Skip to Content

Styling til mænd: Skarpe fades

Styling til mænd: Skarpe fades

Overvejer du at skifte din klassiske frisure ud? Hvorfor ikke prøve en fade! Som du sikkert allerede ved, er faden kortklippet eller barberet i nakken og siderne og længere på toppen.  Men med så mange muligheder kan det være svært at vælge den rigtige stil. Vi står klar til at hjælpe – læs mere om alt, der er værd at vide om faden.

En frisure med historie! Kortklippet hår med kun en smule hår på toppen – det var looket, som blev gjort populært af de amerikanske soldater i 1940’erne og 1950’erne. Deres hår var friseret og kontrolleret, ofte med sideskilning, og utrolig velplejet. Man havde troet, at dette look ville vare for evigt – indtil Elvis Presley og Beatles pludselig kom og lagde hår til tidens modefrisurer. Det betød, at den mere pjuskede Beatles-frisure fejede militærstilen af banen. Men dem, der var fan af militærfrisuren, skulle ikke vente længe, før den kom tilbage igen. I hiphoppens storhedstid, dvs. i 1980’erne og starten af 90’erne, dukkede faden op igen og blev trademark for en dannende subkultur med det korte plyshår.

Hvad så med i dag? Du kan glæde dig over, at faden lever i bedste velgående. Og det bedste er, at du ikke behøver være soldat eller hiphop kunstner for at få den. Faden kan tilpasses efter en hvilken som helst type og stil og kan både være klassisk, cool og ekstravagant. En anden fordel ved den trendy fade er, at den er betydelig mindre radikal end en undercut, da overgangene mellem det korte eller barberede er mindre tydelige.

Forskellige fade-klipninger

Kunne du tænke dig at prøve? Så tag et kig på de forskellige variationer nedenfor. Vi garanterer, at du vil finde en, der falder i din smag og passer til din hårtype.

Den klassiske fade

Den klassiske fade er grundformen bag fade-klipningen. Håret er normalt flere centimeter langt på toppen og bliver gradvist kortere i nakken, hvilket skaber en slags ombre-effekt. Når håret bliver kortere og kortere, begynder huden at kunne synes igennem håret, og din hårfarve vil også virke lysere. Det er nemt at se, hvorfra frisuren har fået sit navn, da den går fra ultra kort til relativ lang. Der bruges barbermaskine til at gøre faden så skarp som muligt.  Den klassiske fade repræsenterer et moderne look, der altid sidder i skabet.

Style din klassiske fade med Got2b Texture Clay
Style din klassiske fade med Got2b Texture Clay.

Den lave fade

Denne variation er lidt mere skarp end den klassiske fade. Det korte hår starter længere nede med den lave fade, og overgangen fra langt til kort er endnu mere præcist gradueret. Denne fade passer særligt godt til mænd med skæg, fordi de ikke har nogle skarpe kontraster og linjer. Håret på toppen og skægget går ganske enkelt i ét.

Fade klippet med saks

Som navnet antyder klippes denne fade kun med saks, og altså helt uden hårtrimmer eller barbermaskine. Eftersom saksen ikke efterlader dybe klip og kontraster, er denne frisure mindre iøjnefaldende, hvilket er ideelt for dem, der prøver en fade for første gang.

En fade klippet med saks er en god start for nybegyndere.

Den høje fade

Den høje fade er karakteriseret ved en synlig kontrast mellem de forskellige hårlængder og er derfor en mere vovet version af den trendy fade. Det, som først og fremmest definerer den høje fade, er, at den gradueres op over midten af tindingerne og over ørerne, hvilket giver et knivskarpt look, der kan styles på utrolig mange måder.

Got2b Phenomenal Molding Paste
Got2b Phenomenal Molding Paste gir maksimalt hold til alle frisyrer.

