Skip to Content

Highlights i mørkt hår: den ultimative guide

Uanset om du bare drømmer om lidt spil i håret eller er ude efter markant kontrast, er highlights både den nemmeste og hurtigste måde at gøre det på. Ligesom der er utallige nuancer at vælge mellem, er der også forskellige teknikker, som giver dig mulighed for at opnå præcis det resultat, du drømmer om. Læs mere her om hvordan du gør. 

Genvej til et nyt look

Går du efter at blive et par nuancer lysere, samtidig med at du er lidt mådeholden? Så kan highlights være svaret på dine bønner. Highlights i mørkt hår giver et diskret farvespil og kaster et varmt, gyldent skær over håret i kontrast til huden og giver håret flotte solskinsstriber. Der findes utrolig mange flotte looks og teknikker at vælge imellem, og de fleste er langt mindre tidskrævende og kræver mindre vedligeholdelse end en blond helfarve, plus at du bliver forskånet for de skader, som blegning af hele håret kan forårsage. Det er en nem måde at skabe forandring, når du ikke har lyst til en komplet make-over, selv om resultaterne både kan være diskrete eller markante.

Highlight inspiration

Highlight inspiration
istock

Klassiske blonde highlights

Klassiske blonde highlights skaber en flot kontrast i mørkebrunt hår. Det er perfekt, hvis du har mørkt hår og drømmer om lidt forandring uden at bruge rigtig lang tid på det. Det er en moderne stylingteknik, hvor du selv bestemmer effekten – fra nogle få strategisk placerede diskrete striber omkring ansigtet til highlights i hele håret for at skabe mere kontrast og drama. Du kan selv lave highlights derhjemme og skabe looket, og sammen med produktet følger en hætte, som giver dig fuld kontrol over dine highlights (f.eks. Blonde M1 Super Highlights). 

TIP: Diskrete highlights giver fladt og glat hår dybde og fylde rent visuelt. For dem med krøllet eller bølget hår er effekten endnu mere markant!

Hvis du vil have et mere naturligt look, er 'balayage' et godt valg. Begrebet ’balayage’ kommer af det franske ord ’balayer’ som betyder at feje eller børste, og teknikken består i at farve de lyse striber med fri hånd. Teknikken bruges normalt til at skabe en mørkere bundfarve og lysere spidser, hvilket giver et mere gradueret look med mere farvespil og diskrete blonde highlights, som vokser mere naturligt ud. Det gør hår, der er farvet med balayage -teknikken meget lettere at vedligeholde sammenlignet med andre highlighting-teknikker. Det er op til dig, hvor lyst du vil have dit hår  – fra ask og karamelfarver til et varmere og mere naturligt look, eller lysere blonde nuancer for at skabe en solbleget effekt. Få looket med Blonde M3+ Easy Highlights.  

TIP: Hvis det er første gang, du farver hår derhjemme, bør du kun vælge et par nuancer lysere, da resultatet ellers kan blive for markant. Så kan du altid være mere vovet næste gang. 

Tonede highlights – gå efter farve
istock

Tonede highlights – gå efter farve

Hvorfor gå efter det konventionelle, når du kan prøve nogle nye, forførende farver! Hvorfor ikke gå efter røde eller lilla toner af  highlights med washout-farver LIVE 092 Pillar Box Red eller LIVE 094 Purple Punk? De skaber bevægelse, spil og varme i håret, og danner samtidig kontrast i mørkt hår. Selv om det ikke er en vedligeholdelsesfri teknik – fordi striberne kræver lysning før farven påføres – så er de flotte resultater det hele værd. 

Highlight produkter

Uanset hvilken effekt du går efter –diskret balayage, gradueret ombré eller mere markante highlights – så er vores BLONDE-produkter specielt udviklet til at give dig kreativ frihed til at skabe dit eget highlightede look. Til både Blonde M1 og M3+ medfølger hætte og pensel, der gør det nemt for at dig lave striber i håret, præcist hvor og hvordan du vil have dem. Den medfølgende plejende balsam, Blonde Conditioner, styrker din hårstruktur og sørger for, at dit nyfarvede hår holder sig smukt og glansfuldt. 

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...

  Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...

  Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår.

  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...

  Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • LIVE Virtual Try On

  Eksotiske hårfarver

  LIVE Virtual Try On
  ...

  Live Virtual Try On

  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...

  Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...

  I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...

  Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

  ...