Styling til mænd: Skarpe fades

Overvejer du at skifte din klassiske frisure ud? Hvorfor ikke prøve en fade! Som du sikkert allerede ved, er faden kortklippet eller barberet i nakken og siderne og længere på toppen.  Men med så mange muligheder kan det være svært at vælge den rigtige stil. Vi står klar til at hjælpe – læs mere om alt, der er værd at vide om faden.

 

En frisure med historie! Kortklippet hår med kun en smule hår på toppen – det var looket, som blev gjort populært af de amerikanske soldater i 1940’erne og 1950’erne. Deres hår var friseret og kontrolleret, ofte med sideskilning, og utrolig velplejet. Man havde troet, at dette look ville vare for evigt – indtil Elvis Presley og Beatles pludselig kom og lagde hår til tidens modefrisurer. Det betød, at den mere pjuskede Beatles-frisure fejede militærstilen af banen. Men dem, der var fan af militærfrisuren, skulle ikke vente længe, før den kom tilbage igen. I hiphoppens storhedstid, dvs. i 1980’erne og starten af 90’erne, dukkede faden op igen og blev trademark for en dannende subkultur med det korte plyshår.

null

Hvad så med i dag? Du kan glæde dig over, at faden lever i bedste velgående. Og det bedste er, at du ikke behøver være soldat eller hiphop kunstner for at få den. Faden kan tilpasses efter en hvilken som helst type og stil og kan både være klassisk, cool og ekstravagant. En anden fordel ved den trendy fade er, at den er betydelig mindre radikal end en undercut, da overgangene mellem det korte eller barberede er mindre tydelige.

Forskellige fade-klipninger

Kunne du tænke dig at prøve? Så tag et kig på de forskellige variationer nedenfor. Vi garanterer, at du vil finde en, der falder i din smag og passer til din hårtype.

 

Den klassiske fade

null

Style din klassiske fade med Got2b Texture Clay.

Den klassiske fade er grundformen bag fade-klipningen. Håret er normalt flere centimeter langt på toppen og bliver gradvist kortere i nakken, hvilket skaber en slags ombre-effekt. Når håret bliver kortere og kortere, begynder huden at kunne synes igennem håret, og din hårfarve vil også virke lysere. Det er nemt at se, hvorfra frisuren har fået sit navn, da den går fra ultra kort til relativ lang. Der bruges barbermaskine til at gøre faden så skarp som muligt.  Den klassiske fade repræsenterer et moderne look, der altid sidder i skabet.

Den lave fade

Denne variation er lidt mere skarp end den klassiske fade. Det korte hår starter længere nede med den lave fade, og overgangen fra langt til kort er endnu mere præcist gradueret. Denne fade passer særligt godt til mænd med skæg, fordi de ikke har nogle skarpe kontraster og linjer. Håret på toppen og skægget går ganske enkelt i ét.

Fade klippet med saks

null

En fade klippet med saks er en god start for nybegyndere.

Som navnet antyder klippes denne fade kun med saks, og altså helt uden hårtrimmer eller barbermaskine. Eftersom saksen ikke efterlader dybe klip og kontraster, er denne frisure mindre iøjnefaldende, hvilket er ideelt for dem, der prøver en fade for første gang.

Den høje fade

null

Got2b Phenomenal Molding Paste gir maksimalt hold til alle frisyrer.

Den høje fade er karakteriseret ved en synlig kontrast mellem de forskellige hårlængder og er derfor en mere vovet version af den trendy fade. Det, som først og fremmest definerer den høje fade, er, at den gradueres op over midten af tindingerne og over ørerne, hvilket giver et knivskarpt look, der kan styles på utrolig mange måder.

Mid faden

null

Her trimmes håret meget kort i siderne og nakken.

Maskulin og iøjnefaldende: måden hvorpå denne frisure gradueres op minder om den originale fade. Med mid faden trimmes håret meget kort i siderne og nakken. Overgangen til håret på toppen, som holdes lidt længere, starter over ørerne.  Det får frisuren til at se skarp og lige ud, samtidig med at der er mulighed for at style det lidt. F.eks. kan du lave en sideskilning eller bruge noget gelé til at rede håret tilbage.  

Opdag: