Skip to Content

Styles til fladt hår

Styles til fladt hår

Kæmper du med fladt hår? Vi kender følelsen af at bruge alt for meget tid på at opnå det perfekte fyldige udseende for så at opleve, at håret er fladt igen et par timer efter. Det at udvikle et fyldigt hår er en proces, men nogle smarte tips og tricks kan hjælpe dig med at opbygge hårets struktur og få det til at se tykkere ud. Find ud af, hvordan du kan style og føntørre håret med et strålende resultat.

Fint hår er ikke automatisk sparsomt eller tyndt hår. Problemet kan også være tykkelsen af det enkelte hårstrå. Fint hår er omtrent 2/1000 af en tomme (2 millimeter) tyndere end almindeligt eller stærkt hår. Det kan også være lidt mere sart. Afhængigt af din hårfarve kan du have masser af hår, selv om det ser tyndt ud. I gennemsnit har lyshårede mennesker 150.000 hår på hovedet, mens de fleste mørkhårede kvinder kun har ca. 100.000. Hvis du har hår, der ser tyndt ud, skal du bruge nænsomme metoder til at opbygge dets struktur og være særligt opmærksom, når du føntørrer det.

Pleje til tyndt eller fint hår

Før du begynder at føntørre dit nyvaskede hår, skal du dække det med en håndklædeturban og lade det tørre grundigt. Du må aldrig tørre håret ved at frottere det med et håndklæde, da du risikerer at beskadige hårets yderste lag, kutikula. Det håndklædetørre hår skal herefter redes ud ved hjælp af en kam med god afstand mellem tænderne. Hold på den inderste del af hårstråene, når du reder håret ud, så du ikke trækker i håret med for stor kraft. Det er først nu, du skal føntørre håret. Hårtørreren må højst indstilles på medium, så den ikke bliver for varm. Vi vil stærkt anbefale, at du vænner dig til at bruge en spray, der beskytter mod varmen, før føntørring.  Den er også god om sommeren til at give dit hår ekstra beskyttelse mod den stærke sol.

Tyndt eller fint hår har brug for vitalitet

Slapt hår ser straks livligere ud, efter man har givet den inderste del af håret mere vitalitet. Før du føntørrer håret, skal du derfor komme en lille mængde setting mousse eller styling spray i den inderste del af håret og kun der. Så er du klar til at starte med at tørre håret ved hjælp af en flad pladebørste. Vip hovedet let, når du bruger hårtørreren, mens du børster håret opad ved hjælp af en pladebørste. Efter et par strøg gentager du samme procedure, når du tørrer håret i modsatte side. Til sidst bøjer du hovedet lidt forover, mens du børster og føntørrer håret fremad. Hvis dit hår er for kort til, at du kan børste det med en pladebørste, kan du trække lokker af håret væk fra hovedet, men du føntørrer. 

Got2b 2sexy Volumising Spray Mousse
Got2b 2sexy Volumising Spray Mousse

Sådan får du tyndt eller fint hår til at fylde

Det er bedst at holde stylingen på et minimum, efter du har børstet håret med pladebørsten. Ved tyndt eller fint hår anbefaler vi, at du ikke kommer hårvoks, styling geler eller pomade i håret. Den slags stylingprodukter indeholder fedtede stoffer, og du risikerer, at de giver et frynset udseende. En smule våd gel plejer at være godt til at style et kort fint hår. Med hensyn til hårspray, så plejer en hårspray, der giver et stærkt hold, at virke godt i længere tyndt eller fint hår. Det er vigtigt, at hårspray påføres ved at løfte hårlokker op og spraye på undersiden af dem. Hvis man kommer hårspray oven på de dækkende hår, opnår man kun at tynge håret ned.

Got2b 2sexy Volumising Hairspray
Got2b 2sexy Volumising Hairspray

3 styles til fladt hår

Sideskilning

Den hurtigste måde at give fylde til dit look (der ikke indebærer at klippe håret) er den gode gamle sideskilning. Jo dybere, den er, jo mere fylde får du. Begynd med at rede håret fremover, så det dækker ansigtet. Anbring fingrene eller kammen der, hvor du kunne tænke dig at skille håret, og lav skilningen bagfra og fremefter. Skilningen er især god, hvis du har krøller, idet den giver ekstra fylde.

