Skip to Content

Sådan styler du dit hår med curlere

Sådan styler du dit hår med curlere

Curlere er en af mange metoder til at lave krøller. Denne klassiske måde at lave krøller på er nemmere end du måske lige tror. Vi deler vores erfaring med curlere og ser nærmere på styles, som er særligt appellerende, hvis de er sat med hjælp fra curlere.

Hvis du ikke har lyst til at bruge et krøllejern og heller ikke har lært at mestre de mere tricky, ukonventionelle metoder (såsom at bruge knyttede papirsstykker), så bør du måske give curlere et forsøg. Nutidens curlere er oftest lavet af plastik og findes i mange størrelser og designs. Du kan uden tvivl finde curlere, der passer netop til dine præferencer.

In og outs med curlere

Dit hår må have en vis længde for at blive rullet omkring curlere. Hårlængden kommer selvfølgelig an på curlernes størrelse. Til curlere med en større diameter fungerer kort hår knap så godt, men derimod nødvendigt med skulderlangt hår.

Curlere i forskellige størrelser var med til at skabe bølger og krøller i håret på Katharine McPhees (til venstre) og Clara Bowens.
Curlere i forskellige størrelser var med til at skabe bølger og krøller i håret på Katharine McPhees (til venstre) og Clara Bowens.

Brug curlere med stor diameter for at skabe store krøller eller bølger og mindre curlere for mindre, faste krøller.

Herunder finder du eksempler på små og større krøller:

Brug curlere i forskellige størrelser til at skræddersy dine krøller efter din helt egen personlige præference. Du skaber det 'tilfældige' look ved at fordele voks i hænderne og trække et par lokker igennem dine hænder eller fingre.  

Tynde curlere fungerer bedst, hvis du vil skabe veldefinerede krøller, som du ser hos den australske skuespillerinde, Clara Bowen (på fotoet til højre). Hæng med hovedet nedad efter du har fjernet curlerne og kør fingrene gennem håret et par gange. På denne måde skaber du livlige krøller. Du kan også få hjælp fra volumising powder for at gøre looket endnu mere voluminøst.

Få fantastiske krøller med curlere

1.  Tag styling mousse i dine håndflader og fordel det i dit håndklæde-tørre hår. Hvis du gerne vil beholde en skilning, sørg for at lave den nu. Del herefter dit hår i én del på og omkring toppen af dit hoved og to dele i siderne.

2.  Rul først håret på toppen af dit hoved op ved at bevæge dig fra din pande til den øverste del af bagsiden på dit hoved. Rul herefter curlerne op i håret i siderne ved at bevæge dig i rækker fra top til bund og fra front til bagside.

Tip: Du kan vælge ikke at rulle curlerne hele vejen til hårrødderne, så håret ved hovedbunden forbliver glat. Man lader ofte håret være glat ned til niveau med ørerne.

3.  Brug en takket kam til at dele små lokker af hår. Lokken af hår skal være en anelse smallere end curleren. Red lnænsomt lokken af hår og træk det tilbage, væk fra hovedbunden. Start med at rulle lokken af hår ind i curleren ved at starte ved hårspidserne. Rul herefter lokkerne under mod bagsiden af hovedet. Rul til sidst lokkerne i siderne under mod hårgrænsen i nakken.

Tip: Langt hår kan rulles ind i curlerne ved først at vikle hårenderne rundt om curleren. Herefter kan du rulle lokken ind i curleren, så langt som du ønsker at krølle dit hår. Hiv forsigtigt i lokken af hår, mens du ruller det ind i curleren.

4.  Efter du har rullet dit hår op med curlere skal du bruge en føntørrer til at varme håret. På den måde vil krøllerne sætte sig. Lad krøllerne køle før du forsigtigt fjerner curlerne. Brug dine fingre til at forme dit look.

5.  Du kan definere individuelle lokker af hår ved at bruge voks. Brug volumising powder for et mere voluminøst look. Hårspray holder formen på krøllerne.

Relaterede artikler
 • Opsat hår – lav en fransk twist

  Håropsætninger

  Opsat hår – lav en fransk twist
  ...

  Du behøver ikke være stylingekspert eller frisør for at lave flotte frisurer med opsat hår. Se, hvordan du nemt og hurtigt laver et fransk twist

  ...
 • Hårbånd, hårbøjler og hårspænder – hårpynt der kan pifte enhver frisure op!

  Tips og tricks

  Hårbånd, hårbøjler og hårspænder – hårpynt der kan pifte enhver frisure op!
  ...

  Med en minimal indsats og det rigtige udstyr, kan du hurtigt opgradere dit look. Vi viser dig nedenfor fem af vores favoritter samt hvilke frisurer de passer til.

  ...
 • Flettede frisurer til kort hår

  Flettet hår

  Flettede frisurer til kort hår
  ...

  Der findes en myte om, at de meget trendy fletninger kun fungerer i langt hår. Vores top fem er dog et klart bevis på, hvor flotte de flettede elementer kan være i korte frisurer.

  ...
 • Hurtige hårstyles

  Halvlangt hår

  Hurtige hårstyles
  ...

  Hvem kender ikke morgener på farten? Få inspiration og tips til, hvordan du styler dit hår i en fart, så du kan komme hurtigere ud af døren

  ...
 • Frisurer til skulderlangt hår

  Halvlangt hår

  Frisurer til skulderlangt hår
  ...

  Varken långt eller kort utan mittemellan – mellanlångt är inne igen! Här följer de bästa och trendigaste stilarna för mellanlångt hår.

  ...
 • Frisurer med håret til siden

  Halvlangt hår

  Frisurer med håret til siden
  ...

  Kvinder elsker at skabe forførende frisurer. At lade håret falde ned over den ene skulder er en særlig nem måde at skabe et feminint look på.

  ...
 • Frisure - forførende hårstyles

  Glat

  Frisure - forførende hårstyles
  ...

  Sæt dit hår i en frisure der med garanti vil få din udkårne til at kigge en ekstra gang. Se vores trin for trin guide til de mest forførende frisurer

  ...
 • Brudefrisure efter din smag og stil

  Håropsætninger

  Brudefrisure efter din smag og stil
  ...

  Find den smukkeste brudefrisure, som fremhæver dine bedste træk. Lad vores billeder af trendy brudefrisurer være inspirationen til dit drømmebryllup

  ...
 • Hestehale

  Håropsætninger

  Hestehale
  ...

  Vil du gerne finde en ny frisure, som er praktisk, men ikke kedelig og giver plads til lidt kreativ styling? Kig på vores parade af hestehaler.

  ...
 • Klassisk hestehale

  Håropsætninger

  Klassisk hestehale
  ...

  Klassisk er det samme som kedeligt! Nej, ikke når det gælder klassiske frisurer. Hestehale er alle kvinders yndlings løsning til dage med dårligt hår

  ...
 • Strandfrisurer

  Håropsætninger

  Strandfrisurer
  ...

  Vi viser dig, hvordan du styler bølget hår og fire andre frisurer, der passer perfekt til sommerferien og solbeskinnet sjov på stranden.

  ...
 • Hårstyles til sportsudøvere

  Håropsætninger

  Hårstyles til sportsudøvere
  ...

  Ingen behøver at vinde en frisurekonkurrence på vej til fitnesscentret eller sportsarenaen. Men vi kan godt lide at føle os godt tilpas hele tiden. Vi viser dig frisurer til atleter, der står til selv dine mest udfordrende aktiviteter og stadig ser fantastisk ud

  ...