Skip to Content

Hvad er Balayage?

Hvad er Balayage?

Farveteknologien, som er efterspurgt af mange, tryller en wow-faktor frem i dit hår - og ser utroligt naturlig ud. Men hvad vil balayage rent faktisk sige? I denne artikel fortæller vi dig om det: Hvordan det virker, hvordan det adskiller sig fra ombré, og hvilke farver man skal gå efter.  

Bala-hva?

Vad är balayage?

Ordet kommer af fransk 'balayer', som betyder at feje eller børste. Balayage er en hårfarvningsteknik, hvor farven håndmales på håret for at skabe et naturligt solbleget udseende. Teknikken, der er udviklet af franske professionelle frisører, har nu opnået popularitet i hele verden.

Den adskiller sig fra den traditionelle farvningsteknik, hvor de enkelte lokker farves fra spidserne til hårrødderne, idet frisøren med balayage arbejder frit med farven i håret for at opnå en mere naturlig dækning. Placeringen af farve kan tilpasses efter den enkeltes ønsker, og teknikken fokuserer på at tilføre en lysere farve rundt om ansigtet med en jævn overgang til mørkere hårrødder, som man ofte ikke gør noget ved. 

Med balayage kan frisøren skabe forskellige farveintensiteter ved hjælp af forskellige børster, der hver især egner sig til den pågældende hårtype. Ved at kombinere mørkere nuancer med lysere toner er teknikken perfekt til at fremhæve ansigtet og skabe et individuelt look, som kan blødgøre eller indramme ansigtstræk.  

Hvordan adskiller balayage sig fra ombré?

Farveteknikken ved ombré skaber en gradvis udtoning af farve, ofte fra mørkere hårrødder til lysere spidser. For at skabe en stærkere vandret kontrast mellem de to farver, skabes ombré normalt ved at komme farve i enten den øverste eller nederste del af håret i niveau med øret. Stilen kan også opnås ved den omvendte påføring, hvor man går fra lysere hårrødder til mørkere spidser - denne stil kaldes tofarvet. I modsætning til balayage påføres ombré ikke på individuelle hårlokker. Den væsentligste forskel på de to teknikker er derfor kontrasten mellem de påførte nuancer, hvor balayage i modsætning til ombré sigter mod at opnå en naturligere farveovergang.  

Hvilke hårfarver kan bruges til balayage?

Det bedste ved balayage er, at alle farver kan bruges. Du kan live håret op ved at vælge en mere naturlig farve eller gå efter en  dristig forandring og vælge en ny kombination. Uanset om du går efter de klassiske solblegede blonde spidser sammen med mørkt hår eller et strejf af lys pink med mørkere hårrødder - slutresultatet vil med garanti blive en showstopper. 

Hvorfor ikke prøve det selv?

Hvorfor ikke prøve det selv inden for dit hjems trygge rammer. Kom i gang med din balayage-rejse med vores Schwarzkopf Blonde farvekit. 

M1 Super Slingor

Brug hætten til striber eller den nemme applikatorbørste til at skabe dit helt eget look.

Efter lysningsprocessem styrker Blonde-balsamen hårstrukturenog giver en glat fornemmelse. Lysner med op til 4 til 6 nuancer ved striber. Passer til mellemblondt til mellembrunt hår.

M3+ Easy Highlights

Den medfølgende nemme applikator gør det nemt at lave lyse striber: Du kan vælge mellem to forskellige resultater - smalle eller brede striber, som vil danne en skinnende kontrast til din naturlige hårfarve. Efter lysningsprocessen styrker Blonde-balsamen hårstrukturen og giver en glat fornemmelse. Lysning op til 3-5 toner for lyse striber. Velegnet til lysblond eller mørkblond.  

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...

  Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...

  Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår.

  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...

  Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • LIVE Virtual Try On

  Eksotiske hårfarver

  LIVE Virtual Try On
  ...

  Live Virtual Try On

  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...

  Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...

  I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...

  Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

  ...