Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven

Betagende brunetter: Generte, venlige og måske en smule utilnærmelige – sådan er der nogle gange en tendens til, at brunetter bliver opfattet. Men vidste du, at mørkt hår faktisk er lig med højere intelligens og også er særdeles populært hos det modsatte køn? Vi løfter sløret for en række interessante facts om brunetter og alt, hvad du ellers måtte have brug for at vide om den populære hårfarve.

Populære "brownies" som Audrey Hepburn, Romy Schneider, Angelina Jolie og Hertuginde Kate er fire kvinder med to ting til fælles: De er alle brunetter og har taget hele verden med storm! Så hvorfor er det lige, at egenskaber som "artige" og "kedelige" ofte bliver brugt til at beskrive brunetter? Listen over interessante kvinder med mørkt hår er jo nærmest uendelig! Selv nogle af de mest fremtrædende blondiner har ladet sig friste af "den mørke side". Cameron Diaz, Katherine Heigl og Reese Witherspoon har f.eks. alle eksperimenteret med mørkt hår på et eller andet tidspunkt. Og er sluppet virkelig godt fra det! Den seneste forhenværende blondine til at blive medlem af brunettebanden er Felicity Huffman fra hitserien Desperate Housewives. Skuespillerinden er kendt som en blond powerkvinde i den populære tv-serie, men viste sit nye mørke drømmelook frem for første gang til Emmy-uddelingen. Var der nogen, der sagde kedelig husmor? Så glem det!

Ordet "brunette" kommer forresten af det franske "brunâtre", som betyder "brunlig". Vi har tjekket de forskellige facts og fundet ud af, hvorfor mørkt hår er noget helt specielt.

Fact 1: Brunetter er klogere
Det er ikke bare en stereotyp opfattelse, men rent faktisk videnskabeligt bevist. F.eks. har 63 procent af alle kvindelige akademikere i Tyskland mørkt hår. Adskillige undersøgelser viser også, at brunetter oftere bliver forbundet med intelligens.

Fact 2: Brunt er lig med brudstyrke
Stærkt hår: Brunetter har al mulig grund til at være stolte af deres stabile hårstruktur. Mens manker i andre farver kan have større tendens til at knække, har mørkt hår en helt naturlig fordel, når det gælder styling. Hvad enten du er til et look med en vild løvemanke eller snorlige fletninger, medvirker mørkt hår til at få en hvilken som helst frisure til at udstråle vitalitet og elegance.

Fact 3: Mændene har talt: Den eneste ene skal være brunette
En spørgeundersøgelse foretaget af eDarling, et online datingsite, viser, at det modsatte køn forbinder mørkt hår med intelligens, succes, trofasthed og humor. Brunetter virker altså til at kunne levere "hele pakken", og det er måske grunden til, at undersøgelsens adspurgte mænd forestiller sig, at den eneste ene må være brunette.

Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven
Hvad mere kan en mand ønske sig? Skarp, stærk og smuk: Brunetter som modellen Emma Miller kan man nemt forelske sig i!

Fact 4: Altid et lys i mørket
En mørk manke er virkelig god til at reflektere lyset. Det betyder, at brunt hår aldrig bare er brunt. Gyldne og lyse reflekser fra naturens hånd giver mørkt hår et endnu mere stilfuldt udtryk. Denne glans og de mange forskellige nuancer kan fremhæves yderligere med den rette hårpleje. Giv dit brune hår et blændende look ved at bruge en hårolie med flydende krystaller. Skinnende og skønt!

Fact 5: Brunt hår er sødt og helt uimodståeligt
Bogstaveligt talt! Måske har du lagt mærke til, at de forskellige brune farvetoner ofte har særdeles appetitlige og forførende navne. Uanset om det er klassiske farver som karamel, nougat og mørk chokolade eller mere trendy navne som brown sugar, kan alle lade sig friste af de brune nuancer.

Er du klar til en lille smagsprøve? Se flere lækre "brownies" og frisurer til mørkt hår i vores galleri:

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...
 • Highlights i mørkt hår: den ultimative guide

  Brunt hår

  Highlights i mørkt hår: den ultimative guide
  ...