Skip to Content

Lær' at lave oprullede retrofrisurer

Hvordan skal din oprullede frisure se ud? De flotte håroprulninger omkring nakken, på toppen af hovedet eller i siderne er alle et hit igen. Oprullet hår giver alle styles et unikt look, som adskiller dig fra mængden. Du har måske tænkt over, hvordan man laver disse unikke håroprulninger uden at de går fra hinanden. Bare rolig! Vi viser dig, hvordan du selv laver looket. 

De smukke håroprulninger skiller sig ud fra andre vintagestyles. De minder ældre mennesker om patriotiske dage i 1940’erne. Og igen i dag er designere, stjerner og kendte vilde med det unikke look.

Tag et ekstra kig på Carolina Herrera’s smukke håroprulning (se billedet ovenover). I vores step-by-step guide viser vi dig, hvordan et smukt look med opsat hår kan skabes.

Sådan laver du håroprulningerne

 1. Brug en mængde mousse på størrelse med en tennisbold i håret. Håret skal føles relativt fugtigt. Det gør det nemmere at arbejde med.
 2. Del dit hår i enten en midter- eller sideskilning. Herefter deles håret i to fra øre til øre. Saml det bagerste hår i en hestehale for at det ikke kommer i vejen.                     
 3. Tilfør hårspray til den forreste hårsektion og touper forsigtigt det øverste lag af hårstrå for at skabe fylde.
 4. Tag en tot hår og hold det forsigtigt lige op. Sno herefter totten rundt om din pegefinger. Brug en skumrolle i stedet for din finger, hvis du gerne vil skabe en bredere bølge. Rul omkring halvdelen af længden på dit hår omkring din finger eller skumrulle før du trækker finger/skumrolle ud igen. Fortsæt herefter med at sno hårtotten rundt.
 5. Fastgør oprulningen med hårnåle og gentag proceduren med de resterende hårsektioner. Brug en god mængde hårspray for at sikre at oprulningerne beholder deres form.
 6. Til sidst kan du løsne hestehalen og lade håret hænge løst, lave en opsætning eller lave flere oprulninger i nakkesektionen.

Selvfølgelig skal make-uppen matche retrolooket. Røde løber og en nøjagtig pålagt eyeliner er perfekte valg.

Vi håber, du vil elske de flotte retrolooks med håroprulninger i vores billedgalleri.

Relaterede artikler
 • Opsat hår – lav en fransk twist

  Håropsætninger

  Opsat hår – lav en fransk twist
  ...

  Du behøver ikke være stylingekspert eller frisør for at lave flotte frisurer med opsat hår. Se, hvordan du nemt og hurtigt laver et fransk twist

  ...
 • Hårbånd, hårbøjler og hårspænder – hårpynt der kan pifte enhver frisure op!

  Tips og tricks

  Hårbånd, hårbøjler og hårspænder – hårpynt der kan pifte enhver frisure op!
  ...

  Med en minimal indsats og det rigtige udstyr, kan du hurtigt opgradere dit look. Vi viser dig nedenfor fem af vores favoritter samt hvilke frisurer de passer til.

  ...
 • Flettede frisurer til kort hår

  Flettet hår

  Flettede frisurer til kort hår
  ...

  Der findes en myte om, at de meget trendy fletninger kun fungerer i langt hår. Vores top fem er dog et klart bevis på, hvor flotte de flettede elementer kan være i korte frisurer.

  ...
 • Hurtige hårstyles

  Halvlangt hår

  Hurtige hårstyles
  ...

  Hvem kender ikke morgener på farten? Få inspiration og tips til, hvordan du styler dit hår i en fart, så du kan komme hurtigere ud af døren

  ...
 • Frisurer til skulderlangt hår

  Halvlangt hår

  Frisurer til skulderlangt hår
  ...

  Varken långt eller kort utan mittemellan – mellanlångt är inne igen! Här följer de bästa och trendigaste stilarna för mellanlångt hår.

  ...
 • Frisurer med håret til siden

  Halvlangt hår

  Frisurer med håret til siden
  ...

  Kvinder elsker at skabe forførende frisurer. At lade håret falde ned over den ene skulder er en særlig nem måde at skabe et feminint look på.

  ...
 • Frisure - forførende hårstyles

  Glat

  Frisure - forførende hårstyles
  ...

  Sæt dit hår i en frisure der med garanti vil få din udkårne til at kigge en ekstra gang. Se vores trin for trin guide til de mest forførende frisurer

  ...
 • Brudefrisure efter din smag og stil

  Håropsætninger

  Brudefrisure efter din smag og stil
  ...

  Find den smukkeste brudefrisure, som fremhæver dine bedste træk. Lad vores billeder af trendy brudefrisurer være inspirationen til dit drømmebryllup

  ...
 • Hestehale

  Håropsætninger

  Hestehale
  ...

  Vil du gerne finde en ny frisure, som er praktisk, men ikke kedelig og giver plads til lidt kreativ styling? Kig på vores parade af hestehaler.

  ...
 • Klassisk hestehale

  Håropsætninger

  Klassisk hestehale
  ...

  Klassisk er det samme som kedeligt! Nej, ikke når det gælder klassiske frisurer. Hestehale er alle kvinders yndlings løsning til dage med dårligt hår

  ...
 • Strandfrisurer

  Håropsætninger

  Strandfrisurer
  ...

  Vi viser dig, hvordan du styler bølget hår og fire andre frisurer, der passer perfekt til sommerferien og solbeskinnet sjov på stranden.

  ...
 • Hårstyles til sportsudøvere

  Håropsætninger

  Hårstyles til sportsudøvere
  ...

  Ingen behøver at vinde en frisurekonkurrence på vej til fitnesscentret eller sportsarenaen. Men vi kan godt lide at føle os godt tilpas hele tiden. Vi viser dig frisurer til atleter, der står til selv dine mest udfordrende aktiviteter og stadig ser fantastisk ud

  ...