The Lob - den lange page

Lob eller den lange page er en lidt længere version af den klassiske pageklipning. Den er især god, hvis man har tyndt hår, da frisuren er nem at style og holde. Med rene ustrukturerede spidser giver denne klipning et ekstremt sundt udseende, der føles let og fyldigt. For ekstra fylde og vitalitet kan du altid tilføje nogle løse bølger, som du fastholder med en hårspray med kraftigt hold. 

Layered Hair - etageklippet hår

Hvis du har længere hårlokker og ønsker et nemt trick til at skabe mere fylde uden at ændre udseende dramatisk, kan du få lavet etager. Etager er et fint alternativ til dem, der har tyndt hår, da det føles ubesværet og let, samtidig med at man opnår et naturligt fyldigt look. Når du giver dit hår en eftertragtet form med etageklipning, kan etagerne også få det til at se ud, som om du har mere hår. Uanset om frisuren er krøllet eller glat, så er det let at styre etageklippet hår med de rigtige stylingprodukter, og det passer derfor til dem, der ønsker at bruge mindre tid foran spejlet.  

Relaterede artikler
 • Opsat hår – lav en fransk twist

  Håropsætninger

  Opsat hår – lav en fransk twist
  ...

  Du behøver ikke være stylingekspert eller frisør for at lave flotte frisurer med opsat hår. Se, hvordan du nemt og hurtigt laver et fransk twist

  ...
 • Hårbånd, hårbøjler og hårspænder – hårpynt der kan pifte enhver frisure op!

  Tips og tricks

  Hårbånd, hårbøjler og hårspænder – hårpynt der kan pifte enhver frisure op!
  ...

  Med en minimal indsats og det rigtige udstyr, kan du hurtigt opgradere dit look. Vi viser dig nedenfor fem af vores favoritter samt hvilke frisurer de passer til.

  ...
 • Flettede frisurer til kort hår

  Flettet hår

  Flettede frisurer til kort hår
  ...

  Der findes en myte om, at de meget trendy fletninger kun fungerer i langt hår. Vores top fem er dog et klart bevis på, hvor flotte de flettede elementer kan være i korte frisurer.

  ...
 • Hurtige hårstyles

  Halvlangt hår

  Hurtige hårstyles
  ...

  Hvem kender ikke morgener på farten? Få inspiration og tips til, hvordan du styler dit hår i en fart, så du kan komme hurtigere ud af døren

  ...
 • Frisurer til skulderlangt hår

  Halvlangt hår

  Frisurer til skulderlangt hår
  ...

  Varken långt eller kort utan mittemellan – mellanlångt är inne igen! Här följer de bästa och trendigaste stilarna för mellanlångt hår.

  ...
 • Frisurer med håret til siden

  Halvlangt hår

  Frisurer med håret til siden
  ...

  Kvinder elsker at skabe forførende frisurer. At lade håret falde ned over den ene skulder er en særlig nem måde at skabe et feminint look på.

  ...
 • Frisure - forførende hårstyles

  Glat

  Frisure - forførende hårstyles
  ...

  Sæt dit hår i en frisure der med garanti vil få din udkårne til at kigge en ekstra gang. Se vores trin for trin guide til de mest forførende frisurer

  ...
 • Brudefrisure efter din smag og stil

  Håropsætninger

  Brudefrisure efter din smag og stil
  ...

  Find den smukkeste brudefrisure, som fremhæver dine bedste træk. Lad vores billeder af trendy brudefrisurer være inspirationen til dit drømmebryllup

  ...
 • Hestehale

  Håropsætninger

  Hestehale
  ...

  Vil du gerne finde en ny frisure, som er praktisk, men ikke kedelig og giver plads til lidt kreativ styling? Kig på vores parade af hestehaler.

  ...
 • Klassisk hestehale

  Håropsætninger

  Klassisk hestehale
  ...

  Klassisk er det samme som kedeligt! Nej, ikke når det gælder klassiske frisurer. Hestehale er alle kvinders yndlings løsning til dage med dårligt hår

  ...
 • Strandfrisurer

  Håropsætninger

  Strandfrisurer
  ...

  Vi viser dig, hvordan du styler bølget hår og fire andre frisurer, der passer perfekt til sommerferien og solbeskinnet sjov på stranden.

  ...
 • Hårstyles til sportsudøvere

  Håropsætninger

  Hårstyles til sportsudøvere
  ...

  Ingen behøver at vinde en frisurekonkurrence på vej til fitnesscentret eller sportsarenaen. Men vi kan godt lide at føle os godt tilpas hele tiden. Vi viser dig frisurer til atleter, der står til selv dine mest udfordrende aktiviteter og stadig ser fantastisk ud

  ...