Skip to Content

Platinblondt hår: Sådan får du looket og vedligeholder farven

Platinblondt hår er kommet for at blive, og vi elsker det! Selv om nuancen ikke er ny for mange af os, så er plantinblondt hår stadig en af de must-have nuancer der fylder på Instagram og den røde løber. I øjeblikket har hashtag #silverhair over 2,2 millioner opslag på Instagram, og populariteten vokser fordi mange ikke er bange for at udtrykke deres personlighed ved at farve håret i smukke iskolde grålige nuancer. Læs mere om, hvorfor du også skal blive platinblond, og vigtigere endnu, hvad du skal overveje for at bevare farven.  

Derfor elsker vi platinblont

Platinblondt hår er den perfekte middelvej, hvis man drømmer om et nyt look, uden at bevæge sig for langt væk fra de mere naturlige nuancer. Adskillige berømtheder har også fået platinblonde lokker...se bare Ariana Grande, Lady Gaga, Rihanna og Jourdan Dunn som baner vejen til platinblond stjernestatus. En anden store fordel ved platinblondt hår er, at der findes et utrolig bredt farvespektrum at vælge imellem lige fra fuldstændig platinblond til de mere grålige nuancer. De kølige toner ser utrolig flotte ud op mod huden, og så fremhæver de øjenfarven. 

Det hele værd

Ligesom med de fleste hårfarver opnås forskellige resultater alt efter hårtype. Hvis du er ægte brunette og drømmer om at blive helt blond, så kræver det lidt ekstra arbejde at få de eftertragtede metalliske lokker. Hvis du har besluttet dig for at farve dit hår i en lys blond farve, bliver du nødt til at afblege dit hår for at komme af med al farven, hvilket muligvis kræver et par blegerunder for at opnå blegeniveau 9. Processen er noget nemmere, hvis du har meget lyst hår fra naturens side, selv om du måske er nødt til at gå et par blegeniveauer op for at fjerne al naturlig farve fra dit hår for at sikre, at hårfarven virker optimalt. 

Tips til vedligeholdelse af platinblondt hår

1. Hårvask

Ligesom andre pastelfarver indholder silver ikke så meget pigment, og bliver ret let skyllet ud. For hyppig hårvask slider på farven, så det er vigtigt at vælge den rigtige shampoo og conditioner, som er beregnet til farvet hår. Lilla shampoo er et godt produkt at bruge, da den indeholder farve, der supplerer de platinfarvede toner og sørger for, at farven holder længere. Et andet produkt, der er utrolig velegnet til vedligeholdelse af farven er Gliss COLOR PROTECT & SHINE, som indeholder en innovativ formel med UV FILTER og PARANØDDEOLIE, der er specielt udviklet til pleje af farvet hår. Det styrker hårets struktur og forsegler hårstråene og giver holdbar farvebeskyttelse i helt op til 12 uger.  

2. Pleje

Eftersom blegning og farvning skader håret, er det vigtigt, at du styrker håret struktur og forsegler hårstråene for at opnå holdbar farvebeskyttelse. GLISS COLOR PROTECT & SHINE-serien indeholder en plejende 2-in-1 hårmaske, der beskytter mod, at farven falmer og går ud i helt op til 12 uger*, og giver intens reparerende pleje og strålende glans. Kom masken i vådt hår før eller efter hårvask, og lad den sidde i håret i 2-3 minutter. Skyl grundigt. Brug den 2-3 gange om ugen for at opnå optimal glans og farvebestandighed. 

*Ved brug sammen med SHP 

TIP: Undgå – eller prøv at reducere mængden af – varme, der kommer i kontakt med dit hår, når du styler det. Frottér nænsomt håret med en håndklæde for at undgå at skade hårstråene, som er mere sarte, når håret er vådt. 

3. Opfriskning 

Platinblonde lokker kræver lidt mere vedligeholdelse end din almindelige farve, og derfor er det vigtigt at få farven frisket op oftere. Hvis du drømmer om en kold platinblond nuance, så giver Live U71 Metallic Silver et smukt platinfarvet look takket være en metallic booster og tilsat kokosolie, der efterlader håret sundt og glansfuldt. 

Hvis du foretrækker en lidt mørkere nuance, eller din naturlige hårfarve har nogle brunere nuancer, er Live U72 Dusty Silver det perfekte look til dig, idet den giver mere farvedybde med kølige toner, metallic glans og anti-fade effekt. Metallic boosteren indeholder kokosolie, der efterlader lokkerne med massere af glans med en kølig metallic finish.  

Farv dit hår platinblondt med LIVE fra Schwarzkopf

You need to accept cookies to play this video

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...

  Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...

  Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår.

  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...

  Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • LIVE Virtual Try On

  Eksotiske hårfarver

  LIVE Virtual Try On
  ...

  Live Virtual Try On

  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...

  Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...

  I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...

  Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...

  Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

  ...