Drømmehår med fantasifarver

I løbet af det seneste år har vi set, at der er blevet brudt med en masse traditionelle hårtendenser. Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser. 

Fremtiden ser lys ud

Det ser ikke ud som om, det vil høre op, og der er ingen tvivl om, at denne farverige tendens vil fortsætte langt ind i 2021.  I løbet af det kommende år kan vi stadig forvente at se en hel palet af farver – fra de lyseste pasteller til de klareste neonfarver. Rød siges at være en vigtig trend – med alle nuancer lige fra klassisk, opsigtsvækkende rouge til intense, rødbrune nuancer. Og i den anden ende af spektret har vi pasteller, som heller ikke forsvinder ud af billedet – men vi kan godt forvente at se mange nye og kreative farvekombinationer og teknikker. 

istock

Sådan finder du dit fantasihår

Som mange andre hårfarver er det ikke altid nemt at skabe og vedligeholde, hvor nogle hårtyper kræver mere arbejde end andre. Hvis du har mørkt hår, og du drømmer om en opsigtsvækkende fantasifarve, er du nok nødt til at blege håret først, hvis du vil have farven til at komme frem. Jo lysere du vil have, dit hår skal være, jo lysere skal dit hår være, når du kommer farven i. Nogle farvenuancer falmer hurtigere, f.eks. pasteller, som indeholder mindre pigment, så de falmer generelt hurtigere end klare farver. Det betyder, at du skal farve håret hyppigere, men på den anden side kan du skifte farve oftere. Når du har valgt farve, er næste skridt at beslutte, hvor du vil have farven – i hele håret, som highlights eller noget midt imellem? Nu begynder den sjove del.

istock

Tre inspirerende looks du kan prøve derhjemme

Pink – fra lys til pastelfarvet

Væk opsigt ved at gå efter en iøjnefaldende, lys pink nuance som Schwarzkopf 093 Shocking Pink fra LIVE. Du kan også blande den med conditioner til en pastelfarvet nuance og skabe din egen to-tonede kombinationseffekt med forskellige lyserøde toner. 

Intens violet

Hvis du har mørkt hår og gerne vil prøve et nyt look med minimal indsats, kan du prøve en hårfarve, der springer afblegningen over og stadig giver dig et levende resultat. En farve som Schwarzkopf L76 Ultra Violet by LIVE er et godt valg til mørkere hår. Resultatet er en flot violet nuance, der vækker opsigt, men som stadig befinder sig i den afdæmpede ende af fantasifarveskalaen.

Lidt farve

Hvis du godt kan lide idéen om fantasifarver og er fristet til at følge tendensen ud i livet, men ikke er helt klar til at opgive din naturlige hårfarve, kan highlights være et godt kompromis. Highlights er strategisk placerede striber i håret, som bogstavelig talt "kigger frem", så du kan eksperimentere med farver, uden at du behøver tage springet fuldt ud. Eftersom highlights ofte er skjult i etagerne, træder de ikke altid så tydeligt frem, men når du bevæger dig eller styler dit hår på en bestemt måde, træder de diskret frem. Hvorfor ikke vælge rød med Schwarzkopf 035 Real Red fra LIVE?

Kun fantasien sætter grænser

Med nogle få plejende tips kan du få dine flotte fantasifarvede lokker til at holde lidt længere – hold dig væk fra solen for at få farven til at holde længere, vask ikke håret for ofte og vask det i lunkent vand. Derudover er alle grænser til for at blive brudt. Hår i 2021 handler om at have det sjovt og vise dine sande farver.

Klar til selv at prøve det? Se vores tutorial for at opnå det bedste resultat med LIVE skyllefarver!

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...
 • Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven

  Brunt hår

  Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven
  ...
 • Highlights i mørkt hår: den ultimative guide

  Brunt hår

  Highlights i mørkt hår: den ultimative guide
  ...