Skip to Content

Permanent farve eller skyllefarve?

Permanent farve eller skyllefarve?

Intet er mere effektivt i forhold til at få en makeover end en ny hårfarve. Men hvilken hårfarvningsmetode er den rette for dig: permanent farve eller skyllefarve? Vi kigger nærmere på de forskellige nuancer for at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning. Hvilke forskelle er der mellem de to produktgrupper, hvilke fordele har hver enkelt, og hvilke resultater kan du forvente af de pågældende metoder?

Du har allerede valgt din nye hårfarve, men er måske ikke helt sikker på, hvilken farvningsmetode der er bedst at bruge. Overordnet set har du to valgmuligheder: permanent farve eller skyllefarve. Hvilket produkt, der i sidste ende egner sig bedst til dig, afhænger af flere forskellige faktorer. Vi hjælper dig med at træffe det rigtige valg i forhold til dit nye look.

Permanent farve vs. skyllefarve: Et spørgsmål om tid

Metodernes forskellige holdbarhed skyldes, at produkterne til hver enkelt fungerer på forskellig vis. Ved permanent farvning trænger pigmenterne ind i hårets skællag, det vil sige ind i det inderste af hårstrået. Alkaliske stoffer, såsom ammoniak, åbner hårfibrene og baner vejen for de nye pigmenter. Den nye hårfarve sætter sig godt fast og kan ikke skylles ud. I stedet vil farven med tiden vokse ud, i takt med at den naturlige farve begynder at titte frem igen. Regelmæssig farvning af håret sikrer et velplejet udseende og vedvarende skønhed.

Ved brug af skyllefarve er regelmæssig vedligeholdelse af farven til gengæld ikke nødvendig, da pigmenterne falmer med tiden. Det skyldes, at farven kun påføres det yderste af hårfibrene. Efter seks til otte hårvaske vil det nye look være forsvundet igen.

Du er muligvis også stødt på et andet produkt på butikshylden med hårfarve: semi-permanent hårfarve. Dette produkt er en mellemting. Midlet fungerer i princippet på samme måde som permanent farve, eftersom farven også trænger ind i håret, men pigmenterne falmer efter noget tid, ligesom det er tilfældet med skyllefarve. Den naturlige hårfarve vender tilbage efter ca. 28 hårvaske.

Permanent farve vs. skyllefarve: Egnethedstest

Hvilket farveprodukt gør hvad? Her får du en praktisk oversigt over fordelene ved hver enkelt farvningsmetode:

Fordele ved permanent farve:

 • Et helt nyt look: Du får vedvarende resultater og kan ændre din hårfarve markant og permanent. Perfekt, hvis du er helt sikker på din beslutning!
 • Kom ud af gråzonen: Permanent farve dækker grå hår op til 100 procent. Måske har du fundet vejen til evig ungdom!
 • Det lysner forude: Vil du gå fra brunette til blondine? Det er nemt! Permanent farve kan også lysne mørkt hår. Det skyldes, at produkter til afblegning indeholder brintoverilte, som fjerner de naturlige mørke pigmenter fra dit hår. På denne måde kommer den lysere nuance virkelig til sin ret.

Fordele ved skyllefarve:

You need to accept cookies to play this video

 • Perfekt til eksperimenterende typer: Da farven kun bliver midlertidigt i håret, kan du prøve nye nuancer uden at løbe en stor risiko.
 • Skånsom mod håret: Pigmenterne sætter sig kun på ydersiden af håret, hvorved skællaget ikke åbnes, og det giver en ny farve på en mere skånsom måde.
 • Bedre balance: Farven falmer jævnt, så du undgår store farveforskelle mellem udgroningen og resten af håret, efterhånden som det vokser ud.
 • Ekstra glans: Du kan holde dig til din naturlige hårfarve og give den et frisk pust med en skyllefarve. Det tilfører glans ganske diskret.
LIVE Ultra Bright or Pastel 092
LIVE Ultra Bright or Pastel 092

Som du kan se, er der store fordele ved begge farvningsmetoder. Om du i sidste ende vælger permanent farve eller skyllefarve afhænger af, hvad du vil have ud af din nye hårfarve, og hvilke resultater du ønsker at opnå.

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...

  Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...

  Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår.

  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...

  Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • LIVE Virtual Try On

  Eksotiske hårfarver

  LIVE Virtual Try On
  ...

  Live Virtual Try On

  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...

  Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...

  I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...

  Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

  ...