Gør det selv-highlights: Det er hurtigt og nemt!

Drømmer du om lidt forandring? Highlights lysner, giver frisuren fylde, skaber bevægelse og spil i håret. Og du kan selv lave highlights derhjemme! Her guider vi dig til flotte highlights. 

 

Afhængig af det valgte highlightingprodukt, kan lysblondt til mellembrunt hår lysnes med op seks nuancer. Ved hjælp af forskellige påføringsmetoder kan du vælge mellem ultrafine highlights, brede highlights eller highlights i forskellige nuancer. Generelt: færre og bredere striber skaber et mere iøjefaldende look, mens mange fine highlights giver en mere naturlig finish. Sådan gør du:

Fine ensartede highlights med hættemetoden

Blonde M1 Slinghätta

Brug den medfølgende hætte og få et naturligt look – påføringen er måske lidt mere tidskrævende end andre metoder, men resultatet er fine og ensartede highlights:

 

Trin 1: Børst det tørre hår godt igennem inden påføringen. Tag hætten på og bind den under hagen. Da kun de øverste lag af dit hår vil blive highlightet er der ingen grund til at skubbe længder og nakkehår ind under hætten, men dæk dem til med et håndklæde.

 

Trin 2: Brug den medfølgende hæklenål til at trække hårlokkerne ud gennem de perforerede huller i hætten. Afhængig af antallet af highlights kan du vælge kun at bruge hvert andet eller tredje hul – eller alle hullerne. Hold nålen så parallelt med hovedbunden som muligt, og med krogen pegende opad.

 

Trin 3: Børst forsigtigt hver hårlok for at undgå filtret hår. Tag de medfølgende plasthandsker på og bland produktet. Trækketiden afhænger af din hårfarve og hvilken highlightereffekt, du ønsker at opnå. Se tabellen for oplysninger om den rette trækketid.

 

Trin 4: Efter endt trækketid, og før du tager hætten af, skyl håret i varmt vand, indtil vandet er klart. Vask herefter håret med shampoo og balsam.  Lad balsammen sidde i tre minutter, skyl håret grundigt og style som du plejer.

 

Anvendt produkt: Blonde M1 Super Slingor

one dam image
Pæne og jævne striber med Blonde M1 Superstriber

Highlights med penselmetoden

null

Naturlige highlights, som giver håret masser af bevægelse og farvespil.

Lav lyse striber i håret med en highlightingpensel – enten fordelt på hele håret eller på mindre områder, som fx dit pandehår. Påføringstips:

 

Trin 1: Børst håret igennem og lav en naturlig skilning.

 

Trin 2: Tag de medfølgende plasthandsker på og bland produktet. Adskil den enkelte hårlok fra det øvrige hår ved at holde den ud fra hovedet. Påfør blandingen med den medfølgende pensel jævnt fra rod til spids, men lad ikke blandingen komme i kontakt med hud eller hovedbund. Vores tip: Undgå at blandingen kommer i kontakt med hovedbunden. Start i stedet påføringen i ca. en halv centimeters afstand fra hovedbunden. Dette vil også få udvoksninger til at se mere naturlige ud.

 

Trin 3: Brug to spejle, når du laver highlights i nakken –  eller bedre endnu, lad en ven hjælpe dig. Trækketiden afhænger af din hårfarve og det ønskede resultat.

 

Trin 4: Når trækketiden er slut, så skyl først håret grundigt i varmt vand og vask derefter håret i en mild shampoo. Massér balsam ind i håret og lad sidde i et par minutter. Skyl håret, og nyd din nye highlights.

 

Anvendt produkt: Blonde M3+ Easy Highlights

Blonde M3 Highlights Result
Striber som ser helt naturlige ud. Lavet med Blonde M3+ Easy Highlights

Highlights med kammetoden

Med en kam på applikatoren kan du lave brede highlights med et enkelt strøg. Brug applikatoren uden kam, hvis du ønsker mere iøjefaldende highlights.

 

Trin 1: Brug spidsen af kammen til at lave en zigzag-skilning, inden du starter påføringen. Så er du garanteret et flot og naturligt resultat. Tip: Test først flasken med highlighterblandingen på et stykke papir. Dette vil give dig en idé om, hvor hårdt du skal trykke på flasken under påføringen.

 

Trin 2: Træk flasken fyldt med highlighterblandingen lodret gennem hver hårsektion, der skal highlightes, med en jævn bevægelse fra rod til spids og med et konstant og ensartet tryk. Følg trækketiden, som fremgår af tabellen i brugsanvisningen. Skyl først håret grundigt i varmt vand, og vask derefter håret med shampoo. Afslut med at massere balsam ind i håret, og lad sidde i et par minutter.

7 Vigtige highlightingtips

1. Foretage en allergitest, inden du går i gang. Anvisningerne i pakken beskriver, hvordan du foretager en allergitest.

 

2. Brug hårfarven umiddelbart efter blanding – og gem ikke eventuelle rester til senere brug! Kun frisk blanding giver et godt resultat.

 

 3. Tildæk aldrig dine highlights med sølvpapir eller en badehætte under trækketiden. Varmeophobningen kan forårsage hårskader.

 

4. Brug en slidt T-shirt og de medfølgende engangshandsker under hårfarvningen. Hvis blandingen kommer på tøjet, kan den give permanente pletter.

 

5. Vær opmærksom på ikke at indånde løst farvepulver, når du hælder pulveret i highlighterblandingen.

 

6. Brug den medfølgende balsam til at pleje håret efter highlighting. Den plejende balsam får farven og håret til at holde sig smuk og glansfuld.

 

7. Highlights og permanent på samme tid kan ikke anbefales. Giv håret lov til at hvile i en uge eller to, inden du går i gang med yderligere behandling.

 

Har du spørgsmål, så kontakt os!

Du er velkommen til at kontakte vores kundeservicemedarbejdere, der sidder parat til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig med at vælge de rigtige produkter til dit hår.

 

 

📧 e-mail: schwarzkopf.dk@henkel.com

 ☎  telefon: 80-88 77 05