Skip to Content

Sådan dækkes grå hår

Sådan dækkes grå hår

Hvad hjælper mod grå hår? Sæsonens smukkeste hårfarver naturligvis! Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår. 

Skuespillerinden Katie Holmes har, ligesom millioner af andre kvinder og mænd: gråt hår. Få er begejstret for det, så spørgsmålet er: Hvordan kan jeg dække mine grå hår? Og endnu vigtigere: Hvilken hårfarve giver mig et naturligt look? Vi har alle svarene. 

Sådan dækkes grå hår

Hvis du vil skjule grå hår fuldstændig, skal du vælge en permanent hårfarve med god dækning af grå hår. Vi anbefaler, at du læser anvisningerne bag på pakken grundigt. Farveprøverne fortæller dig, hvor meget gråt en nuance kan dække. Husk på, at ikke alle permanente hårfarver giver 100 % dækning af grå hår.

Hvis du bare har nogle få grå hår, kan prøve at dække dem enkeltvis. Men du har brug for hjælp fra en frisør til at finde den helt rigtige nuance, der passer til resten af dit hår.

Hvis du har passeret den fase, hvor du kan har enkelt grå hår, og dit hår er blevet helt gråt, skal du sørge for, at farveskiftet ikke er alt for radikalt. At gå fra grå til sort kan f.eks. godt få dig til at se yngre ud, men det kan også virke meget hårdt.  At gå fra en lysere til en mørkere nuance er også en stor forandring, som kræver en total makeover.

For at opnå et naturligt resultat anbefaler vi, at du vælger én nuance lysere end din naturlige farve. Det giver et mere harmonisk resultat, og skjuler udgroninger. 

Det varer længere før blondiner får grå hår. De første grå hår kan skjules med med simple highlights.

Farvning af grå hår: De bedste teknikker

Hvis du er blond og kun har nogle få grå hår, anbefaler vi, at du bruger highlights og en let skyllefarve. Jo flere grå hår, jo mere farve skal der til. Vælg en askeblond nuance – for at undgå det gule skær og udgroninger, der kræver hyppigere farvning.

Blonde nuancer, der lysner og dækker grå hår samtidig, har man kunne få i nogle år – en ideel kombination til tidligere blond hår, der er blevet gråt. Naturligt blond hår har tendens til at gradvist at blive mørkere, før de første grå hår kommer til syne.

Dem med mellemblond eller sort hår kan med fordel anvende genpigmenteringsprodukter. Disse produkter indeholder farvepigmenter, der udfylder det grå hårs manglende pigment og næsten helt kopierer den naturlige farve. Men håret skal være helt ubehandlet for at genpigmenteringen virker, og det fungerer slet ikke i naturligt rødt hår. 

For at dække nogle få grå hår eller grå udgroninger mellem frisørbesøg, er hårmascara en rigtig god og hurtig løsning. Som navnet antyder, fungerer det lige som en mascara. Børsten giver mulighed for præcis påføring, produktsammensætningen gør det nemt at vaske ud. 

Natural & Easy giver op til 100 % dækning af grå hår.

Sådan plejer du farvet hår

Alle vil gerne have et glansfuldt og velplejet hår! For at forhindre at denne effekt forsvinder skal du anvende et specielt plejeprodukt til farvet hår én gang om ugen. Den rigtige shampoo og conditioner kan også få farven til at holde længere – f.eks. produkter fra Gliss Color Protect & Shine-serien. Produkterne indeholder en innovativ formel og indeholder UV-beskyttende egenskaber og paranøddeolie, der er specielt velegnet til farvet hår.  

Grå hår: indrøm det!

Hvad hvis man gerne vil bevare sine grå hår uden at farve håret? Så læs det her. Du kan sagtens opnå en mere permanent og glansfuld farve og undgå det gule skær forårsaget af sol og sved ved hjælp af en silver shampoo. De blå-violette pigmenter fjerne det gule skær og giver det grå hår et smukt sølvfarvet skær. Du kan veksle mellem denne type shampoo og det produkt, du plejer at bruge, alt efter behov.

En god klipning gør underværker for grå hår. Silver kan mere end nogen anden hårfarve tiltrække opmærksomhed, når det kombineres med en god klipning. Hvad med en frisk lang page eller en stilfuld korthårsfrisure? Få din frisør til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige frisure til din ansigtsform.

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...

  Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • LIVE Virtual Try On

  Eksotiske hårfarver

  LIVE Virtual Try On
  ...

  Live Virtual Try On

  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...

  Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...

  Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...

  I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...

  Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

  ...
 • Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven

  Brunt hår

  Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven
  ...

  Vi har alle sammen prøvet det: Hår ladet med statisk elektricitet, der stritter ud til alle sider og ødelægger dit ellers fænomenale look.

  ...