forskellige plejefunktioner og er tilpasset den tid, du kan afse til at passe dit hår. Den klassiske balsam tilsættes, efter at du har brugt shampoo. Den masseres ind i håret og skylles ud efter et minut eller to. Det er vigtigt at skylle denne type produkter godt ud, fordi dit hår ellers vil klaske sammen og se kedeligt ud. Det er vigtigt at tilføre balsam, hvor der er allermest brug for det, fx i spidserne eller ved hårrødderne. Den hurtige form for hårbalsam i sprayform er ideel for alle, som er pressede tidsmæssigt, men alligevel godt vil pleje deres hår. Leave-in spray er lidt lettere i sammensætningen, men gør stadigvæk et fantastisk arbejde med at nære dit hår. Ryst sprayen grundigt, så alle ingredienserne blandes godt, inden du sprayer det i. Afhængig af længden på dit hår, skal du bare bruge fem-ti pump for at få et godt resultat. Arbejd sprayens reparerende indhold ind i håret, inden du styler det som sædvanlig.