Sådan farver du hårrødderne hjemme

Opfriskning af hårrødder - Sådan farver du hårrødderne hjemme

Uanset om dit hår er rødt, karamelbrunt, sort, stribet, platinblond, askebrunt eller gyldenblond - farver du regelmæssigt dit hår? Så ved du sikkert, hvor irriterende det er, når dine hårrødder begynder at blive synlige. Heldigvis kan du farve dine hårrødder hjemme. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du selv kan farve dine hårrødder.

Uanset om det er din naturlige hårfarve eller generende gråt hår, der viser sig neden for farvningen, kan du slippe af med det ved at farve dine hårrødder hjemme. Hvis du vælger en farvenuance, vil denne gradvist vaskes ud og vare omkring seks til otte uger. I dette tidsrum vil du være nødt til at genfarve dine hårrødder oftere. Derfor er en farvning måske være den bedste idé, da den holder meget længere. Hvis du ikke tør farve hårrødderne selv, er der andre muligheder som f.eks. hårpudder eller specielle frisurer, der hjælper dig med at skjule dine rødder, i hvert fald en kort tid.

Farvning af dine hårrødder - sådan gør du!

Når du skal farve dine hårrødder, skal du bruge en spidskam og det korrekte hårfarveprodukt. Sørg for, at den nye farve ligger tæt på din øvrige hårfarve, så du får et ensartet resultat. Tag dine smykker af, tag en gammel t-shirt på, og tag et mørkt håndklæde over skuldrene for at beskytte dig mod farvestænk. Du har også brug for hårnåle eller hårklemmer for at holde individuelle dele af håret på plads. Andre redskaber som f.eks. engangshandsker ligger i æsken med hårfarveproduktet. Vi vil nu forklare, hvordan du kan farve dine hårrødder selv, trin for trin:

 1. Find din nuværende hårfarve på et farvekort og den nuance, du ønsker at opnå, for at vælge det rigtige produkt.
 2. Del dit hår i fire sektioner. Du kan gøre dette nemt ved hjælp af spidskammen. Brug den til at skabe en vandret linje hen over baghovedet fra øre til øre. Inddel den lave del i to lige store sektioner med en midterskilning. Håret øverst på hovedet deles ligeledes i to lige store dele ved hjælp af en midterskilning.
 3. Nu er det tid til farven. Start med baghovedet, da håret der tager længere om at absorbere farven end håret oven på hovedet. Gør dette ved at tage den nederste del af håret og begynde at komme farven på hårrødderne. Sørg for at hårbunden er fuldstændig dækket med farve, men pas også på, at du ikke farver for meget hen over allerede farvet hår. Dette vil give dig et ensartet resultat.
 4. Nu, hvor håret nedenunder er farvet, er det tid til at gå videre til det næste sektion. Ved hjælp af spidskammen regner du ud, hvor langt en centimeter er fra hårbunden og begynder at tilføre farve på til dette punkt. Gentag proceduren lok for lok, indtil den første sektion af håret er farvet.
 5. Næste trin er at farve anden sektion af håret og fortsætte på samme måde som i første med at farve hårrødderne fra hårbunden til ca. en centimeter op ad hårstrået.
 6. Nu er det tid til at ordne de to øverste sektioner - gentag trinene og arbejd dig frem til panden.
 7. Nu kan du lade hårfarven udføre sin magi. Den præcise tid, du skal lade farven sidde i håret, vil være skrevet på æsken. Sæt en alarm eller en timer på din smartphone, så du ikke glemmer tiden.
 8. Når alarmen begynder at give lyd, er det tid til at skylle farven ud. Når skyllevandet bliver klart, betyder det, at dit hår er godt skyllet. Brug en conditioner, der vil give dit nyfarvede hår den rette glans.
 9. Nu kan du føntørre og style det efter behag!
Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...
 • Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven

  Brunt hår

  Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven
  ...