Skip to Content

Hvad er en sombré?

Hvad er en sombré?

Vi har alle sammen hørt om ombré – den nu mangeårige favorit med stor kontrast mellem to farvenuancer. Men hvad er så en sombré? Sombré er en forkortelse for "soft ombré", som betyder "diskret farvenuancering", og skiller sig ud ved, at farvenuanceringen er mere diskret og ofte laves med flere farver end en fuld ombré. Det bedste ved det er, at den fremhæver kontrasten i håret mellem mørkt og lyst uanset farve og længde. 

Er ombré så fortid? Tværtimod. Den vil altid være en favorit hos dem, der går efter et naturligt og solkysset look. Men eftersom det tofarvede look med en mørk farve ved hårrødderne og en lys farve i spidserne stadig er det, som trendsætterne går efter, var det tid til en opdatering. Med det afdæmpede ombré-look bliver overgangen mellem nuancerne – normalt fra mørkt til lyst – meget mere diskret og afdæmpet. Ved ombré-farvet hår kan farvespektret fra hårgrænsen til spidserne bevæge sig over i helt op til seks forskellige nuancer, hvorimod sombré-farvet hår kun har et farvespektrum på tre nuancer. Overgangene er også mindre markante, hvilket får farvemønstret til at se mere naturligt ud. 

Hvordan skiller Sombré sig ud fra Ombré og Balayage?

Hvordan skiller sombré sig ud fra ombré? Det gør det ganske enkelt ved, at sombré, som navnet også antyder, er en meget mere diskret version af ombre. Farvningsmetoden ved ombré og sombré er stort set den samme: i stedet for at bruge en pensel påføres den lyse farve med kam for at opnå den ultimative farvenuancering i håret. Derudover kan der bruges særlige flettemetoder for at opnå det naturlige sombré-look og skabe spændende kontraster. Disse minihårstrå, der kombinerer mørke og lyse nuancer, er med til at skabe et endnu mere diskret og personligt look.  

Hvordan skiller sombré sig ud fra balayage? Ved balayage varierer de lysere nuancer – uanset om mere hår farves omkring ansigtet, eller der er fokus på spidserne. Uanset deres placering, er disse hårstrå normalt mere synlige end ved sombré, hvor farveovergangen er meget diskret. Der anvendes ofte tonere for at gøre overgangen endnu mere afdæmpet. 

Fungerer hårfarvetrenden til alle hårnuancer?

Den klassiske farvekombination til ombré-looket er blond og brun, hvorimod sombré er velegnet til mange forskellige farvekombinationer. Så verden ligger for dine fødder – tænk bare på brunt hår, der går til røde eller lilla hårstrå i sort. Hvorfor ikke – den utrolig nemme sombré-farvning gør det muligt at kombinere mange forskellige farver og skabe en personlig stil. Det gælder også forskellige frisurer, da det ikke er et must, at du har langt hår for at farve spidserne lyse. Det ser også flot ud til en bob eller en pixie.

Grunde til at prøve det:

 • Alle efterspørger det naturlige: takket være de mere afdæmpede overgange og mere diskrete farveforskelle, ser dette look næsten helt naturligt frem for farvet ud. 
 • Sombré er for alle: de lysnede spidser ser flot ud, uanset hvilken længde hår du har. 
 • Fantastisk til korthårsfrisurer: den diskrete farvenuancering skaber volumen, dybde og struktur. 
 • Farve-kick: med sombré kan du give din naturlige hårfarve en cool effekt på ingen tid. 
 • Du kan roligt prøve det: du kan nemlig bare lade farven gro ud igen, da der ikke er nogle markante farveovergange.

Klar til selv at prøve det?

Find den rette blonde nuance til din sombré-farvning i vores Blonde-sortiment, der indeholder blonderingsprodukter, der tager det gullige skær og lysner dit hår med op til ni toner (afhængig af din oprindelige farve). Overvejer du at blive lidt lysere? Prøv Blonde L1+ Extreme Lightener eller L1++ Extreme Lightener Plus. Hvis du har brug en mere diskret blond farve, så prøv M1 Super Highlights. 

Er du mere vovet? Så prøv en af nuancerne fra den farverige Live-serie! Hvorfor ikke prøve LIVE Color XXL 87 Mystic Violet eller LIVE Color XXL 35 Real Red? Gå til produktsiderne, hvor du finder vores farvetips, og tag på sombré-opdagelse allerede i dag!

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...

  Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...

  Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår.

  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...

  Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • LIVE Virtual Try On

  Eksotiske hårfarver

  LIVE Virtual Try On
  ...

  Live Virtual Try On

  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...

  Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...

  I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...

  Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

  ...