Hårfarve | Trendy hårfarve brun

Mørkt hår går lysere tider i møde

Det begynder så småt at lysne i mørket: Raffinerede reflekser kaster et gyldent skær over flere og flere smukke brunetters hår. Diskrete, forfriskende, naturlige – den aktuelle trend med lyse striber er kendetegnet ved sofistikeret mådehold. Du har sikkert allerede hørt om "bronde" og "ombré". Vi præsenterer her de nye lysende stjerner inden for farvning af mørkt hår: balayage, babylights og ecaille.

Trænger du til at blive oplyst? Naturligvis! Mørkt hår får en helt fantastisk glans, når det farves med diskrete lyse striber. Lysning af håret er en meget effektiv genvej til et forfriskende, moderne og yngre look, som ganske enkelt får dig til at stråle. Helt uden at foretage drastiske ændringer af din frisure. Men hvad er egentligt det nye ved disse populære farveteknikker? I stedet for at farve enkelte striber, som er skarpt adskilte fra det øvrige hår og dermed skaber en markant farvekontrast fra rod til spids, går mange nu efter et mere naturligt look. Diskrete farveovergange, forsigtig toning og harmoniske nuancer er nøgleordene. Eller sagt på en anden måde: Håret skal have et naturligt udseende frem for at se farvet ud. Lad os præsentere dig for de diskrete lyse striber, som uden tvivl vil være guld værd for mange brunetter: balayage, babylights og ecaille.

Mørkt hår går lysere tider i møde: Balayage

null

En smuk blanding: Modellen Courtney Sixx viser her, hvor smukt balayage kombinerer to hårfarver.

Begrebet "balayage" kommer af det franske ord "balayer", som betyder at feje eller børste. Denne teknik består i at farve de lyse striber med fri hånd i forskellige bredder uden først at inddele håret i enkelte, skarpt opdelte sektioner. Virkning: I modsætning til klassiske lyse reflekser kan man her ikke se en tydelig forskel mellem striber og bundfarve, og overgangene bliver derfor mere afdæmpede og flydende. To hårfarver blander sig diskret med hinanden og giver tilsammen et fantastisk naturligt look.

Smukkere end smukt: Med denne frihåndsteknik begynder man at farve håret ca. 10 cm neden for rødderne. Hvis man er helt bevidst omkring, hvor farven lægges, er det faktisk muligt at få håret til at se enten mere eller mindre fyldigt ud – alt afhængig af hårtypen og den enkeltes præferencer. Hårfarven kan dermed skræddersys fuldstændigt til den kvinde, der skal bære den. Og det bedste af det hele: Denne farvetrend kan anvendes til hår af enhver længde og tekstur. Den kan ganske enkelt forgylde en hvilken som helst frisure!

Mørkt hår går lysere tider i møde: Babylights

Underdrevet: Skuespillerinden Lea Michele får sit hår til at skinne med afdæmpede babylights.

Hvis du kun er ude efter at tilføre dit hår et diskret farvespil uden en radikal ændring af dit overordnede look, kan bittesmå striber – også kaldet babylights – være en fantastisk måde at friske håret op på. De anvendes hovedsageligt i den del af håret, som indrammer ansigtet. På denne måde får din ansigtsfarve også et forfriskende boost! Og håret får tilmed mere dybde og fylde rent visuelt. For at opnå lyse striber med et helt naturligt look gøres de enkelte hårspidser kun en enkelt nuance lysere, mens den naturlige hårfarve bevares i resten af håret. De populære babylights egner sig bedst til hår, der er skulderlangt eller længere. Dette giver de diskrete lyse striber en større effekt og får hårets farvespektrum til at se særdeles varieret og levende ud.

Mørkt hår går lysere tider i møde: Ecaille

Mørkt hår går lysere tider i møde

Skuespillerinden Laura Marano vil nødigt undvære sine solskinsstriber – heller ikke selvom det er efterår. Hendes solstrålehistorie: Ecaille.

Ecaille er strengt taget ikke en decideret hårfarvningsteknik, men nærmere en ny farvetrend. Eftersom de bløde overgange også er helt afgørende her, farves striberne i håret med fri hånd. Til forskel fra de andre looks med lyse striber har ecaille en bredere farvepalet. Her kan de lyse striber være alt fra karamelfarvede til honningblonde og skabe et både forførende og alsidigt udtryk. Farvespillet mellem de forskellige nuancer giver et elegant og naturligt glansfuldt udseende. Og eftersom dette look med flere forskellige farvetoner ligner en naturlig hårfarve, passer det også perfekt til alle hårlængder!