Skip to Content

Farvel til ujævnt farvet hår

Du ville bare pifte din hårfarve lidt op med en hårtoner, eller du havde bestemt dig for at ændre hele dit udseende sammen med din hårfarve. I stedet for det er du endt med multifarvet, skjoldet hår. Har du nogensinde været i den her situation før? Du bliver sikkert glad for at høre, at der er ekspertise og midler til at afhjælpe ulykken.

Der kan være flere grunde til, at dit hår optager farve ujævnt. Du kan have påført farven forkert, pigmentrester i dit hår kan forvride farveresultatet, du kan have rester af stylingprodukter i håret eller din hårstruktur kan være ujævn. Uanset hvad grunden er, skal der nu handles hurtigt.

Hav mod til at ændre din hårfarve

Før du farver dit hår igen, bør du vaske håret med peelingshampoo. Giv så dit hår en nærende hårkur for at reparere de strukturelle skader i håret. Brug samme produkt som før til den nye farvebehandling. Hvis du bruger en mørkere farve, bør du reducere behandlingstiden for gradvist at udjævne farveforskellene.

Den mørke side

Hvad gør man, når regelmæssigt farvet hår bliver mørkere med hver eneste farvebehandling? Hvis du bruger en intensiv farvetoner eller en permanent farve, så påfør først det nyudvoksede hår farven, og først de sidste få minutter af behandlingstiden påføres hele håret farven. Skyllefarver eller tonere bør være vasket ud af håret, før en ny farve påføres. Det forhindrer pigmenterne i at hobe sig op ned imod hårspidserne.

I øvrigt har spidserne af længere hår en tendens til at være mere porøse og derfor optage højere koncentrationer af pigment. Påfør derfor det nyudvoksede hår farve først og kun spidserne i de sidste få minutter af behandlingstiden. Det hjælper også jævnligt at behandle spidserne af langt hår med intensive hårkure. Kurene er afgørende for at sikre jævne farveresultater.

Korthårsfrisureløsningen

Det er ganske vist en noget radikal løsning og kun relevant for de mest alvorlige farveuheld. Men det er særdeles effektivt at klippe håret, hvis de spaltede spidser har opsuget mere pigment end resten af håret. Det sker meget ofte med spaltede eller porøse hårspidser. Når spidserne forsvinder med en korthårsfrisurer, er håret igen sundt og farveresultatet bliver jævnt.

Den sidste udvej

Er det alt sammen for meget og for stort et arbejde for dig? Et besøg hos din frisør kan redde dig fra flere hårkriser. Hvis du er i tvivl kan din hårstylist lægge lidt striber i dit hår for at aflede opmærksomheden fra farvningen.

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...

  Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...

  Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår.

  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...

  Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • LIVE Virtual Try On

  Eksotiske hårfarver

  LIVE Virtual Try On
  ...

  Live Virtual Try On

  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...

  Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...

  I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...

  Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

  ...