Hvad er en sombré?

Vi har alle sammen hørt om ombré – den nu mangeårige favorit med stor kontrast mellem to farvenuancer. Men hvad er så en sombré? Sombré er en forkortelse for "soft ombré", som betyder "diskret farvenuancering", og skiller sig ud ved, at farvenuanceringen er mere diskret og ofte laves med flere farver end en fuld ombré. Det bedste ved det er, at den fremhæver kontrasten i håret mellem mørkt og lyst uanset farve og længde.  

 

Er ombré så fortid? Tværtimod. Den vil altid være en favorit hos dem, der går efter et naturligt og solkysset look. Men eftersom det tofarvede look med en mørk farve ved hårrødderne og en lys farve i spidserne stadig er det, som trendsætterne går efter, var det tid til en opdatering. Med det afdæmpede ombré-look bliver overgangen mellem nuancerne – normalt fra mørkt til lyst – meget mere diskret og afdæmpet. Ved ombré-farvet hår kan farvespektret fra hårgrænsen til spidserne bevæge sig over i helt op til seks forskellige nuancer, hvorimod sombré-farvet hår kun har et farvespektrum på tre nuancer. Overgangene er også mindre markante, hvilket får farvemønstret til at se mere naturligt ud. 

Hvordan skiller Sombré sig ud fra Ombré og Balayage?

null

Hvordan skiller sombré sig ud fra ombré? Det gør det ganske enkelt ved, at sombré, som navnet også antyder, er en meget mere diskret version af ombre. Farvningsmetoden ved ombré og sombré er stort set den samme: i stedet for at bruge en pensel påføres den lyse farve med kam for at opnå den ultimative farvenuancering i håret. Derudover kan der bruges særlige flettemetoder for at opnå det naturlige sombré-look og skabe spændende kontraster. Disse minihårstrå, der kombinerer mørke og lyse nuancer, er med til at skabe et endnu mere diskret og personligt look.  

 

Hvordan skiller sombré sig ud fra balayage? Ved balayage varierer de lysere nuancer – uanset om mere hår farves omkring ansigtet, eller der er fokus på spidserne. Uanset deres placering, er disse hårstrå normalt mere synlige end ved sombré, hvor farveovergangen er meget diskret. Der anvendes ofte tonere for at gøre overgangen endnu mere afdæmpet. 

Fungerer hårfarvetrenden til alle hårnuancer?

null

Den klassiske farvekombination til ombré-looket er blond og brun, hvorimod sombré er velegnet til mange forskellige farvekombinationer. Så verden ligger for dine fødder – tænk bare på brunt hår, der går til røde eller lilla hårstrå i sort. Hvorfor ikke – den utrolig nemme sombré-farvning gør det muligt at kombinere mange forskellige farver og skabe en personlig stil. Det gælder også forskellige frisurer, da det ikke er et must, at du har langt hår for at farve spidserne lyse. Det ser også flot ud til en bob eller en pixie.

 

 

 

Grunde til at prøve det:

  • Alle efterspørger det naturlige: takket være de mere afdæmpede overgange og mere diskrete farveforskelle, ser dette look næsten helt naturligt frem for farvet ud. 
  • Sombré er for alle: de lysnede spidser ser flot ud, uanset hvilken længde hår du har. 
  • Fantastisk til korthårsfrisurer: den diskrete farvenuancering skaber volumen, dybde og struktur. 
  • Farve-kick: med sombré kan du give din naturlige hårfarve en cool effekt på ingen tid. 
  • Du kan roligt prøve det: du kan nemlig bare lade farven gro ud igen, da der ikke er nogle markante farveovergange.

Klar til selv at prøve det?

Find den rette blonde nuance til din sombré-farvning i vores Blonde-sortiment, der indeholder blonderingsprodukter, der tager det gullige skær og lysner dit hår med op til ni toner (afhængig af din oprindelige farve). Overvejer du at blive lidt lysere? Prøv Blonde L1+ Extreme Lightener eller L1++ Extreme Lightener Plus. Hvis du har brug en mere diskret blond farve, så prøv M1 Super Highlights. 

 

Er du mere vovet? Så prøv en af nuancerne fra den farverige Live-serie! Hvorfor ikke prøve LIVE Color XXL 87 Mystic Violet eller LIVE Color XXL 35 Real Red? Gå til produktsiderne, hvor du finder vores farvetips, og tag på sombré-opdagelse allerede i dag!

Opdag: