Highlights i mørkt hår: den ultimative guide

Uanset om du bare drømmer om lidt spil i håret eller er ude efter markant kontrast, er highlights både den nemmeste og hurtigste måde at gøre det på. Ligesom der er utallige nuancer at vælge mellem, er der også forskellige teknikker, som giver dig mulighed for at opnå præcis det resultat, du drømmer om. Læs mere her om hvordan du gør. 

Genvej til et nyt look

Går du efter at blive et par nuancer lysere, samtidig med at du er lidt mådeholden? Så kan highlights være svaret på dine bønner. Highlights i mørkt hår giver et diskret farvespil og kaster et varmt, gyldent skær over håret i kontrast til huden og giver håret flotte solskinsstriber. Der findes utrolig mange flotte looks og teknikker at vælge imellem, og de fleste er langt mindre tidskrævende og kræver mindre vedligeholdelse end en blond helfarve, plus at du bliver forskånet for de skader, som blegning af hele håret kan forårsage. Det er en nem måde at skabe forandring, når du ikke har lyst til en komplet make-over, selv om resultaterne både kan være diskrete eller markante.

Highlight inspiration

Highlight inspiration
istock

Klassiske blonde highlights

Klassiske blonde highlights skaber en flot kontrast i mørkebrunt hår. Det er perfekt, hvis du har mørkt hår og drømmer om lidt forandring uden at bruge rigtig lang tid på det. Det er en moderne stylingteknik, hvor du selv bestemmer effekten – fra nogle få strategisk placerede diskrete striber omkring ansigtet til highlights i hele håret for at skabe mere kontrast og drama. Du kan selv lave highlights derhjemme og skabe looket, og sammen med produktet følger en hætte, som giver dig fuld kontrol over dine highlights (f.eks. Blonde M1 Super Highlights). 

TIP: Diskrete highlights giver fladt og glat hår dybde og fylde rent visuelt. For dem med krøllet eller bølget hår er effekten endnu mere markant!

Hvis du vil have et mere naturligt look, er 'balayage' et godt valg. Begrebet ’balayage’ kommer af det franske ord ’balayer’ som betyder at feje eller børste, og teknikken består i at farve de lyse striber med fri hånd. Teknikken bruges normalt til at skabe en mørkere bundfarve og lysere spidser, hvilket giver et mere gradueret look med mere farvespil og diskrete blonde highlights, som vokser mere naturligt ud. Det gør hår, der er farvet med balayage -teknikken meget lettere at vedligeholde sammenlignet med andre highlighting-teknikker. Det er op til dig, hvor lyst du vil have dit hår  – fra ask og karamelfarver til et varmere og mere naturligt look, eller lysere blonde nuancer for at skabe en solbleget effekt. Få looket med Blonde M3+ Easy Highlights.  

TIP: Hvis det er første gang, du farver hår derhjemme, bør du kun vælge et par nuancer lysere, da resultatet ellers kan blive for markant. Så kan du altid være mere vovet næste gang. 

Tonede highlights – gå efter farve
istock

Tonede highlights – gå efter farve

Hvorfor gå efter det konventionelle, når du kan prøve nogle nye, forførende farver! Hvorfor ikke gå efter røde eller lilla toner af  highlights med washout-farver LIVE 092 Pillar Box Red eller LIVE 094 Purple Punk? De skaber bevægelse, spil og varme i håret, og danner samtidig kontrast i mørkt hår. Selv om det ikke er en vedligeholdelsesfri teknik – fordi striberne kræver lysning før farven påføres – så er de flotte resultater det hele værd. 

Highlight produkter

Uanset hvilken effekt du går efter –diskret balayage, gradueret ombré eller mere markante highlights – så er vores BLONDE-produkter specielt udviklet til at give dig kreativ frihed til at skabe dit eget highlightede look. Til både Blonde M1 og M3+ medfølger hætte og pensel, der gør det nemt for at dig lave striber i håret, præcist hvor og hvordan du vil have dem. Den medfølgende plejende balsam, Blonde Conditioner, styrker din hårstruktur og sørger for, at dit nyfarvede hår holder sig smukt og glansfuldt. 

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...
 • Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven

  Brunt hår

  Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven
  ...