Skip to Content

Sådan finder du den rigtige farve til dit hår

Sådan finder du den rigtige farve til dit hår banner
En chokoladebrun farve klæder mange
En chokoladebrun farve klæder mange. Stine Skoli Ommendal har valgt nuance 3.65 Mørk Chokolade, som giver hendes smukke blå øjne en intensiv glød @speiltvillingene
Sara Parikka har valgt farven 6.5 Karamelbrun, som passer perfekt med hendes varme hudtone
Sara Parikka har valgt farven 6.5 Karamelbrun, som passer perfekt med hendes varme hudtone. Nuancer med rødlige pigmenter passer især godt til grønne øjne @saraparikka
Joanna Fingal fik et elegant look med nuancen 7.0 Mellemblond
Joanna Fingal fik et elegant look med nuancen 7.0 Mellemblond, som fremhæver hendes blå øjne. @joannafingal
Mette Marie Lange fik en lækker opfriskning med nuancen 7.0 Mellemblond
Mette Marie Lange fik en lækker opfriskning med nuancen 7.0 Mellemblond, som dækker hendes første grå hår og giver en sund glans @mmleilange

Sådan finder du den rigtige farve til dit hår

At farve håret derhjemme er både en nem og hurtig måde at give dit hår et kærlighedsboost. Men for at opnå det helt rigtige resultat er det vigtigt, at finde den farve, som passer perfekt til dig. Den rigtige nuance giver ikke bare dit hår nyt liv, men giver også din hud en smuk glød og får dine øjne til at funkle endnu mere. ❤

Tag udgangspunkt i din hudtone

For at få det mest naturlige farveresultat er det vigtigt at tage udgangspunkt i din hudtone. En enkel metode til at vurdere om du har en varm eller kold hudtone, er ved at kigge på blodårene på din underarm. Er de grønlige? Så har du højst sandsynligt en varm hudtone, mens blålige blodårer tyder på en kold hudtone. Du kan også tage et kig i dit smykkeskrin – går du mest med sølvsmykker, så har du muligvis en kold hudtone, mens guldsmykker kan tyde på en varmere hudtone.

Brune og sorte nuancer

Hvis du har en kold hudtone, så klæder det dig ofte bedre med neutrale eller kolde farver. Kig efter farvekoder som ender på 0, som f.eks. 5.0 Lysebrun, 4.0 Mellembrun eller 1.0 Sort. Hvis du har en varm hudtone, vil det klæde dig bedre med en varm nuance som 4.65 Kastanjebrun, 6.5 Karamelbrun eller 3.65 Mørk Chokolade.

Blonde nuancer

Hvis du har en kold hudtone, så klæder det dig typisk bedst med et koldere tone, mens en varm blond nuance står flot til en varm hudtone. Only Love har tre flotte blonde nuancer, som alle er neutrale, fra 9.0 Ekstra Lyseblond til en mørkere 7.0 Mellemblond. Disse nuancer passer til dig, uanset om du har en varm eller kold hudtone.

Hvis du har afbleget hår

Hvis du har afbleget hår og vælger en neutral nuance (farvekoder som ender på 0), så anbefaler vi, at du foretager en grundfarvning. Dette gøres let med en niveau 2 toning i en varm tone (gylden/honning) i ca. 10 minutter eller en niveau 3 i vådt hår i 5 minutter. OBS. du kommer ikke til at få et varmt farveresultat pga. grundfarvningen, men derimod et resultat med en smuk neutral nuance.

Husk på

Hvor mørkt farveresultatet bliver, afhænger af hvilken nuance du vælger og hvor mørkt dit hår er inden farvningen. Dette kan du se i farveguiden på produktets bagside eller på farvekortet i butikken. Hvis du allerede har farvet hår, kan nuancen blive mørkere end du havde tænkt dig, og du kan derfor med fordel vælge én nuance lysere. For et naturligt farveresultatet anbefaler vi, at du ikke farver håret mere end 2 nuancer mørkere end din naturlige hårfarve. Ønsker du en meget omfattende farveforandring, kan du spørge vores rådgivning til råds eller henvende dig til din frisør.

