Platinblondt hår: Sådan får du looket og vedligeholder farven

Platinblondt hår er kommet for at blive, og vi elsker det! Selv om nuancen ikke er ny for mange af os, så er plantinblondt hår stadig en af de must-have nuancer der fylder på Instagram og den røde løber. I øjeblikket har hashtag #silverhair over 2,2 millioner opslag på Instagram, og populariteten vokser fordi mange ikke er bange for at udtrykke deres personlighed ved at farve håret i smukke iskolde grålige nuancer. Læs mere om, hvorfor du også skal blive platinblond, og vigtigere endnu, hvad du skal overveje for at bevare farven.  

Derfor elsker vi platinblont

Platinblondt hår er den perfekte middelvej, hvis man drømmer om et nyt look, uden at bevæge sig for langt væk fra de mere naturlige nuancer. Adskillige berømtheder har også fået platinblonde lokker...se bare Ariana Grande, Lady Gaga, Rihanna og Jourdan Dunn som baner vejen til platinblond stjernestatus. En anden store fordel ved platinblondt hår er, at der findes et utrolig bredt farvespektrum at vælge imellem lige fra fuldstændig platinblond til de mere grålige nuancer. De kølige toner ser utrolig flotte ud op mod huden, og så fremhæver de øjenfarven. 

Det hele værd

Ligesom med de fleste hårfarver opnås forskellige resultater alt efter hårtype. Hvis du er ægte brunette og drømmer om at blive helt blond, så kræver det lidt ekstra arbejde at få de eftertragtede metalliske lokker. Hvis du har besluttet dig for at farve dit hår i en lys blond farve, bliver du nødt til at afblege dit hår for at komme af med al farven, hvilket muligvis kræver et par blegerunder for at opnå blegeniveau 9. Processen er noget nemmere, hvis du har meget lyst hår fra naturens side, selv om du måske er nødt til at gå et par blegeniveauer op for at fjerne al naturlig farve fra dit hår for at sikre, at hårfarven virker optimalt. 

Tips til vedligeholdelse af platinblondt hår

1. Hårvask

Ligesom andre pastelfarver indholder silver ikke så meget pigment, og bliver ret let skyllet ud. For hyppig hårvask slider på farven, så det er vigtigt at vælge den rigtige shampoo og conditioner, som er beregnet til farvet hår. Lilla shampoo er et godt produkt at bruge, da den indeholder farve, der supplerer de platinfarvede toner og sørger for, at farven holder længere. Et andet produkt, der er utrolig velegnet til vedligeholdelse af farven er Gliss COLOR PROTECT & SHINE, som indeholder en innovativ formel med UV FILTER og PARANØDDEOLIE, der er specielt udviklet til pleje af farvet hår. Det styrker hårets struktur og forsegler hårstråene og giver holdbar farvebeskyttelse i helt op til 12 uger.  

2. Pleje

Eftersom blegning og farvning skader håret, er det vigtigt, at du styrker håret struktur og forsegler hårstråene for at opnå holdbar farvebeskyttelse. GLISS COLOR PROTECT & SHINE-serien indeholder en plejende 2-in-1 hårmaske, der beskytter mod, at farven falmer og går ud i helt op til 12 uger*, og giver intens reparerende pleje og strålende glans. Kom masken i vådt hår før eller efter hårvask, og lad den sidde i håret i 2-3 minutter. Skyl grundigt. Brug den 2-3 gange om ugen for at opnå optimal glans og farvebestandighed. 

*Ved brug sammen med SHP 

TIP: Undgå – eller prøv at reducere mængden af – varme, der kommer i kontakt med dit hår, når du styler det. Frottér nænsomt håret med en håndklæde for at undgå at skade hårstråene, som er mere sarte, når håret er vådt. 

3. Opfriskning 

Platinblonde lokker kræver lidt mere vedligeholdelse end din almindelige farve, og derfor er det vigtigt at få farven frisket op oftere. Hvis du drømmer om en kold platinblond nuance, så giver Live U71 Metallic Silver et smukt platinfarvet look takket være en metallic booster og tilsat kokosolie, der efterlader håret sundt og glansfuldt. 

Hvis du foretrækker en lidt mørkere nuance, eller din naturlige hårfarve har nogle brunere nuancer, er Live U72 Dusty Silver det perfekte look til dig, idet den giver mere farvedybde med kølige toner, metallic glans og anti-fade effekt. Metallic boosteren indeholder kokosolie, der efterlader lokkerne med massere af glans med en kølig metallic finish.  

Farv dit hår platinblondt med LIVE fra Schwarzkopf

You need to accept cookies to play this video

Relaterede artikler
 • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

  Blond hår

  Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
  ...
 • Gør det selv-highlights

  Blond hår

  Gør det selv-highlights
  ...
 • Sådan dækkes grå hår

  Hårfarvekonsultation

  Sådan dækkes grå hår
  ...
 • Drømmehår med fantasifarver

  Eksotiske hårfarver

  Drømmehår med fantasifarver
  ...
 • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

  Eksotiske hårfarver

  Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
  ...
 • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

  Blond hår

  Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
  ...
 • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

  Blond hår

  Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
  ...
 • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

  Blond hår

  Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
  ...
 • Undgå det gule skær i blondt hår

  Blond hår

  Undgå det gule skær i blondt hår
  ...
 • Mørke rødder i blondt hår

  Blond hår

  Mørke rødder i blondt hår
  ...
 • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

  Blond hår

  Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
  ...
 • Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven

  Brunt hår

  Brunette: Alt hvad du har brug for at vide om hårfarven
  ...