Skip to Content

Undgå det gule skær i blondt hår

Undgå det gule skær i blondt hår

En naturlig hårfarve med masser af skær – det er det, de fleste af os gerne vil have i blondt hår. Men desværre er det ikke altid, at afblegning af håret har den ønskede effekt. I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

Uanset om du bare vil have din hårfarve frisket op eller tage det drastiske skridt fra mørkt til blondt hår, så er lysning et af de største farveskift og kræver derfor afblegning. Derfor er det meget vigtigt at følge vejledningen, når du selv farver dit hår. Uønskede sideeffekter, såsom gulligt skær i håret, er meget almindelige – men kan også undgås. Der findes mange nyttige tips og tricks til at undgå katastrofer og gøre det nemmere end nogensinde at farve hår selv. Men lad os starte med det grundlæggende omkring afblegning:

Vigtigt at vide om afblegning

Lysningsprodukter indeholder ikke farve men afblegningsmiddel, såsom hydrogenperoxid. Uanset om de bruges hjemme eller på salon, fjerner de hårets naturlige pigmenter og lysner dem under afblegningsprocessen. Mens afblegningsprocessen er i gang skifter hårfarven fra f.eks. rød til orange og selvfølgelig gult – som er den sidste fase før lyst.

Hvorfor bliver blondt hår gulligt?

Der kan være mange årsager til, at håret bliver gulligt, men her er to af de væsentlige årsager: din toner er blevet vasket ud, eller dit hår er mere porøst på grund af gentagen afblegning.

Gulligt skær på grund af udvaskning af toner

De fleste kender allerede de tonerprodukter, frisørerne bruger til at give glansfuldt, lyst hår. Men selv om de efterlader håret med en fantastisk frisk og kold tonet farve, vil effekten ikke vare ved. For når du vasker dit hår, vil den på et tidspunkt blive vasket ud. Det betyder, at de gullige pigmenter vil kunne ses i håret igen.

 • Sådan undgår du det gullige skær: Prøv at lade være med at vaske hår så ofte, således at toneren bliver i håret så længe som muligt. Vi ved godt, at det er nemmere sagt end gjort, så hvis du ikke kan lade være med at vaske dit hår, kan du overveje at investere i en shampoo, som holder på farven, for at neutralisere det gullig skær.

Gulligt skær på grund af porøst hår

Lyst hår har vist sig at være mere porøst end andre hårfarver. Det betyder, at det absorbere en masse af de mineraler, der findes i vand, hvilket får håret til at miste farven over tid. Når du afbleger dit hår, åbner det porerne op, så håret kan absorbere farven, hvilket betyder, at gentagen afblegning kan få porerne til at forblive åbne og dermed absorbere alt det, de ikke skal, som f.eks. klor i poolen, hvilket giver hårspidserne et grønligt eller gulligt skær.

 • Sådan undgår du det gullige skær: Hårdt vand indeholder en masse mineraler og metaller, der kan skade dit hår, når de absorberes. Det er en god idé at montere et filter på bruseren, så dit lyse hår bliver ved med at se glansfuldt ud og som om, du lige har været til frisøren. Med hensyn til klor skal du bare gøre dit hår vådt, før du går i poolen. Når dit hår allerede er vådt, absorberer det ikke så meget klor. Husk at skylle dit hår, så snart du kommer op af poolen.

Sådan fjerner du det gullig skær i blondt hår

Jo mere du vasker hår, jo mere mister toneren sin kolde effekt. For at forhindre at dit hår får et gullig skær, når det ikke længere er nyfarvet, har du brug for et produkt til at fjerne det gullige skær. Et godt produkt udligner det gullige skær og indeholder derfor ofte blåviolette pigmenter. Der findes mange shampooer, conditioners og tonere, der kan hjælpe dig med at opnå gode resultater.

Hvorfor får blondt hår et gulligt skær?

Der er to mulige årsager til, at håret får et gulligt skær: fejl under afblegningsprocessen eller forkert produktvalg.

Gulligt skær i blondt hår på grund af fejl under afblegningsprocessen

Det gullige skær opstår ofte, fordi afblegningen er skyllet ud for tidligt. Mange kvinder ser, hvordan deres hårfarve skifter, mens afblegningsprocessen er i gang, og går i panik, når de ser deres hårfarve skifte til orange i stedet for lyst og skyller som resultat afblegningen for hurtigt ud. Når afblegningen skylles for hurtigt ud, resulterer det i gulligt skær. Hvad mange ikke ved er, at der ikke er nogen fare ved det visuelle farveskift. Det er bare et naturligt farveskift i afblegningsprocessen. Tag det med ro, og lad afblegningen sidde i håret. Når behandlingstiden er gået, vil der ikke være mere tilbage af det orange og gullige skær.

 • Sådan undgår du det gullige skær under farvning: Følg vejledningen til produktet. Behandlingstiden skal nøje overholdes. Undgå at lade lysningsproduktet sidde længere eller kortere tid i håret end anbefalet.

Har du skyllet afblegningen ud for hurtigt? Gentag afblegningsprocessen med det samme produkt, og lad det sidde resten af tiden ud. Har du f.eks. vasket lysningsproduktet ud ti minutter for tidligt? Så lad afblegningen virke i præcis ti minutter, når du gentager afblegningsprocessen.

Gulligt skær i blondt hår på grund af forkert produktvalg

Læs på pakken før køb for at se, hvilken farve du kan forvente at få. Når du vælger produkt, kan du se de forskellige startfarver på emballagen sammenlignet med de resultater, der kan forventes efter brug af produktet.  Sammenlign din egen naturlige hårfarve med startfarven, og vælg det produkt, som passer til din hårfarve. Du kan altid gentage afblegningsprocessen, hvis du ikke er tilfreds med resultaterne. Hvis dit hår allerede er delvist afbleget, skal du sørge for at bruge et mildere produkt.

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...

  Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...

  Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår.

  ...
 • LIVE Virtual Try On

  Eksotiske hårfarver

  LIVE Virtual Try On
  ...

  Live Virtual Try On

  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...

  Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...

  Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...

  Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

  ...
 • Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven

  Brunt hår

  Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven
  ...

  Vi har alle sammen prøvet det: Hår ladet med statisk elektricitet, der stritter ud til alle sider og ødelægger dit ellers fænomenale look.

  ...