Only Love

Schwarzkopfs nye hårfarveserie Only Love giver intensive og holdbare nuancer med massere glans. Produkterne er dermatologisk testet og indeholder hverken alkohol, ammoniak eller silikoner. Farverne er uden PPD og PTD, og er testet og certificeret af ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Produkterne indeholder naturlige ingredienser som havremælk, sojaprotein og arganolie, som alle plejer håret. Only Love hårfarve er ikke bare skabt med kærlighed, den er endda pakket ind i kærlighed – æsken er klimaneutralt produceret.

Find Only Love i Matas, Bilka eller Føtex. ❤

  Relaterede artikler
  • Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve

   Blond hår

   Sådan gør du: Perfekt mørkeblond hårfarve
   ...

   Blond hår består af uendelige nuancer, og mange foretrækker mere oplagte toner som platin, champagne og gylden. Dirty blonde, også kaldet mørkeblond, er blevet overset i mange år. Men nu er den blevet populær igen, og det kan vi godt forstå! Læs alt om den her.

   ...
  • Gør det selv-highlights

   Blond hår

   Gør det selv-highlights
   ...

   Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

   ...
  • Sådan dækkes grå hår

   Hårfarvekonsultation

   Sådan dækkes grå hår
   ...

   Vi viser dig, hvordan du kan skjule dine grå hår og få dit hår til at se naturligt ud. Vil du gerne gå til bekendelse i forhold til dine grå hår? Bare rolig, vi har også noget til dig – scroll ned, og se vores gode råd til, hvordan du håndterer dine naturlige grå hår.

   ...
  • Drømmehår med fantasifarver

   Eksotiske hårfarver

   Drømmehår med fantasifarver
   ...

   Nu hvor det er blevet nemmere end nogensinde at farve hår derhjemme, og hvor der findes produkter i alle regnbuens farver, er der flere og flere, som tager springet og afprøver de mange forskellige fantasirige hårfarver og hårfarveteknikker. Det er en sjov og kreativ måde at udtrykke din personlighed på, og du kan skifte farve lige så ofte, du vil uden at det kræver de helt store anstrengelser.

   ...
  • Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel

   Eksotiske hårfarver

   Forårets og sommerens mest trendy hårfarve: Pastel
   ...
  • LIVE Virtual Try On

   Eksotiske hårfarver

   LIVE Virtual Try On
   ...

   Live Virtual Try On

   ...
  • Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme

   Blond hår

   Sådan får du smukt platinblondt hår derhjemme
   ...
  • Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips

   Blond hår

   Undgå et orange skær efter blegning – 3 gode tips
   ...
  • Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik

   Blond hår

   Farv Håret Blonde: Den Optimale Teknik
   ...

   Hårfarver bliver lysere, når det bliver bleget fremfor at blive farvet. Læs med og lær, om hvad du skal være opmærksom på, når du bleger håret og vil manøvre forbi bivirkningerne.

   ...
  • Undgå det gule skær i blondt hår

   Blond hår

   Undgå det gule skær i blondt hår
   ...

   I denne artikel beskæftiger vi os med et velkendt problem i forhold til blondt hår: at undgå det gule skær. Hvad forårsager det gule skær, og hvordan fjerner man det? Scroll længere ned, og læs mere.

   ...
  • Mørke rødder i blondt hår

   Blond hår

   Mørke rødder i blondt hår
   ...

   Leger du med idéen om at farve dit hår blondt. Men er du bange for hele tiden at skulle farve rødder for at skjule de mørke udgroninger? Læs mere her!

   ...
  • Blonde highlights: Alt du har brug for at vide

   Blond hår

   Blonde highlights: Alt du har brug for at vide
   ...

   Efter en lang vinter, der føles som at have varet en evighed, kan man næsten ikke vente på at foråret kommer, når man kan se de første tegn på sommer og går de lysere solskinsdage i møde. Når foråret er lige om hjørnet, er der ikke noget bedre end at friske sit look op og gøre sig klar til sommeren med Blonde highlights! Med Schwarzkopf Blonde er det nemt og billigt at gøre frisøren kunsten efter ved hjælp af gør det selv-highlights.

   ...