Styling | Blow-dry frisurer

Hårtørrere giver varm luft, men også meget mere

Det er naturligvis bedst for håret at tørre naturligt uden hårtørrer. Men så er der jo lige morgentravlheden, hvor føntørreren er vores redning og hjælper os med at blive klar til tiden. Der er masser af power i moderne hårtørrere, og samtidig er de utroligt skånsomme. Vi hjælper dig til at bruge din hårtørrer smartest, så dit hår tager sig bedst ud og udtrykker din personlige stil.

Håret skal forkæles, ikke ødelægges: Den rigtige teknik gør hele forskellen!

Varm luft fra en føntørrer kan udtørre håret en anelse. Derfor er det sund fornuft at give håret et beskyttende lag, før du føntørrer det. Det kan du gøre ved at bruge mousse, en føntørrervæske eller en særlig termospray. Disse stylingprodukter dækker hvert hår med en meget tynd film, som beskytter det mod skader fra hård børstning og den føntørrerens udtørring.

Du får det bedste resultat med hårtørrer med to eller tre varmeindstillinger, to eller tre blæseindstillinger og en indstilling til luftfugtighed. Din hårtørrer skal have masser af power. Vælg 1600 til 2000 watt, så er dit hår tørt på rekordtid, og du sparer tid, når du styler håret. Brug masser af kraft og medium varme, til håret er næsten tørt, så kan du gå videre med styling.

En hårtørrer med temperaturindstillinger hører til ethvert styling kit

Brug en rundbørste til at gøre mellemlangt og langt glat hår spændstigt og lækkert blankt. Brug clips til at samle det øverste hår oven på hovedet. Nu kan du trække de nederste lokker hen over en rundbørste med moderat kraft. Hvis du gerne vil have mere fylde ved hårbunden, kan du trække de nederste lokker hen over en rundbørste og først give dem et pust varm luft efterfulgt af kold luft. Lad så håret køle lidt af. Du kan spare tid ved at bruge flere rundbørster. Teknikken virker bedst, når børstehåndtagene er lette og ikke trækker for meget i håret. Letvægtsbørster bliver også lettere siddende i håret.
 
Fladbørster er bedst egnet til kortere hår og pagehårsfrisurer fra meget kort til skulderlangt hår. Læg hovedet lidt til side og børst siderne af dit hår imod vokseretningen med et let pres. Brug din hårtørrer på hver lok på samme tid. Gør så det samme ved håret på baghovedet.
 
Korte pixie-frisurer kræver kun lidt fingerfærdighed. Tag enkelte lokker og træk dem lidt væk fra hårbunden, mens du bruger føntørreren på lokken. Sådan skaber du det trendy pixie-look og giver håret struktur.
 
Vær blid med hårtørreren, når du har bølget eller krøllet hår.  Et særlig diffuser til din hårtørrer giver dig en nænsom strøm af varm luft, så du undgår at gøre dine krøller til en umedgørlig tot, der giver dig fingeren-i-stikkontakten-looket. Med en stor rundbørste kan du udglatte bølget hår. Træk enkelte lokker hen over børsten, mens du strammer til, men ikke for hårdt. Træk hårlokken først indad og så udad, mens du bruger føntørreren, og så falder dit udglattede hår ekstra flot.

Sådan føntørrer du håret helt rigtigt

Hårtørrere efter kategori

Moderne hårtørrere er langt mere sofistikerede, end tidligere, med masser af high-tech funktioner, der gavner håret. Du kan støde på følgende teknologier i de nye gadgets, som gør mere end at blæse luft gennem dit hår:

Ionisering: Føntørreren afgiver negativt ladede ioner sammen med luftstrømmen. De negative ioner fæstner sig ved det positivt ladede hår og dækker det. Det forhindrer statisk elektricitet i håret. Desuden tiltrækker processen fugtpartikler fra luften og forhindrer dit hår i at blive føntørret for tørt.

Keramiske elementer giver en skånsom, infrarød varme, som får dit hår til at tørre ekstra blidt – indefra og ud.

Frisuretilbehør: Keramisk udstyr friserer dit hår, mens du føntørrer det. Det gør håret særligt glat og giver det en fantastisk glans.
 
Farvebeskyttelse: Specialdesignet ekstraudstyr til hårtørreren skaber strømme af kølig luft midt i den varme luft. Dette forhindrer varmeskader og tab af farve fra farvebehandlet hår.
 
Logisk blæser: Denne specialfunktion sikrer en fint kalibreret strøm af jævnt opvarmet luft.

Supertørrere: Hårtørrere med denne funktion giver 50 % mere effektiv luftcirkulation. Dertil lægger du 2500 watt power, og så er dit hår tørt dobbelt så hurtigt.