Mid faden

Maskulin og iøjnefaldende: måden hvorpå denne frisure gradueres op minder om den originale fade. Med mid faden trimmes håret meget kort i siderne og nakken. Overgangen til håret på toppen, som holdes lidt længere, starter over ørerne.  Det får frisuren til at se skarp og lige ud, samtidig med at der er mulighed for at style det lidt. F.eks. kan du lave en sideskilning eller bruge noget gelé til at rede håret tilbage.  

Her trimmes håret meget kort i siderne og nakken.
Relaterede artikler
 • Opsat hår – lav en fransk twist

  Håropsætninger

  Opsat hår – lav en fransk twist
  ...

  Du behøver ikke være stylingekspert eller frisør for at lave flotte frisurer med opsat hår. Se, hvordan du nemt og hurtigt laver et fransk twist

  ...
 • Hårbånd, hårbøjler og hårspænder – hårpynt der kan pifte enhver frisure op!

  Tips og tricks

  Hårbånd, hårbøjler og hårspænder – hårpynt der kan pifte enhver frisure op!
  ...

  Med en minimal indsats og det rigtige udstyr, kan du hurtigt opgradere dit look. Vi viser dig nedenfor fem af vores favoritter samt hvilke frisurer de passer til.

  ...
 • Flettede frisurer til kort hår

  Flettet hår

  Flettede frisurer til kort hår
  ...

  Der findes en myte om, at de meget trendy fletninger kun fungerer i langt hår. Vores top fem er dog et klart bevis på, hvor flotte de flettede elementer kan være i korte frisurer.

  ...
 • Hurtige hårstyles

  Halvlangt hår

  Hurtige hårstyles
  ...

  Hvem kender ikke morgener på farten? Få inspiration og tips til, hvordan du styler dit hår i en fart, så du kan komme hurtigere ud af døren

  ...
 • Frisurer til skulderlangt hår

  Halvlangt hår

  Frisurer til skulderlangt hår
  ...

  Varken långt eller kort utan mittemellan – mellanlångt är inne igen! Här följer de bästa och trendigaste stilarna för mellanlångt hår.

  ...
 • Frisurer med håret til siden

  Halvlangt hår

  Frisurer med håret til siden
  ...

  Kvinder elsker at skabe forførende frisurer. At lade håret falde ned over den ene skulder er en særlig nem måde at skabe et feminint look på.

  ...
 • Frisure - forførende hårstyles

  Glat

  Frisure - forførende hårstyles
  ...

  Sæt dit hår i en frisure der med garanti vil få din udkårne til at kigge en ekstra gang. Se vores trin for trin guide til de mest forførende frisurer

  ...
 • Brudefrisure efter din smag og stil

  Håropsætninger

  Brudefrisure efter din smag og stil
  ...

  Find den smukkeste brudefrisure, som fremhæver dine bedste træk. Lad vores billeder af trendy brudefrisurer være inspirationen til dit drømmebryllup

  ...
 • Hestehale

  Håropsætninger

  Hestehale
  ...

  Vil du gerne finde en ny frisure, som er praktisk, men ikke kedelig og giver plads til lidt kreativ styling? Kig på vores parade af hestehaler.

  ...
 • Klassisk hestehale

  Håropsætninger

  Klassisk hestehale
  ...

  Klassisk er det samme som kedeligt! Nej, ikke når det gælder klassiske frisurer. Hestehale er alle kvinders yndlings løsning til dage med dårligt hår

  ...
 • Strandfrisurer

  Håropsætninger

  Strandfrisurer
  ...

  Vi viser dig, hvordan du styler bølget hår og fire andre frisurer, der passer perfekt til sommerferien og solbeskinnet sjov på stranden.

  ...
 • Hårstyles til sportsudøvere

  Håropsætninger

  Hårstyles til sportsudøvere
  ...

  Ingen behøver at vinde en frisurekonkurrence på vej til fitnesscentret eller sportsarenaen. Men vi kan godt lide at føle os godt tilpas hele tiden. Vi viser dig frisurer til atleter, der står til selv dine mest udfordrende aktiviteter og stadig ser fantastisk ud

  ...