Skip to Content

Sådan farver du hårrødderne hjemme

Opfriskning af hårrødder - Sådan farver du hårrødderne hjemme

Uanset om dit hår er rødt, karamelbrunt, sort, stribet, platinblond, askebrunt eller gyldenblond - farver du regelmæssigt dit hår? Så ved du sikkert, hvor irriterende det er, når dine hårrødder begynder at blive synlige. Heldigvis kan du farve dine hårrødder hjemme. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du selv kan farve dine hårrødder.

Uanset om det er din naturlige hårfarve eller generende gråt hår, der viser sig neden for farvningen, kan du slippe af med det ved at farve dine hårrødder hjemme. Hvis du vælger en farvenuance, vil denne gradvist vaskes ud og vare omkring seks til otte uger. I dette tidsrum vil du være nødt til at genfarve dine hårrødder oftere. Derfor er en farvning måske være den bedste idé, da den holder meget længere. Hvis du ikke tør farve hårrødderne selv, er der andre muligheder som f.eks. hårpudder eller specielle frisurer, der hjælper dig med at skjule dine rødder, i hvert fald en kort tid.

Farvning af dine hårrødder - sådan gør du!

Når du skal farve dine hårrødder, skal du bruge en spidskam og det korrekte hårfarveprodukt. Sørg for, at den nye farve ligger tæt på din øvrige hårfarve, så du får et ensartet resultat. Tag dine smykker af, tag en gammel t-shirt på, og tag et mørkt håndklæde over skuldrene for at beskytte dig mod farvestænk. Du har også brug for hårnåle eller hårklemmer for at holde individuelle dele af håret på plads. Andre redskaber som f.eks. engangshandsker ligger i æsken med hårfarveproduktet. Vi vil nu forklare, hvordan du kan farve dine hårrødder selv, trin for trin:

 1. Find din nuværende hårfarve på et farvekort og den nuance, du ønsker at opnå, for at vælge det rigtige produkt.
 2. Del dit hår i fire sektioner. Du kan gøre dette nemt ved hjælp af spidskammen. Brug den til at skabe en vandret linje hen over baghovedet fra øre til øre. Inddel den lave del i to lige store sektioner med en midterskilning. Håret øverst på hovedet deles ligeledes i to lige store dele ved hjælp af en midterskilning.
 3. Nu er det tid til farven. Start med baghovedet, da håret der tager længere om at absorbere farven end håret oven på hovedet. Gør dette ved at tage den nederste del af håret og begynde at komme farven på hårrødderne. Sørg for at hårbunden er fuldstændig dækket med farve, men pas også på, at du ikke farver for meget hen over allerede farvet hår. Dette vil give dig et ensartet resultat.
 4. Nu, hvor håret nedenunder er farvet, er det tid til at gå videre til det næste sektion. Ved hjælp af spidskammen regner du ud, hvor langt en centimeter er fra hårbunden og begynder at tilføre farve på til dette punkt. Gentag proceduren lok for lok, indtil den første sektion af håret er farvet.
 5. Næste trin er at farve anden sektion af håret og fortsætte på samme måde som i første med at farve hårrødderne fra hårbunden til ca. en centimeter op ad hårstrået.
 6. Nu er det tid til at ordne de to øverste sektioner - gentag trinene og arbejd dig frem til panden.
 7. Nu kan du lade hårfarven udføre sin magi. Den præcise tid, du skal lade farven sidde i håret, vil være skrevet på æsken. Sæt en alarm eller en timer på din smartphone, så du ikke glemmer tiden.
 8. Når alarmen begynder at give lyd, er det tid til at skylle farven ud. Når skyllevandet bliver klart, betyder det, at dit hår er godt skyllet. Brug en conditioner, der vil give dit nyfarvede hår den rette glans.
 9. Nu kan du føntørre og style det efter behag!
Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...

  Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...

  Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår.

  ...
 • LIVE Virtual Try On

  Eksotiske hårfarver

  LIVE Virtual Try On
  ...

  Live Virtual Try On

  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...

  Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...

  Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...

  I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...

  Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

  ...