Styles til fladt hår

Kæmper du med fladt hår? Vi kender følelsen af at bruge alt for meget tid på at opnå det perfekte fyldige udseende for så at opleve, at håret er fladt igen et par timer efter. Det at udvikle et fyldigt hår er en proces, men nogle smarte tips og tricks kan hjælpe dig med at opbygge hårets struktur og få det til at se tykkere ud. Find ud af, hvordan du kan style og føntørre håret med et strålende resultat.

 

Fint hår er ikke automatisk sparsomt eller tyndt hår. Problemet kan også være tykkelsen af det enkelte hårstrå. Fint hår er omtrent 2/1000 af en tomme (2 millimeter) tyndere end almindeligt eller stærkt hår. Det kan også være lidt mere sart. Afhængigt af din hårfarve kan du have masser af hår, selv om det ser tyndt ud. I gennemsnit har lyshårede mennesker 150.000 hår på hovedet, mens de fleste mørkhårede kvinder kun har ca. 100.000. Hvis du har hår, der ser tyndt ud, skal du bruge nænsomme metoder til at opbygge dets struktur og være særligt opmærksom, når du føntørrer det.

Pleje til tyndt eller fint hår

Før du begynder at føntørre dit nyvaskede hår, skal du dække det med en håndklædeturban og lade det tørre grundigt. Du må aldrig tørre håret ved at frottere det med et håndklæde, da du risikerer at beskadige hårets yderste lag, kutikula. Det håndklædetørre hår skal herefter redes ud ved hjælp af en kam med god afstand mellem tænderne. Hold på den inderste del af hårstråene, når du reder håret ud, så du ikke trækker i håret med for stor kraft. Det er først nu, du skal føntørre håret. Hårtørreren må højst indstilles på medium, så den ikke bliver for varm. Vi vil stærkt anbefale, at du vænner dig til at bruge en spray, der beskytter mod varmen, før føntørring.  Den er også god om sommeren til at give dit hår ekstra beskyttelse mod den stærke sol.

Tyndt eller fint hår har brug for vitalitet

null

Got2b 2sexy Volumising Spray Mousse

Slapt hår ser straks livligere ud, efter man har givet den inderste del af håret mere vitalitet. Før du føntørrer håret, skal du derfor komme en lille mængde setting mousse eller styling spray i den inderste del af håret og kun der. Så er du klar til at starte med at tørre håret ved hjælp af en flad pladebørste. Vip hovedet let, når du bruger hårtørreren, mens du børster håret opad ved hjælp af en pladebørste. Efter et par strøg gentager du samme procedure, når du tørrer håret i modsatte side. Til sidst bøjer du hovedet lidt forover, mens du børster og føntørrer håret fremad. Hvis dit hår er for kort til, at du kan børste det med en pladebørste, kan du trække lokker af håret væk fra hovedet, men du føntørrer. 

Sådan får du tyndt eller fint hår til at fylde

null

Got2b 2sexy Volumising Hairspray

Det er bedst at holde stylingen på et minimum, efter du har børstet håret med pladebørsten. Ved tyndt eller fint hår anbefaler vi, at du ikke kommer hårvoks, styling geler eller pomade i håret. Den slags stylingprodukter indeholder fedtede stoffer, og du risikerer, at de giver et frynset udseende. En smule våd gel plejer at være godt til at style et kort fint hår. Med hensyn til hårspray, så plejer en hårspray, der giver et stærkt hold, at virke godt i længere tyndt eller fint hår. Det er vigtigt, at hårspray påføres ved at løfte hårlokker op og spraye på undersiden af dem. Hvis man kommer hårspray oven på de dækkende hår, opnår man kun at tynge håret ned.

3 styles til fladt hår

null

Sideskilning

Den hurtigste måde at give fylde til dit look (der ikke indebærer at klippe håret) er den gode gamle sideskilning. Jo dybere, den er, jo mere fylde får du. Begynd med at rede håret fremover, så det dækker ansigtet. Anbring fingrene eller kammen der, hvor du kunne tænke dig at skille håret, og lav skilningen bagfra og fremefter. Skilningen er især god, hvis du har krøller, idet den giver ekstra fylde.

 

null

The Lob - den lange page

Lob eller den lange page er en lidt længere version af den klassiske pageklipning. Den er især god, hvis man har tyndt hår, da frisuren er nem at style og holde. Med rene ustrukturerede spidser giver denne klipning et ekstremt sundt udseende, der føles let og fyldigt. For ekstra fylde og vitalitet kan du altid tilføje nogle løse bølger, som du fastholder med en hårspray med kraftigt hold. 

 

null

Layered Hair - etageklippet hår

Hvis du har længere hårlokker og ønsker et nemt trick til at skabe mere fylde uden at ændre udseende dramatisk, kan du få lavet etager. Etager er et fint alternativ til dem, der har tyndt hår, da det føles ubesværet og let, samtidig med at man opnår et naturligt fyldigt look. Når du giver dit hår en eftertragtet form med etageklipning, kan etagerne også få det til at se ud, som om du har mere hår. Uanset om frisuren er krøllet eller glat, så er det let at styre etageklippet hår med de rigtige stylingprodukter, og det passer derfor til dem, der ønsker at bruge mindre tid foran spejlet.  

Opdag: