Skip to Content

Alt, hvad du har brug at vide om at blive gråhåret

At blive gråhåret er uundgåeligt – det sker for os alle på et tidspunkt. Heldigvis er der på grund af holdningsændringer og sociale normer ikke længere den samme følelse af panik ved det første syn af grå hår. I forlængelse af den udvikling, vi har set i løbet af de seneste par år, vil vi i 2021 se et stigende antal kvinder og mænd, der er ovenud begejstrede for deres naturlige grå hår eller endda farver deres hår gråt! At blive gråhåret er en meget personlig og inspirerende rejse, og vi er her for at hjælpe – læs mere om alt, der er værd at vide om at få gråt hår! 

Den fysiske proces

Så lad os komme tilbage til det basale og prøve at forstå, hvorfor vi i det hele taget bliver gråhårede. Altså hårsækkene indeholder et farvestof, der hedder melanin (pigmentet i håret), og når kroppen stopper med at danne melanin, mister håret sin farve og bliver gråt eller hvidt. Det er meget forskelligt, hvornår de første grå hår viser sig – og det afhænger mest af alt om de gener, man har. Man kan være 16 år, når de første hvide striber viser sig i håret, eller man kan være først i 40'erne eller 50'erne, før det sker. Generelt vil de fleste kvinder i 30’erne have fået deres første grå hår, og som 50-årige vil de fleste kvinder sandsynligvis være 50 % gråhårede. Når farvepigmentet aftager, vil man også se, at håret ændrer struktur og bliver kraftigere og grovere. 

istock

Tag med på rejsen mod gråt hår

Hvis du er klar til at stoppe med at farve dit hår og få din naturlige grå hårfarve, skal du vide, at det forpligter. Man vågner ikke bare op en dag med en flot sølvfarvet manke – det er en lang og besværlig proces, der kan tage flere måneder.  Det kræver masser af tålmodighed og vedholdenhed, og det er op til dig, hvordan du vil gribe det an. Læs mere om tre forskellige tilgange til at få gråt hår nedenfor.

Lad håret vokse

Det er den nemmeste og billigste løsning, men ikke nødvendigvis den mest flatterende. Lad din udgroning være, og lad naturen klare resten. Til sidst vil udgroningen være vokset helt ud, og tilbage er et flot, naturligt gråt hår.

Blonde product line packshots
Highlighter kits som Blonde M1 Super Highlights eller M3+ Easy Highlights er fantastiske til at opnå et naturligt resultat.

Kort og sødt

Hvis du ikke kan vente på, at dit lange hår vokser ud, kan du altid gribe til saksen. Lad din udgroning vokse et par centimeter, og få derefter klippet en kort frisure, f.eks. en pixie, så overgangen bliver nemmere og kortere.

Striber

Hvis du er ved at blive gråhåret, eller allerede farver dit hår for at dække udgroningen, skal du stoppe med at bruge en grundfarve og begynde med lyse striber. Det vil hjælpe med at aflede opmærksomheden og få farven til at blende diskret ind i det grå hår, så det ikke er helt så synligt. For dem med blondt hår kan overgangen være lidt mere diskret, og highlighter kits som Blonde M1 Super Highlights eller M3+ Easy Highlights er fantastiske til at opnå et naturligt resultat.

Sådan plejer du gråt hår

 • Gråt hår kræver ekstra pleje, fordi det har tendens til at blive tørt og skrøbeligt. Resultatet er, at gråt hår kan se stresset og kedeligt ud. Når du er omkring de 40 år, kan det være en god idé at begynde at bruge speciel anti-aging shampoo og hårpleje. Disse hårplejeprodukter dækker gråt hår med et meget tyndt lag polymerer, ceramider og proteiner for at beskytte det og gøre det ekstra glansfuldt. Leave-in spray fremhæver desuden de flotte naturlige grå hår. Når du har vasket håret, sprayer du bare produktet ind i håret, reder det igennem og styler det, som du plejer. Nyd effekten af denne behandling: Dit grå hår kommer til at føles og se sundere ud.
 • Desværre  er hårtab ret almindeligt senere i livet. Hvis dit hår er tyndt, bør du også bruge en speciel stimulerende lotion til hovedbunden. En af disse stimulerende ingredienser er koffein, der hjælper med at modvirke hårtab ved at stimulere de grå hår ved hårrødderne. Varieret kost har også en positiv effekt på håret og hårvæksten. Dette gælder især biotin (også kendt som H-vitamin), zink, jern, A-, B2-, B6-vitamin.*

*Source: www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth

istock

Forsinket udvikling af gråt hår

Stadig ikke sikker? Måske er du ikke helt klar til at tage springet endnu? Og det er også helt fint. I dag handler det om at træffe de valg, der passer bedst til dig og din livsstil. Gråt hår ser flot ud, men det er vigtigere at være glad og tilfreds med sig selv. Heldigvis er der et væld af fantastiske farvemuligheder til at få dit hår til at se ud, præcis som du ønsker det. Du kan finde produkter tæt på din naturlige farve og med jævne mellemrum friske farven op for at dække de grå hår eller gå efter et helt andet look. Det er helt op til dig. 

Hvis du leder efter en hurtig og nem løsning til, hvordan du farver dine grå hår, så kast et blik på vores artikel “Sådan dækkes grå hår”  – fra farvning af dine første grå hår til håndtering af dit farvede look, vi giver gode tips til vellykkede resultater.

Natural & Easy packshots
Hvis du ønsker at farve dit grå hår, giver Natural & Easy 100 % dækning, hvilket garanterer et naturligt resultat.
Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...

  Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...

  Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår.

  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...

  Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • LIVE Virtual Try On

  Eksotiske hårfarver

  LIVE Virtual Try On
  ...

  Live Virtual Try On

  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...

  Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...

  I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...

  Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

  ...