Sådan styler du dit hår med curlere

Sådan styler du dit hår med curlere

Curlere er en af mange metoder til at lave krøller. Denne klassiske måde at lave krøller på er nemmere end du måske lige tror. Vi deler vores erfaring med curlere og ser nærmere på styles, som er særligt appellerende, hvis de er sat med hjælp fra curlere.

Hvis du ikke har lyst til at bruge et krøllejern og heller ikke har lært at mestre de mere tricky, ukonventionelle metoder (såsom at bruge knyttede papirsstykker), så bør du måske give curlere et forsøg. Nutidens curlere er oftest lavet af plastik og findes i mange størrelser og designs. Du kan uden tvivl finde curlere, der passer netop til dine præferencer.

In og outs med curlere

Dit hår må have en vis længde for at blive rullet omkring curlere. Hårlængden kommer selvfølgelig an på curlernes størrelse. Til curlere med en større diameter fungerer kort hår knap så godt, men derimod nødvendigt med skulderlangt hår.

Curlere i forskellige størrelser var med til at skabe bølger og krøller i håret på Katharine McPhees (til venstre) og Clara Bowens.
Curlere i forskellige størrelser var med til at skabe bølger og krøller i håret på Katharine McPhees (til venstre) og Clara Bowens.

Brug curlere med stor diameter for at skabe store krøller eller bølger og mindre curlere for mindre, faste krøller.

Herunder finder du eksempler på små og større krøller:

Brug curlere i forskellige størrelser til at skræddersy dine krøller efter din helt egen personlige præference. Du skaber det 'tilfældige' look ved at fordele voks i hænderne og trække et par lokker igennem dine hænder eller fingre.  

Tynde curlere fungerer bedst, hvis du vil skabe veldefinerede krøller, som du ser hos den australske skuespillerinde, Clara Bowen (på fotoet til højre). Hæng med hovedet nedad efter du har fjernet curlerne og kør fingrene gennem håret et par gange. På denne måde skaber du livlige krøller. Du kan også få hjælp fra volumising powder for at gøre looket endnu mere voluminøst.

Curlere i forskellige størrelser var med til at skabe bølger og krøller i håret på Katharine McPhees (til venstre) og Clara Bowens.

Få fantastiske krøller med curlere

1.  Tag styling mousse i dine håndflader og fordel det i dit håndklæde-tørre hår. Hvis du gerne vil beholde en skilning, sørg for at lave den nu. Del herefter dit hår i én del på og omkring toppen af dit hoved og to dele i siderne.

2.  Rul først håret på toppen af dit hoved op ved at bevæge dig fra din pande til den øverste del af bagsiden på dit hoved. Rul herefter curlerne op i håret i siderne ved at bevæge dig i rækker fra top til bund og fra front til bagside.

Tip: Du kan vælge ikke at rulle curlerne hele vejen til hårrødderne, så håret ved hovedbunden forbliver glat. Man lader ofte håret være glat ned til niveau med ørerne.

3.  Brug en takket kam til at dele små lokker af hår. Lokken af hår skal være en anelse smallere end curleren. Red lnænsomt lokken af hår og træk det tilbage, væk fra hovedbunden. Start med at rulle lokken af hår ind i curleren ved at starte ved hårspidserne. Rul herefter lokkerne under mod bagsiden af hovedet. Rul til sidst lokkerne i siderne under mod hårgrænsen i nakken.

Tip: Langt hår kan rulles ind i curlerne ved først at vikle hårenderne rundt om curleren. Herefter kan du rulle lokken ind i curleren, så langt som du ønsker at krølle dit hår. Hiv forsigtigt i lokken af hår, mens du ruller det ind i curleren.

4.  Efter du har rullet dit hår op med curlere skal du bruge en føntørrer til at varme håret. På den måde vil krøllerne sætte sig. Lad krøllerne køle før du forsigtigt fjerner curlerne. Brug dine fingre til at forme dit look.

5.  Du kan definere individuelle lokker af hår ved at bruge voks. Brug volumising powder for et mere voluminøst look. Hårspray holder formen på krøllerne.

Relaterede artikler
 • Opsat hår – lav en fransk twist

  Håropsætninger

  Opsat hår – lav en fransk twist
  ...
 • Hårbånd, hårbøjler og hårspænder – hårpynt der kan pifte enhver frisure op!

  Tips og tricks

  Hårbånd, hårbøjler og hårspænder – hårpynt der kan pifte enhver frisure op!
  ...
 • Flettede frisurer til kort hår

  Flettet hår

  Flettede frisurer til kort hår
  ...
 • Hurtige hårstyles

  Halvlangt hår

  Hurtige hårstyles
  ...
 • Frisurer til skulderlangt hår

  Halvlangt hår

  Frisurer til skulderlangt hår
  ...
 • Frisurer med håret til siden

  Halvlangt hår

  Frisurer med håret til siden
  ...
 • Frisure - forførende hårstyles

  Glat

  Frisure - forførende hårstyles
  ...
 • Brudefrisure efter din smag og stil

  Håropsætninger

  Brudefrisure efter din smag og stil
  ...
 • Hestehale

  Håropsætninger

  Hestehale
  ...
 • Klassisk hestehale

  Håropsætninger

  Klassisk hestehale
  ...
 • Strandfrisurer

  Håropsætninger

  Strandfrisurer
  ...
 • Hårstyles til sportsudøvere

  Håropsætninger

  Hårstyles til sportsudøvere
  ...